Ferruccio Lamborghini (Ferruccio Lamborghini Hakkında) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Dünyadan > Sanat ww
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 16-12-2007   #1 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı
Ferruccio Lamborghini (Ferruccio Lamborghini Hakkında)



Ferruccio Lamborghini (28 Nisan 1916- 20 Şubat 1993), İtalyan araba üreticisi Lamborghini markasının babasıdır.

Ferruccio Lamborghini (bundan sonra Lamborghini olarak kısaltılmıştır.) Renazzo di Cento adında Ferrara'nın ufak bir köyünde doğmuştur.

İkinci Dünya Savaşı'nın öncesi ve sonrasında önemli bir traktör üreticisi olan Lamborghini'nin bir Ferrari'si vardı. Kısa bir zamanda fark etti ki bazı debriyaj aksamları aslında kendi traktörlerinde kullandıklarıyla aynıydı. Enzo Ferrari ile görüştü ve onu bu konuda eleştirdi. Ama Ferrari onu sadece basit bir traktör üreticisi olarak görüyordu, ve dinlemeyi reddetti. Lamborghini Ferrari'ye rakip kendi spor arabalrını üreterek intikamını almaya yemin etti. İlk arabası olan Lamborghini 350GT, Lamborghini'nin Ferrari'yi eleştirdiği her konuda Ferrari'den daha üstün bir araçtı. Üçüncü modeli olan Miura o dönemdeki rakipleri Ferrari'nin 250 GTO ve 365 GTB/4 Daytona'sı ile karşılaştırıldığında efsanevi ve döneme damgasını vuran bir arabaydı.

Şirketin logosunda bulunan boğa ise, Lamborghini'nin burcu olan boğa burcundan gelmektedir. Miura adı ise güreşçi boğaları eğiten Don Eduardo Miura adında bir eğitmenin adından gelir. Meşhur Countach'ın hikayesi ise ilginçtir: Arabanın tasarımını gördükten sonra oradakilerden biri "Countach!" (yerel dilde kullanılan bir ünlem) diye bağırmıştır, ve bu arabanın adı olarak kalmıştır.

Ferruccio Lamborghini çok iyi bir spor araba tutkunuydu, sahip olduğu arabalar arasında bir Ferrari de vardır. Yaygın bir rivayete göre arabanın debriyajı bozulunca onu fabrikasına geri götürmüştür. Enzo Ferrari'nin ise buna karşılık 'Bir traktör üreticisinin yüksek performanslı spor arabalardan anlaması beklenemez' diyerek onunla görüşmeyi reddetmiştir. Bunun ardından debriyajı kendisi beklemediği kadar kolay bir biçimde tamir etmiş ve spor araba işine girmeye karar vermiştir. ( Hikaye kimilerince şöyle anlatılır: Feruccio günün birinde kendi traktörlerindeki debriyaj sisteminin fiyatı dışında Ferrari debriyaj sisteminden bir farkı olmadığını görüp biraz bozulmuştur, ve sonuçta işe girmeye karar vermiştir.)

Lamborghini Perugia'da 1993 yılında 76 yaşındayken vefat etmiştir.

  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Mesaj:
Seçenekler
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
arabaların hayatı, arabanın hayatı, enzo ferrarinin hayatı, lamborghini hakkında, lamborghini hikayesi,
Ferruccio Lamborghini (Ferruccio Lamborghini Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Lamborghini Cheetah RuffRyders Otomobiller - Arabalar 0 26-12-2008 03:58
Lamborghini Lm002 RuffRyders Otomobiller - Arabalar 2 23-05-2008 04:19
Lamborghini - Lamborghini Hakkında virtuecat Otomobiller - Arabalar 7 13-03-2008 22:23
Lamborghini Espada RuffRyders Otomobiller - Arabalar 0 16-12-2007 16:34
Lamborghini Jalpa RuffRyders Otomobiller - Arabalar 0 16-12-2007 04:00