Arama


Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
26 Nisan 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

Karate, özerklikten sonra şampiyonalardan da kaçıyor


Ad:  Karate-Do-4.jpg
Gösterim: 2847
Boyut:  27.5 KB
Türk sporunda geçen yıl başlayan özerkleşme süreci, son günlerde büyük bir hız kazandı. Fakat Karate Federasyonu'nun yönetim kurulunda aldığı özerk olmama kararı bir dizi sorunu da beraberinde getirdi.

Özerklik konusunda son derece kararlı olan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Karate Federasyonu'na 2006 yılı için verilen 700 bin YTL'lik bütçeyi, 400 bin YTL'ye indirdi. Buna tepki koyan Karate Federasyonu Başkanı Dinçer Türkmen, geçen hafta sonu yapılması gereken Yıldızlar Karate Şampiyonası'nı iptal ederek şampiyonalardan da kaçtığını gösterdi.

Yıl içindeki diğer önemli uluslararası organizasyonları da yapmama kararı alan Türkmen, karate camiasından büyük tepki topladı. Karate Antrenörleri Eğitim, Güçlendirme ve Koruma Derneği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, 2 bin sporcunun ve yüzlerce yöneticinin hazırlandığı şampiyonanın yapılmaması Türk sporuna maddi ve manevi büyük bir kayıp yaşatmıştır. ifadesini kullandı.

Bu yıl yapılacak 2006 Balkan Şampiyonası için gerçekleşecek organizasyonun iptal edilmesine başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tüm illerinden büyük tepki geldi. Hamit Şahin Spor Kulübü Başkanı Hamit Şahin, Şampiyonaya birkaç gün kala alınan bu kararla sporcularımızın bir senelik emekleri heba edilmiştir. Böyle sorumsuzca davranan federasyon istemiyoruz dedi. Olayı duyduğunda son derece üzüldüğünü dile getiren Milli Takımlar Antrenörü Esad Delihasan, Türk sporunun altyapısını oluşturan çocuklardan ne isteniyor? Birtakım siyasi çekişmelere çocuklar neden alet ediliyor? Acilen önem alınması gerekiyor açıklamasını yaptı.
Son düzenleyen _Yağmur_; 11 Haziran 2016 17:54 Sebep: sayfa düzeni