Arama

Arda Turan - Tek Mesaj #4

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Haziran 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arda Turan,
Ad:  Arda Turan3.jpg
Gösterim: 672
Boyut:  34.6 KB

İstanbul
doğumlu Türk orta saha oyuncusu. Şu anda Galatasaray'da forma giymekte. Galatasaray altyapısından yetişmiş olan futbolcu, genç yaşına ve a takım'a henüz yeni çıkmış olmasına karşın, milli formayı giyme şansı buldu.

Arda Turan, 30 Ocak 1987'de İstanbulun Fatih ilçesinde dünyaya geldi. 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başladı. Top tekniği ve mücadeleci yapısıyla Altıntepsispor'da dikkat çeken Arda, 12 yaşında Galatasaray altyapısına transfer oldu. Galatasaray PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giyen genç oyuncu, George Hagi döneminde A takıma alındı. Bu dönemde forma şansı bulamayan Arda, kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer oldu. 78 kez genç milli formayı giyen ve 2005 - 2006 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri dönen Arda, Şampiyonlar ligi eleme turunda, Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetti. Takip eden süreçte ilk kez çağrıldığı A milli takım adına, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi.

Galatasaray A Takımı ile çıktığı 2. resmi maçında (Kayserispor) yine fileleri havalandıran genç oyuncu, geleceğin Hagi'si olarak gösterilmekte. Aynı zamanda Turan, Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux karşısında çıktığı ilk grup maçında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

Euro 2008'de grup maçlarından 2. si olan, İsviçre karşılaşmasının 90+2. dakikasında attığı golle takımımızı 2-1 lik üstünlüğe taşımış ve maçın adamı seçilmiştir. Doping testine gitmiş ortalardan kaybolmuş olması sebebiyle maçın adamı ödülünü onun yerine Fatih Terim almış, sonradan Çek Cumhuriyeti maçı öncesi yaptığı basın açıklamasında; "Çek Cumhuriyeti maçında da maçın adamı seçilir, bu sefer kendim alırım ödülü, sağlık olsun" diyerek kendine olan güvenini ortaya koymuştur.
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2016 15:39