Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
İğne ya da şırınga müdahalesi daha çok hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılır. İlacın kana bir an önce karışması ve daha çabuk etki göstermesi amacıyla iğne yöntemi tercih edilir. Hastalıkların tedavisi dışında ilerde oluşabilecek hastalıkları önlemek ve bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için de iğne vurulur.

İğne, vücutta fazla acının ve ağrının hissedilmeyeceği bölgelere uygulanır. Aslında bu durum sinir yoğunluğuyla alakalıdır. Sinirlerin daha az olduğu bölgelere uygulanan iğne sayesinde ağrı ve acı fazla hissedilmez. Bu nedenle rahatsız kişilere genellikle kalça bölgesinden iğne yapılır. Kalça, vücutta sinirlerin en az bulunduğu bölgedir.

İğne Yapıldıktan Sonra Neden Ağrı Oluşur?

Enjektör yardımıyla içeri alınan ilaç, vücuda yine iğne yöntemiyle verilir. Bu sayede şırıngadaki ilaç kana daha çabuk karışır ve etkisini daha hızlı gösterir. İğne yapılırken sinirlere denk gelmemesine dikkat edilir. Kimi zaman hemşire ve tecrübesiz kişiler tarafından yapılan iğne, uyuşma ve ağrılara neden olabilmektedir. Bunun nedeni iğnenin sinirlerin yoğun olduğu bölgeye ya da sinirlerin üzerine gelmesiyle alakalıdır. Bu yüzden iğnenin doktorlar ya da hemşireler tarafından yapılmasını öneriyoruz.

İğneden sonra oluşan ağrı ve sancılar normaldir. Hissedilen ağrı kısa sürelidir ve geçicidir. Ancak bazı durumlarda iğneden sonraki ağrılar uzun süre devam edebilmekte ve uykusuz gecelere neden olabilmektedir. İğneden sonra uzun süreli ağrılar, enfeksiyon ve iğnenin sinirlere denk gelmesiyle ilgilidir. Bu durum ihmal edilmemeli ve en kısa zamanda doktora başvurulmalıdır.

İğne Yerleri Neden Ağrıyor?

  • İğne sinirlerin üzerine denk gelmiş olabilir
  • İğne yapılan bölgede enfeksiyon oluşmuş olabilir
Son düzenleyen Safi; 13 Ekim 2016 15:51
Quo vadis?