Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
İspanya'nın mezeler ve kanepelerden oluşan meşhur 'tapas' mutfağı İstanbul'da
İstinye Park’ta açılan “tapas” restoranı Pep Tapas’ın menüsünün arkasında ünlü İspanyol şef Pep Manubens var! Ana malzemeleri İspanya’dan gelen

40’ın üzerinde sıcak ve soğuk “tapas” çeşidi ve özel İspanyol şarapları ile Pep Tapas, sizleri İspanyolların dediği gibi “tapalamaya” davet ediyor! ( Vamos a tapear!) Tapas Bar vitrini, şık dekorasyonu, cana yakın personeli ve tamamı orijinal İspanyol yemeklerinden oluşan menüsü ile Pep Tapas, size leziz bir İspanyol deneyimi yaşatmaya hazır!

Tapas, İspanyolca’da “kapamak” anlamına gelen “tapar” fiilinden geliyor. Doğuşu ile ilgili birkaç hikaye olsa da en kabul göreni şöyle: Eskiden İspanyollar içkilerine sinek kaçmasını engellemek için şişelerinin ağızlarını ekmek dilimleriyle kaparlarmış. Barlarda bu ekmek dilimleri zamanla içkiyle birlikte, üzerine konulan farklı yiyeceklerle meze olarak servis edilmeye başlanmış. Bugün İspanyol mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan Tapas, İspanyolların yaşam stilinin bir parçası olmuş durumda. Küçük tabaklar içinde, küçük porsiyonlarla sunulan birbirinden lezzetli tapalar, İspanya’da ister öğle ve akşam yemekleri öncesinde sıcak sohbetlere ve içkiye meze olarak eşlik ediyor, ister doyurucu eşsiz birer öğün olarak yeniyor.

Pep Tapas, ana malzemeleri İspanya’dan özel olarak getirtilen birbirinden lezzetli tapas seçenekleri ile İstanbulluları bu çok özel dünya mutfağıyla ilk kez tanıştırıyor. İstinye Park’ta hizmete giren Pep Tapas, adını Barcelona’daki dünyaca ünlü tapas restoranı olan “Cal Pep”(Plaça de Les Olles, 8, Barcelona)’ten alıyor; çünkü Pep Tapas’ın nefis menüsünün arkasındaki isim, dünyanın en iyi restoranları arasında sayılan ve dünyaca ünlü gurmelerin ve starların da müdavimleri arasında olduğu Cal Pep’in meşhur şefi “Pep Manubens” ve oğlu “Jordi”. Cal Pep’in müdavimleri arasında Woody Allen, Steven Spielberg, Nicholas Cage gibi daha birçok isim var. Cal Pep’in önünde uzun kuyruklara sebep olan bu nefis lezzetler şimdi Barcelona’dan sonra ilk kez İstanbul’da.

Pep Tapas’da tapalar en taze yerel malzemelerle hazırlanıyor. Pep Tapas’da mutlaka yenmesi gereken lezzetlerin başında deniz mahsülleri geliyor. İspanyol Şef Manubens’in dillere destan şekil ve lezzetteki midye, yengeç, kalamar, karides, ahtapot ve balık tatları parmaklarınızı yedirtecek cinsten. Özellikle Calamares Encebollados adı verilen karamelize soğan ile sotelenmiş kalamar güveç mutlaka tavsiye ediliyor. Baget ekmek dilimleri üzerinde deniz mahsulleri, ton balığı, somon füme, Manchego peyniri gibi farklı lezzetler konarak hazırlanan nefis “Montadito”’lar da mutlaka denenmesi gereken yemeklerden biri. Pep Tapas’ın menüsünde yer alan bir başka seçenek de İspanyol mutfağının en özel yemeklerinden biri olan “Tortilla”. Özellikle yumurta, patates ve soğan karışımından oluşan İspanyol omleti “Tortilla Espanola” İspanya’da ve dünyada çok ünlü bir yemek. Pep Tapas’da tadabileceğiniz bir başka tapa da “Gambas al Ajillo”, yani zeytinyağı,sarımsak ve Guindilla biberi ile pişmiş karides. İspanyol mutfağı denince akla gelen yemeklerden “Paella” da Pep Tapas’ın misafirlerine önerdiği yemeklerden biri. Balık ve deniz mahsüllerinin İspanyol pirinciyle enfes birleşiminden oluşan ve ismini pişirildiği özel tavadan almış olan İspanya’nın meşhur yemeği “Paella de Marisco” bir kez yendi mi bağımlısı olunacak tatlardan. Tipik Endülüs lezzetlerinden biri olan ve soğuk olarak servis edilen Gazpacho çorbasını denemediyseniz, domates ve sebzelerden oluşan bu nefis çorbayı mutlaka deneyin deriz. İspanyol böreği olan Empanadillas, Pep Tapas’da ıspanaklı veya ton balıklı olarak servis ediliyor. Pep Tapas’ın leziz sıcak tapa seçenekleri arasında Patatas Bravas adı verilen özel soslu çıtır çıtır patates küpleri de var. Kızarmış karides, kalamar ve aterina balığı üçlüsüne denen Trifasico de Fritos da Pep Tapas’ın vazgeçilmezlerinden. Açıldığı günden beri en ilgi gören tapa seçeneklerinden biri de Galiçya bölgesinin tipik tabağı olan Pulpo a Feira, yani ahtapot ve pişmiş patateslerin tatlı toz biber, deniz tuzu ve zeytinyağı ile sunumu...

İspanya’nın hemen hemen her restoranında bulunan meşhur içkisi Sangria da Pep Tapas’ın içecek menüsünde bulunuyor. Katalunya’da Parellada, Macabeo ve Xarello gibi yöresel üzümlerden üretilen Cava adlı köpüklü İspanyol şarabı mekanda servis ediliyor. İspanyol şaraplarını da ister şişe olarak ister kadehte tadabilirsiniz.

Pep Tapas’da yemeğinizi birbirinden lezzetli tatlılardan biriyle noktalayabilirsiniz. Ünlü Crema Catalana (Katalan usülü pudding), özel armut tatlısı, Tarta de Santiago (bademli turta) bu seçeneklerden sadece birkaçı.
Son düzenleyen Safi; 8 Mayıs 2018 00:26
Quo vadis?