Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
4 Aralık 2008       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İÇME :
  • Şarap : Market raflarında farklı üzümlerden farklı fiyatlarda tabii ki bir sürü çeşit var. ( Beyazlar chardonnay , kırmızılar ise merlot, cabarney sauvignon ve tabii rioja ağırıklı)
  • Rioja : İspanya’nın yöresel siyah üzümleri ‘tempranillo’ düşük aside oranına, orta derecede alkole sahip ve çok koyu renkli. Rengini açmak için tahta içinde yaşlandırılarak renksiz ‘garnacha tinta’ üzümü ile karıştırılıyor. Rioja meyve aromalı ve benim çok sevdiğim bir kırmızı şarap.
  • Cava : Şişede fermante edilen Cava özünde fransız methodları ile üretilen bir köpüklü şarap. Fransızların şampanyası ile catalanların köpüklü şarabı cava arasındaki farkların kaynağı kullanılan üzüm, üzümün yetiştirildiği toprağın cinsi ve tabii iklim. Cavanın şampanyadan en büyük farkı ise en kısa sürede tükeltilme gereği. Şimdi aldım 2 sene sonra içeyim dememelisiniz, bekletmeye gelmiyor.
  • Santgria: İdeal yaz içeceği olarak tüketilen Santgria’nın ana malzemeleri kırmızı(belki roze) şarap, bol buz ve tercihen portakal dilimleri, ananas suyu,likör ve toz şeker. Sürahiye koyup karıştırıyorsunuz, oluyor Santgria. İçimi gerçekten hoş olan Santgria bardakta göründüğü durmuyor, içerken dikkat. ( eklenen şeker alkol etkisini arttırıyor.)
Son düzenleyen Safi; 8 Mayıs 2018 00:38