Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Sinir Sıkışması Nedir ?
Sinir sıkışması sinirlerin basınca maruz kalarak sinirlerin etrafında bulunan dokuların sinirlere doğru bir baskı uygulamasıdır. Bunların nedeni obezite, bel fıtığı, disk kayması sonucunda olabilmektedir. Sinirlerin sıkışması dokunulan cisimleri algılayamama gibi sonuçlar doğurabilir. Sinir sıkışması her yaşta ve her cinsiyetteki insanlarda görülebilmektedir. Sinir sıkışmasına yol açan birçok sebep vardır. Şimdi sinir sıkışmasına neden olan yollara ve belirtilerine bir bakalım.

Sinir Sıkışması Nedenleri Nelerdir ?

Sinir sıkışmasına birçok neden sebep olabilmektedir. Mesela karpal tünel fonksiyonları nedeni ile oluşan sinir sıkışıklığı da bayanlarda erkeklere kıyasla üç kat daha fazla görülmektedir. Duruş bozukluğu sinir sıkışmasına neden olan etkenlerin en başında yer alır. Kötü bir duruş sinirlere ve omurgaya ciddi anlamda zarar vermektedir. Omurga ve sinirlerin fazla basınca maruz kalmasına yol açmaktadır duruş bozukluğu. Omurga ve sinirlerin fazla basınca maruz kalması sonucunda da sinir sıkışması olmaktadır. Yine bir başka neden de kemik mahmuzlarıdır. Kemik mahmuzları, kemiklerin kenarlarında kemik uzantılarının oluşmasıdır. Kemik sağlığını etkileyen bir takım hastalıklar sonucu oluşmaktadır. Bu fazla çıkıntıların oluşması sonucunda da yine sinirler basınca maruz kalabilirler. Yine bunun sonucunda da sinir sıkışması oluşa bilmektedir. Obezite ve hamilelik de sinir sıkışmasına yol açan başka etkenlerdendir. Alınan fazla kilolardan ve ödem oluşması vücut ağırlığının artarak kasların ve kemiklerin sinirleri sıkıştırmasına yol açmaktadır. Bu nedenle obezitelik ve hamilelik de sinir sıkışmasına yol açabilmektedir. Yine uzun süre aynı hareketi yapmakta sinir sıkışmasına yol açabilen başka bir nedendir. Özellikle bazı iş yerlerinde bu sorun ciddi baş göstermektedir.

Sinir Sıkışması Belirtileri Nelerdir ?

Sürekli aynı hareketleri tekrarlayan sinirler sıkışma olayına maruz kalabilmektedirler. Sinir sıkışmasının belirtileri ise sinirlerin sıkıştığı bölgede karıncalanma hissi, uyuşukluk ve duyu kaybı, kaslarda güçsüzlük ve seyirler gibi durumlardır.

Sinir Sıkışması Tedavisi
Eğer ki belirtileri üzerinizden hareket ederek sinir sıkışmasını hissediyor iseniz bir doktor muayenesine görünmekte yarar vardır. Doktor muayenesinden sonra sorunun tam olarak nedeni ortaya çıkacaktır ve buna göre bir tedavi uygulamasına başlanılacaktır. Ama yine de genel olarak sinir sıkışmasının tedavisi olarak ağızdan alınan kapsüller kullanılmaktadır.
Son düzenleyen Safi; 17 Ekim 2016 18:26
Quo vadis?