Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SUBLİMİNAL (BİLİNÇALTI) PROGRAMLAMA
Subliminal mesaj, kelime anlamıyla başka bir objenin içinde gömülü bir işaret yada mesaj olarak adlandırılabilir.yani anlayacağınız gibi insanın ilk algılama durumunda gizli kalarak bilincin değil de bilinçaltının algılaması üzerine tasarlanmıştır. İlk olarak çıkışı reklam sektörü sayesinde ortaya çıkmıştır.

1950 ‘li yıllarda Amerika’da James vicary adlı reklamcı sinema salonlarında bu Subliminal mesaj yöntemini denemiş ve patlamış mısır ve kola satışlarında %20 ‘lik bir artış sağladığı görmüştür. Yaptığı deney, film izlerken saliselik zaman dilimleri içerisinde akan görüntülerde “patlamış mısır ye ve kola iç” gibi mesajları izlettirmekten ibarettir. Kişiler bu görüntüleri hatırlamazlar ama bilinç altına yapılan bu direktif ile film aralarında denilen mesajı yerine getirirler. Bu reklam türü artık yasaklamıştır ama insan zekası bu mesaj yöntemini yararlı bir yönde kullanmayı da akıl etmiştir. Madem bilinçaltına bu veya benzer yöntemlerle bilinçli bir algı yüklemesi yapılabilmektedir. O zaman kişinin ihtiyacı olduğu yönde bilinçli bir algı yüklemesiyle belki de en zayıf hissettiği noktalarda yardımcı olunabilecektir.Stres yönetimi, sigarayı bırakma, kendine güven eksikliği gibi daha onlarca farklı konularda artık bu subliminal mucizeden yararlanılmaktadır. Siz rahatlatıcı müzik parçalarını dinlerken bilinçaltınızsa kendisine verilen mesajları hiç aksatmadan kayda alıyor ve uygulamaya başlıyor. Unutmayın bilinçaltı hiçbir mesajı veya emri savsaklamaz veya unutmaz. İhtiyacı olduğunda tereddütsüz uygular. İşte bu da bilinç altı eğitiminin en temel noktasıdır.

Sınav stresinden dertli misiniz ya da engel olmaya çalıştığınız zararlı alışkanlıklarımız mı var Ya da başka bir ihtiyacınız mı var? ihtiyacınız olan konuda bu iş ile ilgili sitemizden hazır mesaj cd’leri alıp dinleyebilirsiniz ve bilinçaltınızı güçlendirebilirsiniz. Çok kolay ve çok yararlı. Birçok sorununuzun ne kadar kolayca ve bilinciniz dışında hallolduğuna hayret edeceksiniz.

Bu yöntem bir kişisel gelişim aracı ve tedavi desteği olarak yurtdışında yaygın olarak kullanılmaktadır.

SUBLİMİNAL (BİLİNÇALTI) GERÇEĞİ

Bilinçaltınımızın ne kadar kirletilmiş oldugunun ve bununda gunluk hayatımızı ilişkilerimizi, aşk hayatımızı, saglıgımızı , parasal durumumuzu ne kadar etkilediginin farkındamıyız acaba?
Sürekli izlenen diziler, haber programları, koşuşturma ve stresten gelen tükenmişlik, gunluk yaşamda farkında olmadan diger insanlardan aldıgımız telkinler? Ya geçmiş? Ailemiz, öğretmenlerimiz, ilk aşkımız, ergenlik? İşte bilinçaltımızdaki olumsuz izlerden biraz da olsa özgürleşebilmek için bu subliminal MP3 leri hazırlıyoruz.
Ve bilimadamları bu konuları hergün araştırıp yeni sonuçlarla karşımıza çıkıyorlar. Çıkan sonuçlar beynin ne kadar etkilenebildiğini destekler yönde.
Özellikle subliminal verilen bu telkinler ve öğrenilecek konuların beynin içinde kalıcı yer bulabilmesi için uygulamalar anında dikkatin başka birşeylere çok yoğun verilmediği anlar olması gerekiyor. Uyku öncesi, uyanmaya yakın anlar, istirahat zamanları gibi…
BBC NEWS de bu konuda çıkan haber şöyle:
Subliminal imajlar beyin üzerinde etkili.
İngiliz bilim adamlarının bu araştırma sonuçları BBC News’a haber oldu.
İngiliz araştırmacılar, bir insan izlediğinin farkında olmasa bile, subliminal imajları beynin kaydettiğini bildirdi.

Araştırmayı London University College’dan bir ekip yaptı. Beyin faaliyetleri MRI yöntemiyle tarandı. Beynin dikkat açısından boş kapasitesi olduğunda Subliminal imajları kaydettiği belirlendi.
London University College Kognitif Nörobilim Enstitüsü’nden Dr. Bahador Bahrami, beynin dikkat açısından boş kapasitesi olduğunda, bu kaynağı bilinçaltı aktiviteye ayırdığını söyledi.
Çalışma 7 kişi üzerinde yapıldı. Bu kişilere farkında olmadıkları bir şekilde Subliminal imajlar gösterilirken iki faaliyet yapmaları istendi.

Bunlardan ilkinde, harfler arasından L harfini bulmaları istendi. Diğer faaliyette, daha çok dikkat gerektirecek şekilde Beyaz N ya da Mavi Z harflerini bulmaları istendi.
Bu çalışma esnasında MRI teknolojisiyle beyin faaliyetleri gözlendi. Sonuç olarak, az dikkat gerektiren faaliyet esnasında beynin, gönderilen subliminal imajı da, kişi bunu gördüğünün farkında olmasa bile kaydettiği ortaya çıktı.
Bu faaliyet beynin Birincil Görme Korteksi adı verilen bölümünde gözlendi.
Bu araştırma sonucu gösteriyor ki, beyin, kişi izlediğinin ya da dinlediğinin farkında olmasa da subliminal imajları kaydediyor. Ancak bu çalışmaların daha başarılı olabilmesi için kişinin çok dikkat gerektiren bir iş yapmaması gerekiyor. Beyin böylece kullanılabilecek kapasitesini bilinçaltı aktiviteye ayırıyor.
Bu sebeple subliminal ürünlerimizi gunde bir kac kere dinlemenizi ancak ozellikle gece uyumadan once sabaha kadar tekrar edecek şekilde makul bir ses seviyesinde acmanızı tavsiye ediyoruz.
Son düzenleyen perlina; 27 Ocak 2017 19:10