Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
6 Aralık 2009       Mesaj #6
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
babu123 adlı kullanıcıdan alıntı

detaylı cevap bekliyorum unutmayın benii.

Alıntı
babu123 adlı kullanıcıdan alıntı

lütfewn yahu acelelm var.yardımcı olunuz

Çizim Çeşitleri
  • Teknik Resim
Ev eşyası, makine ve ulaşım aracı gibi ürünlerin; ev, fabrika ve köprü gibi yapıların planlarının, tüm teknik özelliklerini ve ölçülerini belirtecek biçimde çizimine tek­nik resim denir. Teknik resim cetvel, gönye, pergel gibi çizim araçları kullanılarak yapılır (bak. Teknik Resim).
  • Ölçekli Çizim
Gerçek boyutların belirli bir oranda küçültülmesiyle yapılan çizimlere öl­çekli çizim, o orana da çizimin ölçeği denir. Örneğin, bir harita çizilirken ülke ya da kentin gerçek boyutlarıyla çizilmesi olanak­sızdır. Bu nedenle haritacılar çizimlerini be­lirli bir ölçek kullanarak yaparlar. Haritadaki bir santimetrelik uzunluk gerçekteki kilo­metrelerce uzunluğu gösterir. Mimarlar ve iç mimarlar da yapıları, odaları ve ev eşyalarını belli bir oranda küçülterek ölçekli çizimler yaparlar. Havacılıkla ilgili haritalar ve uçakla­rın uçuş çizelgeleri de ölçekli çizilir. Ölçekli çizimde kullanılan ölçek çizimin bir köşesin­de belirtilir (bak. Harita ve Haritacılık).
  • Reklam Çizimleri
Bir reklam filminin ya da ilanın bitmiş şekline ilişkin, önceden bir fikir vermek üzere hazırlanan taslaklara reklam çizimleri denir . Reklam çiziminde sanatçı ürünü tanıtıcı yazı ve re­simleri ilgi çekici ve göze hoş görünecek bir düzenlemeyle bir araya getirir.

Konu devamı için bakınız > Çizim
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!