Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Nisan 2010       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Yeni doğan bir bebek kedi için verdiğiniz bilgiler işime yarıyor. 2haftalık olanlar için nasıl besleme tekniği uygulanmalıdır?
Ayrıca su içmeleri gerekir mi? Gün içinde su içmeleri lazımsa ne kadar ve ne şekillerde verilmesi şarttır?

Alıntı

Yardım eder misiniz acaba sütten ne zaman kesilirler? Süt dönemi bittiğinde ne tarz bir besleme programı lazım? Su içmeleri gerekir mi süt hariç?

2 haftalık bir kedicik genelde sıvı biberon maması ise beslenir(Kaynatılmış su ve veteriner önerili mama karışımı) 2-3 haftalık kedilerin beslenme ölçüsü, biberon üzerindeki ölçeğe göre(9-10 cc kadardır) 4 haftalık olan bir kediciğe ek gıdalar verilebilir(ek gıdalar,sulandırılmamış inek sütü,püre şeklinde konserve mamalar olabilir)Ek gıdalar günde bir defa verilebilir ve bu aşamadan sonra biberon maması yerini ek gıdaya bırakır Yavru Kedicikler,5-6 haftalık olduklarında ise tamamen kuru mama ile beslenme aşamasına gelirler(süt harici).Kediler su içerler tabiki özellikle yeni doğmuş yavru kediciklere genelde kaynatılmış,ılıtılmış şekerle tatlandırılmış su damla şeklinde içirilir Daha sonraları periyodik olarak aşama aşama bunun derecesi arttırılır Bunun yanında kedilerde pire,bit olayına karşı pire damlası ya da pire spreyi kullanabilirsiniz pire damlasından yavru kediciğin ensesine bir damla damlatıldığında,bu damla,bütün vücudunda ki pire,kene,bit türü parazitleri etkisiz hale getiriyordur (Ek bilgi)

*Hiçbir anne kedi, yavrularını bırakıp gitmez ,gitse bile mutlaka geri dönerler Ama dönmemesi ilginç geldi bana Çünkü bu aşamadaki yavru kediciklerin kendi annelerinin sütüyle beslenmeleri daha yararlı olur Suni beslenme yöntemlerine kıyasla...