Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Nisan 2010       Mesaj #7
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

KEdilerde pire mi var bit mi var. Sadece biri var diye biliyorum. Ayrıca bebek olan kediye o kimyasal damla veya sprey zarar vermez mi? Hangisi güvenlidir?

Kendinin annesi ansızın ortalıktan kayboldu. Gelmedi yeniden geriye. Ki beslediğimiz bir kediydi. Bilemiyorum. Ama bir yerde okudum ki bazı anne kediler nadiren de olsa yavrularını reddebilir veya terk edebilir.

Kediler için genelde pire spreyleri ya da pire damlaları kullanılıyordur Ben genel anlamda parazitlerden bahsettim kene de,bit de olabilir bu ayrıca hiç belli olmaz bunu bilemezsiniz Ama genel anlamda kedicikler için her tür parazite karşı bu ilaçlar (sprey,damla) kullanılıyordur pire spreyi ya da pire damlası adı altında .Sadece küçük bir damla damlatıcaksınız ense kısmına ,zati veterinerinize sorarsanız size nasıl uygulayacağınız konusunda detaylı bilgi verecektir. Zarar verici birşey olsa kullanılmaz veterinerler tarafından da önerilmez ve aynı şekilde burada size bunu öneriyor da olmazdım öyle değil mi?? Benim de bir kedim var şu an 4 yaşında 5 e girmek üzere ,benzer aşamaları bende yaşadım.

Genel olarak anne kediler yavrularını asla terkedip gitmezler bu bir gerçektir Ama istisnaları da olabiliyordur demekki...(Bunun nedenlerini öğrenmek lazım)

Kedileri Pirelerden Koruma Yöntemleri