Arama


Eylül - avatarı
Eylül
Ziyaretçi
7 Mayıs 2010       Mesaj #43
Eylül - avatarı
Ziyaretçi

Sansevieria (Peygamber Kilici)



Peygamber kilici benim tabirimle agzi var dili yok cinsten. Butun bitkileri oldurmeyi becerebilirsiniz ama bunu asla olduremezsiniz. Cok saglam bir bitkidir. Evinizde biraz yesillik olsun istiyorsaniz ama cicek bakimiyla ugrasmak istemiyorsaniz veya buna zaman bulamayan bir insansaniz kesinlikle bu bitkiyi almalisiniz.

Peygamber kilici hem gunes isiginda hemde golgede buyur. Kuru havadan, uzun sure susuz kalmaktan yada cereyanda kalmaktan etkilenmez. Fakat kis aylarinda asiri sulanirsa veya cok soguk bir odada uzun sure bulundurulursa kolayca curuyup olur.
Birde Turkiye'de peygamber kilici hakkinda soyle derler. Duydunuzmu bilmem. Eger boyu 1 metreyi gecerse cicegin sahibi ev sahibi olurmus. Inanip inanmamak size kalmis. Siz yinede nolur nolmaz diye evinizde bir tane bulundurun.Peygamber kilicina sahip olupta ev sahibi olan iki kisi taniyorum...

Birde ilginc olarak peygamber kilici eger yerini severse cicek acarmis. Ben henuz cicek acanina rastlamadim ama resmini gordum.

Bakımı


Isi: Normal oda sicakligi ideal.
Isik: Aydinligi sever fakat golgeli bir yerdede yetisebilir.
Su Miktari: Ilkbahardan kisa kadar birazcik sulayin. Kis ayinda ise 1.5-2 ayda bir sulayin.
Nem: Nemli bir ortama ihtiyaci yok.
Saksi Degistirme Zamani: Bitki cok cogalipta saksisina sigmamaya basladigi zaman degistirebilirsiniz.
Cogaltma: Peygamber kilici arsiz bir cicektir. Cok cogalir. Ana cicegin yaninda yavrulari cikar. Bunlari ayirip ayri bir saksiya dikebilirsiniz.


Buda bodur olan bir tur. Resimdende anlasildigi gibi daha kucuk.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 09:43