Arama


gazibican - avatarı
gazibican
Ziyaretçi
28 Kasım 2010       Mesaj #3
gazibican - avatarı
Ziyaretçi
Benim 500 GB hdd li Lenovo laptopum da denedim. 500 gb 3 e bölünmüştü.
200 MB önyükleme E: sürücüsü 420 GB Birincil C: sürücüsü 30.48 GB Lenovo Driverları D: sürücüsü için 14.75 GB OEM Bölümü için.
Benim bütün harddisk bölünmüş olduğu için C: sürücüsünü küçültmem ve yeni bir bölüm açmak için yer açmam gerekiyordu.
C: sürücüsüne sağ tıkladım ve birimi küçült dedim. C: sürücüsü 230.49 GB oldu ve 189.84 GB lık ayrılmamış bölüm ortaya çıktı.
Ayrılmamış bölüme sağ tıkladığımda yeni basit birim sihirbazı açıldı. Son aşamaya kadar geldiğimde bu birime harf atamama izin
vermedi. Maximum seviyede bölünme yapıldığı için yeni basit birim ekleyemezsiniz diye uyarı çıktı. Sonuç olarak D sürücüsündeki Lenovo mantıksal birim sürücüsünü formatladım ve Disk Yönetiminde onun bulunduğu bölüme sağ tıklayarak bölümü sil dedim.
Bölümü silerseniz içindeki bütün veriler kaybolur diye uyarı çıktı. Enterleyip devam ettim. D sürücüsü yokoldu ama onun 30 GB içeriği ayrılmamış olan ve benim harf atayamadığım bölüme eklendi. Yeni basit birim oluştur dedim tekrar ve devam ettim harf atadım. Tamamladım ve benim 30 GB lık ikinci disk sürücüm 220 GB lık bir sürücü oldu. Ekstra bir sürücü ekleyemedim ama varolan sürücüyü genişletmiş oldum. Böylece hdd de yaklaşık olarak yarı yarıya bölünmüş oldu. Bu ikinci bölüme daha önce 32 Bit Ultimate Windows 7 kurmuştum. Şimdi ise 64 bit Ultimate Windows 7 kuracağım.