Arama


x_güzel - avatarı
x_güzel
Ziyaretçi
10 Ocak 2011       Mesaj #35
x_güzel - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
caner efe adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar acil lazım bana sevgi ile ilgili kısa bnir kompozisyon giriş-gelişme-ve sonuçtan oluşan kısa bir kompozisyyon lazım arkadaşlar ltfn



LÜTFENNNNNNNNNN YARDIMMMMMMMMM EDİNNNNNNNNNNNN


CANER EFE

Giriş

Bu bölüm ortalama bir veya iki cümleden oluşabilir.Burada anlatılacak kononun tanımı yapılır. Giriş bölümünde "..... nedir ?" sorusuna cevap verilir. Kısacası konu ile ilgili ön bilgi verilir. Olay yazılarının giriş bölümünde ise; yer, zaman, kişiler ve olay kısaca anlatılabilir.Giriş cümlesi; -Kısa ve ilgi çekici bir cümledir. -Bağlayıcı öğelerle başlanmaz. -Yazıda ele alınacak konuyu tanıtır;yazarın konuya nasıl bir yaklaşım getireceğini sezdirir. -Genelden özele(tümden gelim)yazılmış paragraflarda,paragrafın giriş cümlesi aynı zamanda paragrafın ana düşüncesidir. -Tanımlama,açıklama,soru cümlesi biçiminde kurulabilir.

Gelişme

Bu bölüm, yazının en geniş bölümüdür. 3-4 paragraftan oluşur. Bu bölümde, açıklanan düşünce en ayrıntılı şekilde belirtilir. Açıklanan düşünce atasözleri ve tanınmış kişilerin sözleri kullanılarak daha anlaşılır hale getirilir. Sayısal verilerden yararlanılabilir. Konu ile ilgili olarak yazar, başından geçen bir olayı anlatabilir. Değişik örnekler verilebilir. Olay yazılarında ise, gelişme bölümünde "yer, zaman,kişi, olay" ayrıntılı bir şekilde, en geniş hali ile anlatılır.
Sonuç

Düşünce yazılarının sonuç bölümünde, verilmek istenen öğüt ya da mesaj yer alır. Ayrıca, genel olarak anlatılan düşünce özetlenebilir. Olay yazılarında ise, anlatılan olay bir sonuca bağlanır. Sonuç bölümleri ortalama 1-2 paragraf sürer. Sonuçta ders veriliyorsa, -malı, -meli ile bitirilir.




KOMPOZİSYON ÖRNEĞİ

DOSTLUK

Dostluk
Dost , sırlarımızı paylaştığımız iyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda bulunan kişidir. Dost vefakar ve fedakardır



Hayat dümdüz bir yol değildir. Bu yüzden yol boyunca bize eşlik edecek bir dost edinmemiz gerekir. Seçeceğimiz dostumuzun bize uygun olmasına dikkat etmeliyiz.



Dostumuza güvenimiz sonsuzdur. Ama bazı dostlar bizi sevdiği halde , önceden yaptığımız tek bir hata yüzünden , bizim kötülüğümüzü isterler. Sonucunda isteklerine varırlar ve bekledikleri intikamı bizden alarak dostluğu bitirirler.



Dost kim olursa olsun önemli olan görünüşü değil size karşı olan saygısı ve sevgisidir.




Küçükken kurulan dostlar büyüdükçe sağlam olmayabilir . Bunun nedeni karşımızdaki kişinin (neden hala benim peşimde dolanıyor ) gibi düşüncelere kapılıp bize kinlenmesidir.