Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yeryüzünde yaşayan her insan toplumunun kendi dini inanışlarına göre bayramları vardır. Müslümanların da senede iki defa kutladıkları Ramazan ve Kurban bayramlar vardır.Her iki bayramın amacı Müslüman toplumundaki insanların birlik ve beraberliğini oluşturmak, kaynaşmalarını sağlamak,karşılıklı sevgi ve saygının meydan gelmesini temin etmektir.,

Ramazan bayramında sadaka-i fıtırla yoksullar sevindirilirken, kurban bayramında seneden seneye et yeme imkânı bulabilen muhtaçların et ihtiyaçları karşılanmış olur. Bundan dolayıdır ki; kurban bayramı günlerinde kurban edilen hayvanın eti üç kısma ayrılarak bir bölümünün direk fakir ve muhtaçlara verilmesi sünnettir.

Bayram günlerinin toplumdaki bireylerin sevinçli olmasına huzur ve mutluluğun oluşmasına vesile olması gerekir Bunun için maddi ve manevi yönden durumu iyi olanların bu imkânlarını diğerleriyle paylaşması önem arz eder Bu sayede Müslümanların yüzleri güler, keder ve üzüntüleri dağılır. Mutlu olurlar ve bayramın varlığından manen tat alırlar.

Bayramlar: Yıllarca birbirini göremeyen insanların buluşmasına, dargınların, küskünlerin barışmasına, hasretlerin giderilmesine, yoksulların hayır dualarının alınmasına vesile olur. Garib gurebanın hatırlanmasına, yaşlıların gönüllerinin tamir edilmesine, toplumdaki bireyler arasında diyalogun oluşmasına vesile olur.

Bayramlar: paylaşma, ikram ve hediyeleşme ruhunun canlandığı zaman dilimleridir. Bu sayede Müslümanlar birbirlerini severler, dirlik ve bütünlük içinde olurlar. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Müslümanlar bu manevi havayı teneffüs etmek için sılaya koşarak gelirler.

İnsanları bir araya getiren, mutlu olmalarına, kaynaşmalarına, konuşur halde olmalarına, zemin hazırlamayan bayramların dışında bir zaman dilimi yoktur. Bunun değerini idrak ederek hakkını vermeliyiz.

Bu ayın 16’sında mübarek kurban bayramına Allahın izniyle kavuşacağız. Müminler için bir nimet olan kurban bayramı günlerini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu ayın I5 inci (pazartesi) günü sabah namazından itibaren başlayıp bayramın dördüncü günü ikinde namazında sona erecek olan teşrik tekbirlerini her farz namazdan sonra söylemeyi unutmayalım.(Allahüekber lailahe illallahüvellahüekber,Allahüekber velillahilhamd)

Kurban vecibesini yerine getirmekle mükellef isek, bu ameliyeyi icra ettikten sonra, eş –dost, anne ve babamızın bayramlarını teşrik etmeliyiz. Bayram ziyaretlerine gitmeye çalışmalıyız. Kendimiz de bizi gelecek olan misafirlerimizi evimizde karşılamalıyız. Dört günlük kurban bayramı günlerini etrafımızdaki dostlarımız, komşularımız, yoksullar ve muhtaç olanların mutluluğu için değerlendirmeliyiz. Önemli olan toplumdaki her insanın geleceğine güvenle bakar olmasıdır.

Bu vesileyle mübarek kurban bayramının ülkemize, milletimizi ve İslam âlemine huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini yüce Allah ‘tan niyaz ederim.