Arama

Sırt Ağrıları - Tek Mesaj #4

pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
8 Mayıs 2011       Mesaj #4
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
BEL VE SIRT AĞRILARINA SON VEREN ÖNERİLER

Bel ve sırt ağrıları zaman zaman herkesin yaşadığı bir rahatsızlıktır. Fakat bazen bel ve sırt ağrıları yerleşir ve bir türlü geçmek bilmez. Yanlış oturma, ağır yük taşırken yapılan dengesiz haraketler, stres, üşütme, sağlıksız yatak gibi pekçok nedeni olan bel ve sırt ağrılarınız uzun süre geçmediyse mutlaka doktora gitmeniz esastır. Bel ve sırt ağrıları için beyin cerrahi uzmanı bir doktora görünmenizde fayda vardır. Eğer uzun süredir geçmeyen bel ve sırt ağrılarınız varsa bu ağrıların bir çok sebebi olabilir. Stresli bir gün sonunda bile sırt ağrısı çekebilirsiniz. Çeşitli hastalıklar, bel fıtığı disk kayması, skolyoz fibroz, akciğer hastalıkları, çeşitli travmalar sırt ağrılarına neden olabilir.

Bel ve sırt ağrısında kullanılan ilaçlar:

Bel ve sırt ağrıları için ağrı kesiciler ve kas gevşeticilerin yanı sıra; Voltaren, dolgit, artril adlı merhemleri , doktor kontrolunde kullanabilirsiniz.

Ayrıca, bel ya da sırt ağrısı çekiyorsanız ağrılı bölgeyi sıcak tutmak, ters hareketlerde bulunmamak, doğru yatak seçimi yapmak ağrılarınızı dindirecektir.

Doktor Feridun Kunak bel ve sırt ağrıları için şunları tavsiye ediyor:

* Öncelikle sıcak su uygulaması ağrıyı hafiflemede etkili olacaktır.
* Bel kaslarını kuvvetlendirici hareketler yaparsanız ağrılarınız azalır örneğin barfiks çekmek, sıkışmış olan sinirlerinizin açılmasında faydalı olacaktır barfiks çekerken asılı kalmayın hafifce kendinizi yukarı çekin ve dizlerinizi bükün.
* Sırt üstü uzanın belinizin altına biraz sert bir top koyun vücudunuzu ileri geri iterek top sayesinde masaj yapın.
* Sırtınıza şifalı yağlarla masaj yapın.
* Doğru oturuş ve duruş pozisyonu çok önemlidir.
* Fazla kilolarınızdan kurtulun.

Bel ve sırt ağrılarına bitkisel çözüm kürleri:

* Alabalık yağı boyun ve bel fıtığı ile ağrıları, sırt ve bacak ağrılarına iyi geliyor. Günde yarım saat olmak üzere ağrının yeri ve şiddetine göre bir hafta süren masaj yapılıyor.
* Susam yağı ile masaj yapılmalı.
* Nohut ve kereviz kaynatılıp birer bardak içilmeli.
* Defne yaprağı ve sedef çiçeği kaynatılıp lapa halinde konulmalı.
* Andız kökü ıhlamur gibi kaynatılır, birer bardak içilir.
* Andız kökü kaynatılır, bal ile şerbet yapılır, birer bardak içilir.
* Ispanak pişirilerek yenir veya birer bardak usaresi içilir.
* Nohut kaynatılır birer bardak İçilir.
* Kırmızı biberi ezip lapa kıvamına getirdikten sonra ağrıyan yeri bu lapayla ovalayın. Bu lapaya evdeki herhangi bir cilt kremi de ilave edilip karıştırılabilir.
* Söğüt bir bitkisel aspirindir ve M.Ö 500 yılından bu yana ağrı dindirici olarak kullanılmaktadır.
* Nane’de mentol vardır ve mentol adale gerginliklerini hafifletir. Yeşil nane ve kıvırcık nanede bol miktarda mentol bulunur.
* Biberiye yağı ağrı kesici şifalı bir yağdır.
* Sırtta ağrıyan bölgeye havlu ile ısıtın sonra o bölgeye karabiber serpip limon kolanyası dökün ve ovarak iyice yedirin.sırtınızı bir yere yaslayarak 1 saat kadar bu şekilde kalın.biraz can acıtır ama sırt ağrılarına karşı çok faydalıdır bu işlem damarlardaki kan dolaşımınıda hızlandırır.

Bel ve sırt ağrılarına iyi gelen bitkisel yağlar:

* Adaçayı yağı,
* biberiye yağı,
* kekik yağı,
* kakule yağı,
* Huş yağı,
* lavanta yağı,
* karabiber yağı,
* adaçayı yağı,
* zencefil yağı,
* mercanköşk yağı.

Bitki yağları adale gevşetici etkisi olan timol ve karvakrol açısından oldukça zengindir. Bir başka güçlü adale çözücü bileşik ise borneol ve bonil asetattır.

Bütün bu bitkisel yağlar haricen kullanılır. Yani bu yağlar kesinlikle içilmez. Ağrı olan bölgeye sürülerek masaj şeklinde uygulanır.