Arama

Zlatan İbrahimoviç - Tek Mesaj #3

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Aralık 2011       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
2009'da Ibrahimović ve Mario Balotelli, Palermo karşısında.
800px Ibrabalotelli

Aile yaşamı

Ibrahimović'in babası Šefik Ibrahimović 1977'de Bosna-Hersek'ten İsveç'e göç ederken Hırvat olan Jurka Gravić, ile tanıştı ve evlendiler. Zlatan Ibrahimović, Rosengård'da büyüdü. Zlatan'ın babası Müslüman, annesi ise Hristiyandı. Ancak, din konusunda çok sert değillerdi. Sonra Ibrahimović'e bir çift futbol ayakkabısı aldılar ve Ibrahimovic 6 yaşında futbola başladı ve amatör olarak Malmö BI'ye geçti. Takımı 4–0 gerideyken devre arasında oyuna girdi ve sekiz gol atarak galibiyeti sağladı. Erken yaşlarda Malmö FF'de düzenli olarak forma giymeye başladı. 15 yaşında futbolu bırakarak deniz kıyısında bir rıhtımda çalıştı. Ama teknik direktörü onu futbola devam etmesi için ikna etti. Ibrahimović liseyi 9. sınıfta başarıyla bitirdi. Futbol oynamak için üniversiteyi bıraktı.

Kulüp kariyeri

Malmö FF

Ibrahimović 1996'da Malmö ile ilk kontratını imzaladı ve 1999 sezonunda İsveç'in en yüksek ligi olan Allsvenskan'da oynadı. O sezon ligi 13. bitiren Malmö, ikinci lige düştü, ama sonraki sezon tekrar yükseldi. Arsenal'de antrenmanlara çıktı ama transfer olamadı. Norveç takımı Moss FK onu izledi ve onunla ilgilendiğini açıkladı. 22 Mart 2001'de, Ajax ile Malmö arasında bir anlaşma yapıldı ve Temmuz'da, 7.8 milyon €'ya Ajax'a transfer oldu.

Ajax

Co Adriaanse Ibrahimović'i her maçta sonradan oyuna sokuyordu, ama Adriaanse 29 Ekim 2001'de görevden alındı ve yeni teknik direktör Ronald Koeman Ibrahimović'i her maç ilk 11'de oynattı ve Ajax 2001–02 sezonunda lig şampiyonu oldu. Ibrahimović 17 Eylül 2002'de Ligue 1 şampiyonu Lyon'a iki gol attı ve ilk Şampiyonlar Ligi maçında 2-1'lik galibiyeti sağladı. Şampiyonlar Ligi'nde dört gol atan Ibrahimovic'in, Ajax'ın Çeyrek Final'e kadar gelmesine katkısı oldu. Ajax'taki son sezonunda, 22 Ağustos 2004'teki NAC maçında attığı enfes gol, Eurosport tarafından "Yılın Golü" olarak seçildi. 18 Ağustos 2004'te, Ibrahimović Hollanda'yla yapılan millî maçta Ajax'taki takım arkadaşı Rafael van der Vaart'ı sakatladı. Bilerek yaptığı ileri sürüldü. 31 Ağustos'ta Ibrahimović, Juventus'a satıldı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀