Arama

Osmanlı Mutfağı - Tek Mesaj #3

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
17 Ekim 2006       Mesaj #3
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
ytarhana1ed8280pt3

İçindekiler Ölçü Miktar
Tarhana (Kuru) ½ su bardağı 75 gram Su 6 su bardağı 1200 gram Tuz 1 ½ tatlı kaşığı 9 gram Yağ 4 yemek kaşığı 40 gram Nane 1 ½ yemek kaşığı 2 gram Kırmızı biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Porsiyon Adedi:
6

Yapılışı
Tarhanayı su ile ez, tuzu kat, 10 dakika pişir. Yağı erit, naneyi ve kırmızı biberi ekle, birkaç kez karıştır. Çorbanın üzerine gezdir.

Besin Değeri
Yaklaşık 1 porsiyon Enerji 88 cal Protein 1.5 g Yağ 6.1 g Karbonhidrat 7.2 g Kalsiyum 87 mg Demir 0.27 mg Fosfor 2 mg Çinko 0 mg Sodyum 593 mg A Vitamini 187 iu Tiamin - mg Riboflavin - mg Niasin 0.03 mg C Vitamini - mg Kolestrol 0 mg

Notlar
Bazı yörelerde çorba hazırlanırken içine pişmiş nohut, pişmiş kuru fasulye veya kavrulmuş kıyma ile yeşil biber katılır.