Arama

Osmanlı Mutfağı - Tek Mesaj #4

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
20 Ekim 2006       Mesaj #4
arwen - avatarı
Ziyaretçi
EZOGELİN ÇORBASI


MALZEME:

Kırmızı mercimek 1 çay fincanı
İnce bulgur 1 çay fincanı
Soğan 1 adet
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Acı biber salçası 1/2 çay kaşığı
Su 6-7 su bardağı
Toz kırmızı biber 2 çay kaşığ
ıNane 2 çay kaşığı
Tuz



YAPILIŞI:
1. Tencerede yağı eritin, ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleştirin. Domates ve biber salçalarını ilave edip karıştırın. 2. Yıkanmış ve süzülmüş bulgurla mercimeği 6-7 bardak suyla birlikte tencereye ilave edip tuz serpin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kırmızı biber ve naneyi ekleyin.