Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Temmuz 2013       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

KUZEY IRAK PETROL BORU HATTINDA GÖREVLİYİM. YAPTIGIM İŞ BORU HATTI APLİKASYONU VE YATAY, DÜŞEY EĞİMLER. PROJESİZ ÇALIŞTIĞIM İÇİN BORU EĞİMLERİ PEK TUTMUYOR, ARAZİYE, KANALA UYMUYOR. EĞİMİ NASIL YAPARSAM UYGUN OLUR? EĞİM HESAPLARI HAKKINDA AÇIKLAYICI BİR BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? EĞİMCİDE Mİ HATA YOKSA BENDE Mİ ANLAYAMADIM. YATAY AÇILARDA SOMEYE OLAN UZAKLIK ÖNEMLİ MİDİR? MESELA AÇI 72,123 GRAT ÇIKIYOR. EĞİM DE BUNA GÖRE YAKLAŞIK 5,24 DERECE CIKIYOR AMA ARAZİDEKİ KANALA UYMUYOR.NASIL YAPMAM GEREK? BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM, TEŞEKKÜRLER.

Eğimin başladığı yerin kodu ile eğimin bittiği yerin kodunu çıkar. Sonra 2 nokta arası uzaklığı ölç. Kodlar arası çıkardığın sonucu ara mesafeye böl. Sonuç sana oradaki eğim farkını verir. Başlangıçtan kaçıncı metreye kod vereceksen o metreyle çarp. Alet koduna ekle ya da çıkar (eğimi aşağı doğru yapıyorsan çıkar, yukarı doğru yapıyorsan topla).

Kısaca büyük kod küçük koddan çıkarılır ve ara mesafeye bölünür (egim farkı). Kaçıncı metreye kod vermek istiyorsan (örneğin 4. metre) çarpıyorsun, çıkan sonucu da alet koduna ekle ya da çıkar. Kod olarak büyükten küçüğe gidiyorsan çıkar, küçükten büyüğe gidiyorsan ekle.
Son düzenleyen nötrino; 23 Aralık 2015 21:18 Sebep: Alıntı soru ve cevap düzeni!