Arama

TÜİK'in görevi nedir? - Tek Mesaj #5

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2013       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye İstatistik Kurumu kısaca TÜİK Başbakanlık'a bağlı bir araştırma kurumudur. Merkezi Ankara 'da bulunur. 18 Kasım 2005 tarihi itibarı ile "T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik

Enstitüsü"nün adı Türkiye İstatistik Kurumu olarak değiştirilmiştir. Türkiye genelinde 26 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. İstanbul Bölge Müdürlüğü Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarındadır.

Devlet İstatistik Enstitüsü (kısaca DİE) Başbakanlığa bağlı bir kurum olan TÜİK'in eski adı idi . Genel Nüfus sayımı Genel Tarım Sayımı Genel Sanayi veya İşyerleri Sayımı Milli gelirEnflasyon hesabı kurumun temel görevleri arasındadır. Adı 2005 yılında çıkan bir kanunla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tahminleri Tüketici Fiyatlari Endeksi ve Üretici Fiyatları Endeksi ve olarak değiştirilmiştir.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun çok sayıdaki istatistik çalışmalarının en önemlisi genel nüfus sayımı'dır. 1927 yılından itibaren genellikle 5 yıllık aralarla yapılmıştır. 2007 yılından sonra ise Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ADNKS uygulamasının başlamasıyla birlikte sayım sonuçları yıllık olarak açıklanmaya başlamıştır.