Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
20 Kasım 2006       Mesaj #6
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Yengeç

Yengeç burcunun özellikleri: Kıskançlık, kuşku, merhamet, tutumluluk, yuva sevgisi, duyguların sık sık değişmesi, kazançlı durumları görme, unutmamak. Yengeç burcu için Ay'ı tanımlayan sözlere de bakın.
YENGEÇ BURCU:

Dördüncü Burç. Kardinal, duy­gulu ve dişi.
(21 Haziran 23 Temmuz arası) Yengeç Burcu su unsuruyla öncü niteliği taşır. Su, hassas, sezme yeteneği veren negatif bir güçtür. Oysa öncü gruptan olma­sı burcu hareketliliğe zorlar. Yen­gec'in yöneticisi Ay'dır. Ay temel davranımların ve tepkilerin ortaya konmasına yol açar. Yengeç, an­neyi, vatan sevgisini, yuvaya düş­künlüğü temsil eder. Yengeç insa­nı, yuvasına, ailesine, çocuklarına çok bağlıdır. Onların ne istedikle­rini söylemeden sezer. Bu gerek­sinmelere çabuk karşılık verir. Güneş, Yengeç Burcu'nday­ken doğmuşsanız duygulu, değiş­ken ve çekingen biri olmalasınız. Ama yine de... göze görünmeye, sahne ışığına bayılırsınız. Göster­seniz de, göstermeseniz de aşırı derece duygulusunuz. Yüreğiniz de iyilik dolu. Düşünceli, anlayış­lı davranışlar sizi çok etkiler. Eleş­tiri ve alay edilmek en çok korktu
ğumuz şeydir. Ruhsal durumları­nız şık sık değişir, kendinize gü­veniyor görüntüsü verseniz de asıl sizin güvene ve güvenliğe çok ih­tiyacınız var. Simgfeûiz olan Yen-geç'flibi, kendinizi kdaıyân katı bir 'dış kabuğunuz var. Esrarengiz ko­nular büyük ilginizi çeker. Bunlar arasında Astrolojiyi, garip olaylar, maceralar, doğanın esrarengiz olaylarını sayabiliriz. Özellikle de­nizle ilişkili olanlar daha hoşunu­za gidiyor. Duyarlılığınız yalnızca insanlara dönük değil. Etrafınızda­ki herşeyle gönül alışverişiniz ve duygusal bağlarınız var. Evinizi ev­deki koltuğunuzu hayatınızın bir parçası eşiniz dostunuz gibi gö­rürsünüz. Büyük ihtimalle hoş, ra­hat bir eviniz var. Ana rahmine saklanır gibi oraya kapanıp özgü­veninizi yeniden güçlendirene ka­dar bekliyorsunuz. Garip tutkula­rınızdan biri, yanıbaşınızda yiye­cek içecek bir şey bulundurmak. Bu evdeyken de, yolculuktayen de hep böyle. Yengeç Burcu mideyi ve duyguları yönetir. Çok tedbirli ve çalışkansınız. İşinizde gayret­le çalışıyor, büyük ihtimalle ka­zancınızın epey bir miktarını da bi­riktiriyorsunuz. Yengeç Burcu'n-dan olanların belleği çok güçlü ol­duğundan, size söylenen iyi veya kötü bir sözü asla unutmuyorsu­nuz. Ülkenizi, evinizi ve ailenizi çek seviyorsunuz. Atalarınıza say­gınız var. Büyük vatanseverlerin veya dev servetleri ilk başlatanla­rın çoğu Yengeç Burcu'ndadır. Doğum tarihiniz 21 Haziran'la 30 Haziran arasındaysa, bu burcun Yengeç dekanatındansınız. 1 Temmuz'la 12 Temmuz arasında doğmuşsanız, zeki, güçlü, ketum Akrep Burcu'nun bu dekanata et­kilerini de okuyun. 13-23 Temmuz arasında doğanlar Balık Burcu'na bakıp kendi psişik, medyum nite­liklerinin nereden geldiğini göre­bilirler.
Yengeç erkeği, işlerine düş­kün ve toplumcudur. Bu yüzden de yanımızda çalıştırdığınız insan­ları, çocuklarınız gibi korumaya gayret ediyorsunuz.
Eskiden ve alışkanlıklarınız­dan kolay kopamaz ve yenilikten adeta korkarsınız. Ancak çıkar söz konusu olunca yenilikleri dene­meye de razı olursunuz.
Ay'ın etkisi nasıl suların kabar­masına ve çekilmesine neden olu­yorsa sizen duygularınız da zaman zaman coşar ve yok olur. Ay'ın, çok hassas bir güç olması, duygu konusunda bocalamanıza yol açı­yor olabilir. Çok merhametli olan karakteriniz Ay'dan sert etkiler al­mışsa, çevreye duyduğunuz acı­ma hissini kendinize çevirip, ken­dinize acır duruma düşebilirsiniz. Hatta o ara başkalarından kuşku­lanıp ve geçici de olsa öfkelenir­siniz.
Sonuç olarak Yengeç insanı genelde kolay anlaşılmaz. Onun­la anlaşmak isteyenin hislerini et­kilemesi gerekir. Kafaya önem verse bile eninde sonunda yine duygusal değerlere göre karar ve­rir.
Yengeç insanı, yapılan iyilik ve fenalıkları hiçbir zaman unutmaz ve fırsat bulunca karşılık verir; kı­nanmaya hiç gelemez ve küser. Hafızası ve hayal gücü çok kuvvet­lidir. Ayrıca çok da kıskançtır.
Yengeç insanı, kendisini anla­yacak, yuvaya bağlanacak bir eş ister. Onun için en kutsal yer yu­vasıdır ve yuvada olan herkes özellikle çocuklar çok değerlidir.
Kafası işe eren bu tip, tutum­lu da olduğu için bir hayli para bi-riktirebilir. Yengeç insanı, su ve sı­vıyla ilgili konularda başarı göste­rir. Denizcilik, balıkçılık ona göre­dir. Ayrıca merhametli olan bu tip, doktorluk, hemşirelikte de başa­rılıdır. Yengeç mideyi temsil etti­ği için burçtan iyi ahçılar da çıkar. Yengeç insanı paraya önem verdi­ği için de ticaret ve bankacılıkta da başarılı olur.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 13:17
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....