Arama

SS501 - Tek Mesaj #3

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Mart 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
SS501
MsXLabs.org

SS501 DSP (Daesung Entertainment) şirketi tarafından 2005 yılında kuruldu. SS501 harflerle ve sayılarla birleştirilerek özel bir anlamı meydana getirildi.

İlk "S" süper, ikinci "S" star yani yıldız, 5-0-1 de 5 üye sonsuza kadar birlikte anlamına gelmektedir.

SS501 müzik grubunun hayranları TripleS olarak bilinmektedir.

2005-2006 Çıkış:

Çıkışlarını 8 Haziran 2005 yılında Kore'de "Kyeonggo" olarak bilinen bizim "Warning" diye bildiğimiz parçalarıyla yaptılar. İkinci Single'ları "Snow Prince" 2005'in sonlarına doğru yayınlandı. 2006 yılında grup fazla etkinlik yapmadı, nisan ayında Japonya'da hayran buluşması düzenlendi.

Bu boşluğun sebebi Heo Young Saeng'in boğazlarından rahatsızlanarak ameliyat olmasıydi. 2006'nın yarısında ilk konserleri olan "Step Up Concert" Osaka, Japonya'da yapıldı. 2006'nın sonlarına doğru Kore'ye "S.T.01 Now" adlı albümlerinin tanıtımı için döndüler.

"Unlock" ve "4 Chance" ilk full albümlerinden yayınlanan parçalar oldu. Tanıtım çalışmalarına başlandı ve birçok şşov programına çıktılar. Mnet kanalında S0S adlı bir programda yer aldılar.

2007-2008:

Japonya Aktiviteleri "Boys Over Flowers" ve "Bad Girl Diary":

Grup Japonya'da kendine yer edindi ve Japon hayranları kendilerini TripleS Japonya diye adlandırdı. Resmi çıkışlarını 25 Mart 2007'de gerçekleştirdiler ve ilk resmi hayran buluşmasını yaptılar. Grup "Kokoro" adlı Single'ı yayınladı ve Single solo söyledikleri şarkıları da içeriyordu. Yayınladıktan sonra ilk günde Oricon listesinde ilk 5 içerisindeydi sonraki gün 3. oldu.

Yıl sonuna doğru full albüm yayınlandı. 2008'de Kore'ye döndüler ve "Deja Vu" Single'ı 8 Mart 2008 yılında yayınladı. İlk şarkının tanıtımları yapılmaya başlandı. Müzik kanallarına geri dönüş yaptılar.

Deja Vu'nun başarısından sonra 2. Single'ları olan "A Song Calling For You"yu yayınladılar. Grup Music Bank veda sahnesini 6 Haziran 2008'de yaptı. 2 Ekim 2008'de resmi olarak duyuru yapıldı.

Grubun lideri Kim Hyun Joong Japonya'da "Hana Yori Dango" olarak bilinen dizinin Kore versiyonu "Boys Over Flowers"da oynadı. Park Jung Min'in "Grease" müzikalinde oynaması Kim Hyun Joong'un dizi çekimleri yüzünden grubun albüm yapması ancak 2009 yılında gerçekleşti.

Bu sırada diğer grup üyeleri "UR Man" adlı bir single albüm çıkardılar. Bu Single'larının Korecesi Nae Meoriga Nabbaseo (İngilizcesi: Because I'm Stupid) olan şarkının tanıtımını yaptılar. Dizinin başarısından dolayi, bu şarkı çok fazla beğenildi.

2gph

2009 Solo Albüm, 2. Mini Albüm ve İlk Asya Konser Turu:

İkinci Japonca albümü olan "All My Love" 13 Mayıs 2009'da yayınlandı ve grup albümü desteklemek için Japonya'da tanıtımlar yaptı. Grup üyeleri solo çalışmalarından oluşan bir mini albüm yayınladı.

Üyelerin solo albümlerinden sonra grup 2. mini albümleri "Rebirt"ın çalışmalarına başladı. 20 Kasım 2009'da sınırlı sayıda CD yayınlandı. Normal CD 22 Ekim'de yayınlandı. Özel sınırlı sayıdaki albümde 2 poster ve 100 tane fotoğraf bulunuyordu.

Geri dönüş şarkıları "Love like This" ile 2 kere Music Bank ve bir kerede Inkigayo Mutizen ödüllerini kazandılar.

1 Ağustos 2009'da grup ilk Asya konser turları olan Persona'ya başladı. Grup Seoul, Tokyo, Tayvan, Şangay ve Hong Kong'a gitti. Asya Turu'nun son ayağı olan Encore 27-28 Şubat 2010'da Seoul'de yapıldı. Geri dönüşlerini 1 Mayıs 2010'da yapmayı planlıyolardı ama olmadı. Mini albüm mü yoksa full albümü olduğu uzun süre açıklanmadı. Albümde yer alan şarkılardan biri olan "Crazy For You" Asya Konser Turu'nun her ayağında seslendirildi.

qbsa

2010: Üçüncü Mini Albüm:

Grup Tayland'da verdikleri konserin ardından, 27-28 Şubat 2010'da Seoul'de verdikleri konser ile Asya Turları olan Persona'ya son verdiler. "501" günü olan 1 Mayıs'ta albüm çıkarmayı istediler ancak son rötüşlar bitmediği için çıkarmadılar. 8 Mayıs'ta lider Kim Hyun Joong bir kaza geçirdi. Ardından 22 Mayıs 2010'da yapılan Dream Concert'te yıldızları daha bir farklı parladı. Kim Hyun Joong'un yaraları nedeniyle slow bir şarkı olan "Let Me Be The One" şarkılarını söylediler.

Dream Concert'in hemen bir gün sonrasında çıkış şarkılari olan "Love Ya" internete sızdı. Love Ya'nın klibini Find klibinde oynayan orkestra ile çektiler. Sızıntılar nedeniyle DSP albümü 24 Mayıs'ta yayınladı. "Love Ya" Music Bank'ta ikinci haftasında birinci oldu. Ertesi hafta da 1. oldu. 8 Haziran'da sözleşmelerinin bitmesi üzere tekrar çıkmadılar. DSP promosyonlara son verdi. (T_T)

28 Haziran 2010 tarihinde grubun lideri Kim Hyun Joong Keyeast şirketi ile (aktörlük yapmak üzere sadece oyunculuğu ile ilgili bölümlerde) resmen anlaşma imzaladı. Daha sonra, Park Jung Min'in Sony Tayvan ile sözleşme imzaladığı söylentileri yayıldı ama o hala şirket ile görüştüğünü ve karar vermediğini söyledi. Diğer 4 üye henüz herhangi bir şirketle anlaşma imzalamadığı için hala DSP Media'nın adı altındalar.

pce4
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.