Arama

Blue - Tek Mesaj #1

careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
4 Ocak 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ

2001 yılının Mayıs ayında Blue adında yeni bir grup, ilk single çalışmasını yayınlayarak müzik dünyasına adımını attı. Kısa bir süre sonra, büyük bir hızla ün kazanan topluluk Brit ödüllerinde "En İyi Çıkış Yapan İsim" ödülüne layık görüldü.

Londralı Duncan Matthew James (07/04/1979), Anthony Daniel Costa (23/06/1981), Lee Ryan (17/06/1983) ve Simon Solomon Webbe (30/03/1979) adlı dört genç arkadaşın oluşturduğu Blue, "All Rise"la İngiltere listelerine 4 numaradan girdi ve bir buçuk ay boyunca ilk beşte kalmayı başardı. Tanınmalarında büyük pay sahibi olan bu albümün ardından "Too Close" ve "If You Come Back" piyasya çıktı. Daha büyük başarılar kazanarak bir numaraya yerleştiler ve 200.000 bin kopya sattılar.

Grup, albümleriyle sadece İngiltere’de 1 buçuk milyon müziksevere ulaştı. "All Rise" adlı çalışma, pek çok dergi ve eleştirmen tarafından yılın en ateşli, zeki ve eğlenceli albümlerinden biri olarak değerlendirildi. 2001 yılını çeşitli törenlerden ve yarışmalardan kazandıkları, ve başarılarının somut birer kanıtı olan çok sayıda ödülle kapatan grubun, bir sonraki yıla da damgasını vuracağını tahmin etmek için müzik eleştirmeni olmaya gerek yoktu.

Beklenen gerçekleşti ve çeşitli konserlerle, TV çekimleri ve radyo programlarıyla çalışmalarını sürdürüp, yılın son aylarında da "One Love" adlı single çalışmayı sunarak ünlerine ün kattılar. İkinci Blue albümüyle aynı adı taşıyan bu single, listelere ilk beşten hızlı bir giriş yaptı. Birbirinden itibarlı şarkı yazarlarının ve yapımcıların imzasını taşıyan albüm, kaliteli r&b şarkılardan oluşuyor ve grubu kariyerlerinde bir üst noktaya taşıyordu. Üstelik her türlü ruh haline hitap edebilecek çeşitlilikte de bir içeriğe sahipti.


Blue’nun, ülkemizdeki yabancı müzik piyasası da dahil bir çok ülkede iyice tanınmasını ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan çalışma, albümde yer alan "Sorry Seems To Be The Hardest Word" isimli şarkıydı. Elton John’un 1976 yılında bestelediği bu güzel parça, grubun düzenlemesiyle yeniden büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz Kasım ayında single olarak da yayınlanan şarkı, grubun kolektif anlayışına çok uygundu.

İkinci Blue albümü "One Love"ın yayınlanmasından bir süre sonra Simon, Anthony, Lee ve Duncan, İngiltere’nin büyük bir kısmını ve İrlanda’yı içine alan ilk geniş çaplı turnelerine çıktılar.
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 22:40
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif