Arama

Kerim Tekin - Tek Mesaj #6

kerimci - avatarı
kerimci
Ziyaretçi
28 Ocak 2007       Mesaj #6
kerimci - avatarı
Ziyaretçi
Hava Harp Okulu'ndaki 800 kadar öğrenci, 1998 yılının ‘‘en iyileri’’ni belirledi. Harbiyeliler, TEMA Başkanı Hayrettin Karaca'yı ‘‘yılın insanı’’ seçtiler. Yapılan anket, Harbiyelilerin yurtiçi ve dışındaki gelişmeleri çok yakından izlediklerini ortaya çıkardı.


Hava Harp Okulu'nda 3 ayda bir yayınlanan ‘‘Günışığı’’ dergisi için yapılan ankette genç havacıların hemen her konuyla yakından ilgilendiği görüldü. Ankette Türkiye'nin çöl olmaması için mücadele veren TEMA Vakfı'nı kuran ve başkanlığını sürdüren Hayrettin Karaca, ‘‘yılın insanı’’ seçildi. Şimdiye kadar çevrilmiş en iyi savaş filmi olarak gösterilen Steven Spielberg'in ‘‘Er Ryan'ı Kurtarmak’’ filmi, yüzde 62.3 oranı ile en fazla beğenilen film oldu. Büyük beğeni toplayan ‘‘Titanic’’ filmi ise ikinci sırada kaldı. Harbiyeliler, Hollywood'un ünlüleri iki ünlüsü Bruce Willis ve Mel Gibson'ı da 1998'in en iyi aktörleri olarak değerlendirdiler. ‘‘Melekler Şehri’’ndeki oyunculuğu ve güzelliği ile Harbiyelileri etkileyen Meg Ryan, Titanic'in yıldızı Kate Winslet'i, Demi Moore'u ve Liv Tayler'ı geçerek ‘‘yılın en iyi kadın yıldızı’’ oldu.


Ankette 1998 yılında çıkardığı ‘‘X’’ albümü ile hızlı bir çıkış yapan, ancak bir kaza sonucu yaşamını yitiren Kerim Tekin, ‘‘yılın en beğenilen pop sanatçısı’’ oldu. Kerim Tekin'i Mustafa Sandal ve Hakan Peker izledi. ‘‘Nilüferle’’ isimli albümünde en beğenilen parçalarını bir araya getiren Nilüfer ise, ‘‘yılın en başarılı kadın pop sanatçısı’’ seçildi. Yabancı müzikte Titanic filminin soundtrack'ı ‘‘My Heart Will Go On’’ yılın en iyi şarkısı seçildi. Bu parçayla haftalarca listelerde 1 numarada kalan Celine Dion da ‘‘en başarılı yabancı pop sanatçısı’’ oldu. Ayna, Hava Harp Okulu öğrencilerince ‘‘yılın en iyi grubu’’ olarak değerlendirildi. ‘‘Holigan’’ parçası ile Athena da 98'in iyileri arasında gösterildi.




En güvenilir TV kanalı: NTV


TV'nin beğenilen haber bülteni: ATV Haber


En beğenilen reklam filmi: Yapı Kredi Bankası (Kahramanlarının ‘‘Tık tık tık, eyi günler’’ dediği reklam filmi)


En beğenilen reklam kahramanı: Ali Desidero


En sevilen radyo ve TV şov programcısı: Beyaz


Yılın başarılı futbolcusu: Hagi


Yılın başarılı basketbolcusu: Mirsad Türkcan


En başarılı futbol takımı: Galatasaray


Harbiye'de en fazla sevinilen olay: Cumhuriyet'in 75'inci yılı.


Gündemden inmeyen lider: Bill Clinton


Yılın üzen olayı: Adana depremi


Sporda yılın çıldırtan olayı: Beşiktaş'ın Kupa Galipleri Kupası'nda 3-0'dan sonucu 3-3'e getirip tura veda etmesi.

30 Ocak 1999, Cumartesi
haberin orjinal hali
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/hur/turk/99/01/30/yasam/08yas.htm
_________________
clip2dq1