Arama

Yüz Maskeleri - Tek Mesaj #6

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #6
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
SİHİRLİ MASKELER
Deriyi gerginleştiren ve nemlendiren yüz yıkama jelleri, göz maskesi olarak kullanılabilir. Bu maske kurumuş göz derisini canlandırır ve burada olışan kırışıklıkların kısa zamanda yok olmasını sağlar. İnce sargı bezinden iki adet yuvarlak parça kesin. Kullanacağınız jeli bu bezlere bolca yedirin ve gözkapaklarının üzerine koyun, hafifçe bastırın. Göz maskesinin en az 10 dakika etkisini göstermesini bekleyin. Bu arada arada rahat bir yere uzanıp, dinlenin. Son olarak sargı bezlerini alın ve arta kalan jeli parmak uçlarınızla göz derisine yedirin.

SİVİlCE KAPATICILARI
Yüzdeki kızarıklıklar ve sivilceleri kapatmak için birçok ürün kullanılabilir. Bunların yüzde belirgin olarak göze çarpmaması için, kapatıcı kullanıldığı zaman, tüm yüze makyaj yapmak gerekir. Önce yüzü, ince bir tabaka halinde fondötenleyin. Daha sonra makyaj süngeriyle bir parça kapatıcı krem alın ve bunu sivilcelerin üzerine sürün. Süngerin temiz ucuyla, kapatıcı ve fondötenin karışmasını sağlayın. Son olarak da pudra kullanarak makyajınızın kalıcı olmasını sağlayın.

SİYAH NOKTALARA KARŞI
Burnunuzun üzerinde siyah noktalar mı var? Evde 'buhar banyosu' uygulamayı da alışkanlık haline getirin. Bunlar, cildin terlemesini, dolayısıyla, kirlerden arınmasını sağlar. Özel bir maske de hazırlayabilirsiniz: Bir marul yaprağını doğrayıp, çırpılmış yumurta beyazı ve limon suyu ile karıştırarak ezin. Sıkıştırıcı ve parlamayı alıcı bir maske elde edersiniz.

ÇEKİCİ DUDAKLAR
Kan dolaşımı artırmak ve üzerinde oluşan kuru deri tabakasını yok etmek için dudaklarınıza her gün nemli bir düş fırçasıyla ve dairesel hareketlerle masaj yapın; daha sonra da iyice kremleyin. Evde uygulayabileceğiniz, dudaklarınızı yumuşatacak bir başka yöntem daha var: Dudakların üzerine kalın bir tabaka halinde bal sürün. 5 dakika bekledikten sonra silin. Balın içindeki aminoasitler cildin nemlenmesini sağlar.

SİVİLCELERE GÖZ DAMLASI
KIzarmIŞ veya iltihaplanmış gözler için kullanılan göz damlaları, küçük kırmızı sivilceleri de yok eder. Damlanın içindeki maddeler iltihapları tedavi eder ve genişleyen kılcal damarların daralmasını sağlar. Bir parça pamukla bu damlayı sivilcelerin üzerine hafif dokunuşlarla sürün. İhtiyaç duyarsanız bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

YORGUN GÖZLERE ÇARE
Yorgunluk belirtileri yok edin: Yorgunluk izlerini ve morlukları yok etmek için, ağrı dindirici ve dinlendirici doğal bir reçete var: Bir patatesi kabuklarıyla beraber rendeleyin ve sütle ıslatılmış ekmek içiyle karıştırın. Bir tülbent içine döktüğünüz bu karışımı 15 dakika boyunca gözlerinizin üzerinde tutun. Bu süre içinde, tamamen gevşemeniz de çok önemli.