Arama


NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
21 Temmuz 2007       Mesaj #55
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Eski Foça
Eğer kendi aracınız ile gelecek iseniz;
İzmir - Çanakkale yolunun 39 km'sinden sola sapıp 26 km. sonra Foça'ya ulaşılır. İzmir'den çıktıktan sonra Karşıyaka, Çiğli ve Menemen'i geçtikten biraz sonra sağda Elf Benzin İstasyonu'nu görünce sinyal verip, sol şeride yanaşabilirsiniz demektir. Işıklardan sola döndüğünüzde artık Foça yolundasınız.

Ne yenir?
Foça her bakımdan bir deniz ve balık kenti... Burada mevsimine göre her türlü balık yemeniz mümkün... Yöresel balık yemekleri de var. Sarımsaklı yoğurt sosu dökülerek yenilen kupa balığı bunlara bir örnek... Balıkla yoğurdu bir arada duyunca, insan biraz tereddüt etse de Yoğurtlu Kupa, Foça’nın spesiyali... Fokai Restoran bizim size tavsiye edebileceğimiz restoranların başına geliyor. Yine Kenya Leylek Restoran ilginç ve zengin mönüsüyle ziyaretçilerine bir ziyafet sunuyor. İncir Adası’nda, yeşillikler içerisinde, zengin balık çeşitlerinden birini seçerek, denize karşı nefis bir yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca Foça’ya gitmişken Foça şarabının tadına bakmanızı öneriyoruz.

Nerde kalınır?
İyon Pansiyon
Foça'ya geldiğinizde kalmanız gereken yer, İyon Pansiyon'dur... Foça'daki eski bina yapıdan oluşan ve bahçeli TEK pansiyon. Orjinalliği korunmuş Eski Rum Evi (1870) ve yeşillikler içindeki bahçesi ile size tarihi yeniden yaşatması muhtemel. Bahçe odaları arka avluda yeşillikler arasında. Tüm bahçe odalarında banyo + tuvalet + sıcak su + televizyon + buzdolabı + saç kurutma makinesi + cibinlik ve de klima var. Taş bina odaları sokak (deniz) ve arka bahçe - dağ manzaralı; taş bina olması nedeniyle doğal serin. Eski Rum evindeki 1 odada banyo + tuvalet + sicak su + televizyon + buzdolabi + sac kurutma makinesi + cibinlik ve vantilator var. Tas binadaki diger 2 oda banyo ve wc yi ortak kullaniyor. Her iki odada televizyon + buzdolabi + cibinlik + vantilator var.

- Bahçesinden girer girmez içinizi kaplayacak olan sıcaklığa siz de şaşıracaksınız. Foça'daki diğer pansiyonlardan farklı olarak, apartman ortamından ziyade, bahçe içindeki ve taş binadaki odaları ile de yazın en sıcak günlerinde serinliğini koruyabiliyor, doğal ! İyon Pansiyon sağladığı arkadaş - aile ortamı nedeniyle her sene gelen devamlı müşterilere sahip. Yoğunluk turist - öğrenci ve ailelerde. İspanya'dan - Fransa'dan, İtalya'dan, Yunanistan'dan ve hatta hatta dünyanın bir ucu : TASMANIA'dan bile gelen sürekli müşterileri var. Ayrıntılı bilgi almak için web sitelerini ziyaret edebilir, ya da telefon ile ulaşabilirsiniz

Güzel mutlu tatiller

Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Nisan 2016 20:41