Arama

Altın Küre (Golden Glob) Ödülleri

Güncelleme: 9 Ocak 2013 Gösterim: 4.928 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Altın Küre Ödülleri
Oscar ödüllerinin provası niteliği taşıyan Altın Küre Ödülleri, her yıl resmi bir yemek töreniyle film ve televizyon dizilerine verilen Amerikan ödülleridir. Hollywood Foreign Press Association tarafından 1944'ten beri verilen ödüller film endüstrisi için verilen önemli ödüllerdendir. Ödüller özellikle 1996'tan sonra önem kazanmıştır, bunun nedeni de HFPA'nın NBC adlı televizyon kanalıyla yaptığı anlaşmadır. Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen ödül törenidir. Ödüller aynı zamanda film, dizi ya da aktrist ve aktörler için iyi bir referans olarak kabul edilir. Ödüller, 86 film eleştirmenin oylarına göre verilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 25 Mayıs 2009 12:43
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
69. Altın Küre'de Sürpriz Yok

Sponsorlu Bağlantılar
Altın Küre'de 'The Descendants' En İyi Film ödülünü kazanırken başrolündeki George Clooney En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Favorilerden Meryl Streep En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olurken Martin Scorsese de Hugo ile En İyi Yönetmen seçildi. Meltem Cumbul'un da sunum yaptığı törenin tekrarı bu akşam saat 22.00'de CNBC-e'de. İşte gecenin kazananları...

120116altC4B1nkC3BCrehaber2hlarge

LOS ANGELES - Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre ödüllerinin 69'uncusu, Beverly Hills'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. CNBC-e ve e2'den canlı olarak yayınlanan ödül töreni klasikleşen 'Kırmızı Halı' seremonisi ile başladı.
Kırmızı Halı'nın ardından başlayan ödül töreninde En İyi Film (Drama) ve Senaryo kategorileri dışında sürpriz yaşanmadı.

Geçen sene olduğu gibi yine usta komedyen Ricky Gervais'in sunduğu gecede The Descendants En İyi Film seçilirken bu filmdeki rolüyle George Clooney En İyi Erkek Oyuncu, Demir Leydi'deki rolüyle de Meryl Streep En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Komedi- Müzikal dalında ise beklendiği gibi The Artist En İyi Film seçildi. Erkek Oyuncu ödülü de The Artist'teki rolüyle Jean Dujardin'in oldu. Komedi-Müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu ise My Week with Marilyn'deki rolüyle Michelle Williams seçildi.

TELEVİZYONUN KAZANANLARI
Altın Küre'de Drama dalında En İyi DiziHomeland seçilirken, Claire Danes de bu dizideki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü eve götürdü. Kelsey Grammer ise Boss ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.


Müzikal -Komedi kategorisinde ise Modern Family ödülü kucaklayan yapım oldu. Bu kategorinin kazanan oyuncuları ise Episodes ileMatt LeBlanc, Enlightened ile Laura Dern oldu.

Mini Dizi veya TV Filmi dalında Downton Abbeyen iyi seçilirken, Kate Winslet Mildred Pierce'teki rolüyle bir kez daha En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

USTA OYUNCUYA BÜYÜK ÖDÜL
Gecenin en anlamlı ödüllerinden Cecil B. DeMille Ödülü ise usta oyuncu Morgan Freeman'a verildi. Freeman'ın ödülünün sunumunu yaşayan en büyük oyunculardan Sidney Poitier ve Helen Mirren yaptı.


Meltem Cumbul barış mesajı verdi
Gecenin Türkiye için sürprizi ise Meltem Cumbul'du. Uluslararası konuk unvanıyla sunum yapan Cumbul, barış mesajı verdi ve zafer işareti yaparak sahneden ayrıldı.


İşte gecenin tüm kazananları:

SİNEMA
En İyi Film
The Descendants

En İyi Yönetmen Martin Scorsese – Hugo
En İyi Erkek Oyuncu (Drama) George Clooney - The Descendants
En İyi Kadın Oyuncu (Drama) Meryl Streep – The Iron Lady

En İyi Film (Müzikal veya Komedi) The Artist
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal veya Komedi) Jean Dujardin – The Artist
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal veya Komedi) Michelle Williams – My Week with Marilyn
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer – Beginners
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Octavia Spencer – The Help
En İyi Senaryo Woody Allen - Midnight in Paris
En İyi Yabancı Dilde Film A Separation (İran)
En İyi Animasyon The Adventures of Tintin - Steven Spielberg
En İyi Film Müziği Ludovic Bource - The Artist
En İyi Şarkı Madonna - W.E.


TV
En İyi Dizi (Drama)
Homeland
En İyi Erkek Oyuncu (Drama) Kelsey Grammer – Boss
En İyi Kadın Oyuncu (Drama) Claire Danes - Homeland

En İyi Dizi (Müzikal veya Komedi) Modern Family
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal veya Komedi) Matt LeBlanc – Episodes
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal veya Komedi) Laura Dern – Enlightened

En İyi Mini Dizi veya TV Filmi Downton Abbey
En İyi Kadın Oyuncu (Dizi, Mini Dizi veya TV Filmi)
Kate Winslet – Mildred Pierce
En İyi Erkek Oyuncu (Dizi, Mini Dizi veya TV Filmi) Idris Elba – Luther

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dizi, Mini Dizi veya TV Filmi) Peter Dinklage – Game
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Dizi, Mini Dizi veya TV FilmiJessica Lange – American Horror Story


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ocak 2013       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
70. Altın Küre adayları
MsXLabs.Org

Abraham Lincoln'ü anlatan 'Lincoln' filmi, 7 dalda aday oldu.

13 Ocak’ta 70’inci kez verilecek olan Altın Küre ödüllerinin adayları açıklandı. Steven Spielberg’in yönettiği “Lincoln” yedi dalda aday gösterilerek öne çıkan film oldu.

STEVEN Spielberg’in Amerikan İç Savaşı’nı ve ABD Başkanı Abraham Lincoln’ü anlattığı filmi “Lincoln”, Altın Küre Ödülleri’nde yedi dalda aday gösterildi. Dram kategorisinde en iyi film adayı olan “Lincoln”, erkek oyuncu (Daniel Day-Lewis), yardımcı erkek oyuncu (Tommy Lee Jones), yönetmen, senaryo (Tony Kushner), müzik (John Williams) ve yardımcı kadın (Sally Field) dallarında da aday filmler arasına girdi. Ben Affleck’in yönettiği, İran’da yaşanan rehine krizini konu alan “Argo” ve Quentin Tarantino’nun imzasını taşıyan “Django Unchained” filmleri ise beşer dalda aday oldu.

En iyi drama dalındaki diğer iki aday film ise Ang Lee’nin “Life of Pi” ve Kathryn Bigelow’un yönettiği, El Kaide’nin öldürülen lideri Usame bin Ladin’in yakalanması operasyonunu anlatan “Zero Dark Thirty” filmleri oldu. Dram kategorisindeki 5 filmin 5’inin de yönetmen dalında aday olması dikkat çekti. Televizyon dizilerinde dram kategorisinde “Boardwalk Empire” “Breaking Bad” “Downton Abbey” “Homeland” “The Newsroom”; müzikal ve komedi kategorisinde ise “The Big Bang Theory” “Episodes” “Girls” “Modern Family” “Smash” aday olmayı başaran yapımlar oldular. n Altın Küre Ödülleri’nin sahiplerini Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin 93 üyesi belirliyor.

Ad:  70. Altın Küre.jpg
Gösterim: 198
Boyut:  106.5 KB


Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

19 Haziran 2012 / Efulim Müzikhol
6 Ocak 2008 / KisukE UraharA Mimarlık
16 Ağustos 2012 / mhmmdcngz Genel Mesajlar