Arama

Umut Çocukları Derneği

Güncelleme: 16 Mart 2010 Gösterim: 9.291 Cevap: 0
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
16 Mart 2010       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Umut Çocukları Derneği
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Ucdlogo
Derneğin logosu
Umut Çocukları Derneği , merkezi İstanbul'da bulunan bir Sivil Toplum Kuruluşu'dur.
Dernek sokak çocuklarını bulundukları ortamdan kurtararak, topluma kazandırmak hedefiyle kurulmuştur.

Kurucu üyeleri

  1. Yusuf Ahmet Kulca
  2. Atilla Güven
  3. Sema Zehra Güven
  4. İbrahim Fevzi Tacer
  5. Jale Güven
  6. Perican Özkan
  7. Selma Sipahiler
  8. Türkel Minibaş
Derneğin amacı

Umut Çocukları Derneği, aile ortamından kopmuş sokaklarda yaşayan, sorunlu, maddi manevi yardıma muhtaç olup kötü koşullarda çalıştırılan evinden kaçmış, uyuşturucu madde (tiner, esrar, eroin, alkol vb.) bağımlısı olan çocuk ve gençleri bu olumsuz davranış ve alışkanlıklarından arındırıp topluma ve ailelerine kazandırmak; Bu amaçla özel ve tüzel kuruluşlarla işbirliği yapmak; özellikle sokağa terk edilen ve buralarda yaşayan çocuk ve gençlerin barınma sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, bunlara iş ve meslek edinme konusunda olanaklar yaratmak (iş atölyeleri kurmak); Aileleri yanında yaşayan fakat olumsuz koşullarda yetiştirilen , maddi imkânsızlıklar içinde olan sokaklarda çalıştırılan çocuklara ve ailelerine ulaşarak çocuğu tüm olumsuz koşullardan arındırmak için çaba göstermek, Çocuğa ve aileye maddi ve manevi yardımda bulunmak. Bu gibi çocuk ve gençlerin aileleriyle ilişkiye geçip sorunlarının birlikte aşılmasını sağlayarak onları ailelerine ve topluma kazandırmak doğrultusunda çalışır.


Yönetim kurulu

  1. Başkan Yusuf Ahmet Kulca; Pedagog
  2. Başkan yardımcısı Nurten Çetinel: Ev hanımı
  3. Genel Sekreter Mazlum Çöpür; Doktor
  4. Sayman Mehmet Yücelay; Mühendis
  5. Üye Leyla Koç Üzüm; Hemşire
  6. Üye Nesrin Akkoç; Sanatçı
Ucdlafis2
Derneğin bir afişi

Projeleri
  • Uluslararası Gençlik Değişim Programı
İlk İstanbul-Kars (Doğu Ekspresi) Tren projesi; 17-27 yaş arası gençlerden oluşmaktadır. Berlin ve İstanbul'dan katılmaktadırlar.
  • "Mustafa Demircioğlu Yaşam Okulu" Projesi
Çatalca Çakılköyünde Bulunan 27.000 metre kare arazi üzerinde 7.000 metre kare kullanım alanı olan 5 yıldız ayarında Otel, açık ve kapalı yüzme havuzu,300 kişilik kapalı restorantı, 700 kişilik açık restorantı, 30 adet 20 metre kare odaları, avcı köşkü, ahırı, spor salonu ve konferans salonu olan bir tesis üzerinde gerçekleştirilmektedir.

Bu proje kapsamında alt projeler:


1- Sera projesi
2- Hayvancılık projesi
3- Meyvecilik ve sebzecilik projesi
4- Otelcilik projesi
5- Süs bitkiciliği projesi
6- Fidan üretimi projesi
7- Eğitim projesi (okuma-yazma, bilgisayar, açık ilköğretim vb.)

Etkinlikleri

  • Bakırköy İlk Adım İstasyonu
5 Ekim 1998 yılında Sağlık Müdürlüğü, Bakırköy Belediye Başkanlığı ve Umut Çocukları Derneği arasında yapılan ortak protokolle açılmıştır. Sağlık Müdürlüğü'ne ait dört dönüm arazi üzerine kurulu olup 40 kişilik kapasiteye sahip prefabrik konutlardan oluşmaktadır. Bina Bakırköy belediyesi tarafından yapılmıştır Kırk kişilik yatak bölümü, oturma ve eğitim salonu, yemekhane, mutfak, kiler ve ofisten oluşmaktadır. Büyük bir bahçe ve spor alanı (voleybol ve basketbol sahası) mevcuttur. Bir yönetici, bir yönetici yardımcısı, üç temizlik ve yemek görevlisi, iki güvenlik görevlisi, bir öğretmen, bir psikolog ve bir şoför görev yapmaktadır.
Ucdlafis
Derneğin bir afişi
  • Umut Çamaşırhanesi
Dünya bankası ve Umut Çocukları Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Çamaşırhane projesi 12 Mayıs 2000 tarihinde Dolapdere'de açılmıştır. Bina 3 kat olarak kiralanmıştır. Giriş katı tamamıyle çamaşırhane olarak kullanılmaktadır. Birinci kat; ofis ve çok amaçlı salon, ikinci kat; sağlık kabini, mutfak, banyo, tuvalet, saç kesim bölümü; üçüncü kat; malzeme deposu olarak kullanılmaktadır. 2 şubat 2001 tarihinde geçirdiği yangında üst katları tamamen yanmıştır. Ancak yapımına hemen başlanan bina Mayıs 2001'de tekrar hizmete girmiştir.
  • Gece Barınağı
Gündüz Bakım evinin karşısında çocukları sokaktan kurtarmak amacıyla bir gece barınağı devreye sokulmuştur. Banvit tarafından 49 yıllığına Derneğe bedelsiz olarak verilen bu barınakta 30 çocuk sürekli olarak geceleri de barınabilmektedir.
Eğitim bu barınakta kalan çocuklarla başlatılmıştır. Böylece eğitim boyunca sınıflarda süreklilik sağlanmaya çalışılmıştır.
  • Sokak Çalışması
Sokaktaki çocuklar ile diyalog kurup çocuklarla dost olmak, uçucu maddelerden kaynaklanan yanmalar, zehirlenmeler veya sokakta karşılaştıkları şiddet sonucu meydana gelen yaralanmalarının yanı sıra sıradan sağlık sorunlarını da çözmeye çalışmak, kullandıkları maddeler hakkında bilgilendirmek, AMATEM'de tedavilerinin yapılmasını sağlamak gibi etkinlikler.

Bazı Destekleyenler


Abbate, Alara Uzan, Ariel, Avusturya Lisesi, Avusturya Sen Jorj Hastanesi, Avusturya ST. Ghorg Cemaati, Ayakkabı Dünyası, Aytaç, Axa Oyak Sigorta A.Ş., Bakırköy Belediye Başkanlığı, Bakırköy Devlet Hastanesi, Bakırköy Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Banvit, Bazaar Internatıonal, Benetton Giyim Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Beyoğlu Devlet Hastanesi, Beyoğlu Kaymakamlığı, Billur Tuz, Büyük Kulüp Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çanakkale Seramik, Dedeman Otelleri, Demirören, Dimes, Dünya Göz Hastanesi, Dünya Bankası, Doğan Kitapçılık, Evyap Sabun, Fener Rum Patrikhanesi, Fındıkkale, Filiz Gıda, Franco, Halk ekmek, Henkel, Hes Kimya, Hillside City Club Trio, Holiday Plan Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş., IBM, İstanbul Ağaç, İstanbul Tekstil, Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, İstoç Ulusoy, Toh, Kadın Koordinasyon Merkezi, Koç Özel İlköğretim Okulu, Lions Clubs International, Lipton, 29 Mayıs Hastanesi, Mavi Jeans, Meral Işık Ahmet Şimşek Koleji, Merser Gıda, Metro, Metro Menkul Değerler, Migros Türk A.Ş., MW J Verkruysse-Soed, Naturel Şapka, Nevşehir Seyahat, Nike, Özel Kalamış Eğitim Koleji, Özel Ok Meydanı Hastanesi, Özel Yüzyıl Işıl Koleji, Pamukbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Pak Tavuk, Paşabahçe, Pelit, Philip Morris SA A.Ş., Polaris Pazarlama A.Ş, Polisan, Robert Koleji, Rotary, Sağra Gıda Üretim Paz.San ve Tic A.Ş., Sağlık Müdürlüğü, Sarar, Sentapol Sentetik Tabii ve Polimer San.Tic.A.Ş., Ses Turizm, Soner Arıca, Speece Bablees, Stiftung, Sütaş, Şişli Etfal Hastanesi, Taksim İlk Yardım Hastanesi, Tariş, TFV, The Marmara Oteli, Türk-Alman Kadınları Derneği, Türkan Saylan, Uzay Kimya, Unilever, Van Seyahat, Vereın Fur Humanıt Hılfe, Vincenzo Boocchi, Yaman Peynircilik, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Yıldırım Fırça Sanayi, Yoğunali Tarım Ürünleri


Benzer Konular

13 Nisan 2011 / kompetankedi Genel Mesajlar
5 Şubat 2008 / JuNe Taslak Konular
17 Haziran 2008 / BrookLyn Mitoloji