Arama

Eyüp Aşık

Güncelleme: 24 Temmuz 2008 Gösterim: 2.720 Cevap: 0
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
24 Temmuz 2008       Mesaj #1
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
Eyüp Aşık 1953'te Çaykara'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden mezun oldu.17, 18, 19, 20' nci dönem ANAP Trabzon Milletvekilliği yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar
27.10.1998'de Devlet Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa etti, 21.
dönemde tekrar seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu eski Başkanı olan ve Devlet Bakanlığı yapan Aşık, evli, beş çocuk babası.

Anavatan Partisi'nde önemli görevlerde bulunan Eyüp Aşık, Fransa'da tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'ya ABD'de kendisine yönelik operasyonu telefonla haber verdiği öne sürüldü ve bu iddialardan sonra görevinden istifa etti.

İstanbul DGM'de 'Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkül üyelerine yardım ve yataklık etmek' suçundan hakim karşısına çıkan Aşık, Çakıcı'nın konuşma süresince kendisine yardımcı olunduğunu teyit ettirmeye çalıştığını belirtti.

Aşık, "İddianamede de belirtildiği gibi, kasette çeşitli ekleme ve çıkarmalar var. Bu çıkarılan bölümlerde de Mesut Yılmaz ve çocukları tehdit ediliyordu. Karısını, en yakın arkadaşını öldüren Mesut Yılmaz'ın oğlunu da öldürebilirdi. Ben de öyle bir endişe vardı" dedi.



Biyografi Konusu: Eyüp Aşık nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

28 Ocak 2021 / Misafir Genel Mesajlar
12 Eylül 2015 / KisukE UraharA Asker tr
26 Ağustos 2010 / Daisy-BT Spor tr