Arama

Hüsamettin Özkan

Güncelleme: 29 Ocak 2008 Gösterim: 3.686 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
16 Şubat 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
1950 Develi doğumlu. Evli ve iki çocuk babası olan Özkan, Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Yüksekokulu'nu bitirdi. Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Özkan, Ecevit'e olan yakınlığı ile tanındı. Genel başkanını bir an olsun yalnız bırakmaması nedeniyle karikatürlere ve fıkralara konu oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Ecevit'in basına ve kameralara yansıyan her karesinde Özkan da yer aldı. Ecevit'in sağ kolu ve sırdaşı oldu.


Genel başkanı ile birlikte üç hükümette yer aldı. Zengin bir işadamı olan Özkan, DSP'ye 1991 yılında girdi. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde DSP'nin 7 milletvekilinden biri olarak Meclis'e girdi.



4 DSP'li SHP'ye geçerken Erdal Kesebir ile birlikte Ecevit'in yanından ayrılmadı. Meclis'te Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi. 1995 seçimlerinden sonra kurulan 55, 56 ve 57'nci hükümetlerin tümünde görev alan Özkan, hükümet kurma çalışmalarında da başrolü üstlendi.


KESİTLER
Dans Kralıydı
"İki Defa Ters Düştü"
Ecevitle Geldim Ecevit'le Giderim
Krizin Kilit İsmi
Halk Bankası ile Gündeme Geldi
Sezer'in Hedefi Oldu
Bir Yorum

Ecevit, liderlerle yine onun aracılığı ile görüştü. 57'nci hükümetin kurulma aşamasında Rahşan Ecevit'in verdiği demecin ardından yaşanan sıkıntıyı yine Özkan giderdi.


Bir geceyarısı operasyonu ile Bahçeli ile görüştü ve buzlar eritildi. DSP, ANAP ve MHP arasında doğan krizleri çözmek de Özkan'ın işi oldu. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile İçişleri Bakanı Sadettin Tantan arasındaki krize el koydu.

DANS KRALI SEÇİLDİ

Hüsamettin Özkan, 1968 yılında dönemin Akşam Gazetesi tarafından düzenlenen Altın Fener Dans Yarışması'nda birinci seçildi. Samba, Rock and Roll ve twistteki başarılı figürleriyle "Dans Kralı" olan Özkan, bu hobisini amatörce devam ettiriyor.


Kayserili olmasına rağmen Özkan'ın tek ve en büyük tutkusu "tekneler ve deniz". Vakit buldukça, ailesi ve dostlarıyla birlikte teknesinde vakit geçiriyor. Özkan kimi zaman teknesinin bakımıyla bizzat kendisi ilgileniyor.


Üç büyük kulüple değişik yollarla bağlantılı olan Hüsamettin Özkan, aslında koyu bir Beşiktaş taraftarı. Ali Şen tarafından kendisine boş bir kağıda imza attırılması sonucu Fenerbahçe kongre üyesi de oldu. Ama Beşiktaşlılık'tan vazgeçmedi. Özkan'ın Sarı-Kırmızılı camia ile olan bağı ise Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Yüksek Okulu mezunu olmasından kaynaklanıyor.

İKİ KEZ TERS DÜŞTÜ

Ecevit'i her konuda savunan, hatta genel başkanı hakkında çıkarılan 'hasta' söylentilerinden sonra, "Eğer bir sağlık problemi varsa namerdim. Çok ayıp ediyorlar" diyen Özkan, Ecevit ile Fetullah Gülen konusunda ters düştü.


Genel Başkanı'nın evinde kabul ettiği bunun da ötesinde kurucusu olduğu cemaati "faydalı tarikat" diye savunduğu Fetullah Gülen için Özkan, "şeriat devleti kurmak için gizli hedefleri olan biri" yorumunu yaparken, Fetullahçılar için de , "Onlar laiklik düşmanıdır" diyerek adeta Ecevit'i tekzip etti.

ECEVİTLE GELDİM ECEVİTLE GİDERİM

Kendisi için yapılan "Ecevit"in veliahtı yakıştırmasına tepki gösteren Hüsamettin Özkan, politikaya Ecevit ile başladığını ve onun bu camiadan kopması halinde kendisinin de onunla ile birlikte siyasi hayatına nokta koyacağını söyledi.


Özkan, "Beni politikaya Sayın Ecevit taşıdı. Ben politikaya değil, Sayın Ecevit'e hizmet için bugüne kadar onun yanında bulundum. Onunla geldim. Onunla giderim. Hangi şart ve ne olursa olsun kararım değişmez" şeklindeki ifadeleriyle genel başkanına olan bağlılığını ifade etti.
KRİZİN KİLİT İSMİ

19 Şubat 2001'de yapılan MGK toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında ortaya çıkan krizin ardından Özkan, “Sanki babama hakaret edildi” diyerek bir anda krizdeki kilit isim haline geldi. Sezer’in Devlet Denetleme Kurulu (DDK)’nu etkinleştirmek istemesinin, daha önce Özkan’ın sorumluluğunda olan Halkbankası’ndan kaynaklandığı belirtiliyor. Çünkü Halkbankası şimdiye kadar denetlenemeyen tek kamu bankası. Ve Halkbankası’ndan usulsüz olarak medya gruplarına, büyük şirketlere kredi dağıtıldığı iddiaları yoğun olarak gündeme geliyor

.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 29 Ocak 2008 19:29
Biyografi Konusu: Hüsamettin Özkan nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

5 Ocak 2010 / BiRuMuT Spor tr
12 Nisan 2016 / KisukE UraharA Siyaset tr
8 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Sinema tr
7 Mayıs 2011 / pesimist Edebiyat tr
25 Kasım 2006 / Kral_Aslan Edebiyat tr