Hz. Peygamber'in dua ile ilgili hadisleri nelerdir? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Ziyaretçiler :: > Soru-Cevap
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 07-11-2008   #1 (mesaj-linki)
1223
Hz. Peygamber'in dua ile ilgili hadisleri nelerdir?

hz peygam berin dua ile ilğili söylediiiiiği bir kaç hadisi iştiyorum lütfen pazretsiye kadr
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 07-11-2008   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Hz. Peygamber'in duası

İnceleyiniz: Hz. Muhammed'in Yaptığı Günlük Dualar
Ayrıca ilgili Hadis-i Şerif'ler
  • Acele etmediği müddetçe herbirinizin duasına icâbet olunur. Ancak şöyle diyerek acele eden var: "Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi."
  • Allah'a dua eden herkese icâbet eder. Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek süretiyle olur, yeter ki günah taleb etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun.
  • Dua ibadetin kendisidir.
  • Dua, inen ve henüz inmeyen her musibet için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir.
  • Duadan bıkkınlık göstermeyiniz. Çünkü dua ile beraber olan hiç kimse helak olmamıştır.
  • Ezanla kaamet arasında yapılan dua reddedilmez.
  • Kardeşinin gıyabında dua eden hiçbir mü'min yoktur ki melek de: "Bir misli de sana olsun" demesin.
  • Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir.
  • Sizden biri dua edince "Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb dilersen bana rahmet et!" demesin. Bilâkis, ısrarla istesin, zira Allah Teâlâ Hazretleri'ni kimse zorlayamaz.
  • Üç dua rededilmez: Mazlumun duası, misâfirin duası, babanın evladına duası.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
dua, hadisleri, ilgili, nelerdir, peygamberin
dua hadisleri, dua ile ilgili hadis, peygamberin hadisleri,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Hz. Peygamber'in dua ile ilgili hadisleri nelerdir? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dil bilgisi ile ilgili Atasözleri nelerdir? Ziyaretçi Soru-Cevap 3 18-12-2008 01:47
Mamul tasarımıyla ilgili makaleler nelerdir? Ziyaretçi Soru-Cevap 2 15-12-2008 01:40
Matematikle ilgili zeka soruları nelerdir? EHKF Soru-Cevap 1 13-11-2008 17:35
Göz ve göz sağlığı ile ilgili örnekler nelerdir? Ziyaretçi Soru-Cevap 2 12-11-2008 16:46