Arama

Adalet meslek yüksek okulu mezunlarının iş imkanları nasıldır? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Nisan 2018 Gösterim: 291.804 Cevap: 17
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım adalet myo dan mezun olduğunda özel sektörde sadece huku bürolarına girip asgari ücret maaşla dosya takip (kısaca büroda avukattan kalan veya hammaliyeti olan) işi yaparsın. başkada özel sektörde bir avantajın yok. dgs sınavıyla hukuk fakultelerıne gecıs yapabılırsın. ancak şunu unutma dgs ile geçişte en yüksek puanı isteye bölümlerden biridir.. kpss sınavına girip kamu kuruluşlarında veya adalet bakanlığına bağlı( adliyeler, yargıtay, danıştay, hsyk, adli tıp kurumu gibi) kurumlarda memur olabilirsin..başkadaaaa aklıma bir şey gelmedi Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ağustos 2013       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul Üniv.Adalet MYO mezunuyum.

Sponsorlu Bağlantılar
Öncelikle İstanbul Üniversitesinde final sınavından 50 alma zorunluluğu olduğunu hatırlatayım.Ortalama 1.80 altında kalırsa sınıf tekrarı var. Vizeden 100 aldınız final den 45 alırsanız otomatikmen kalıyorsunuz.Bu yüzden sınıfın yarısı devamlı kalmak zorunda kalıyor.Amcalar falan vardı bizde 10 15 seneden beri mezun olamamış.Hocalar hiç acımazlar.Açıkçası ben pişman olmuştum bu okula girdiğime.Kolay mezun olmak isterseniz özel üniversite tavsiye derim.

Adalet mezunu olmakla özel sektörde veya kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.Çünkü ünvanınız yok.Hukuk dersleri okumuş 2 yıllık üniversite mezunu oluyorsunuz.

Lise mezunları veya diğer farklı 2 yıllık mezunlar gibi KPSS ye girip bir yere düz memur olma şansınız var.Büro açma gibi bi şey asla yok.Dilekçe yazma hakkınız da yok.Avukatların yanına çıraklık yapabilirsiniz.

DGS ile HUKUK mümkün gibi görünse de zor bir şey.Sınava giresiniz eğer yüksek puan alırsanız 1. sınıftan başlarsınız. Okuduğunuz 2 yıl boşa gider.Özel de hazırlık ta var. Yani çok çalışırsanız toplam da 7 sene sonunda Hukuk bitirebilirsiniz.

Kamu da ister açıköğretim ister İstanbul mezunu olun hiç bir fark yok.Diploma aynı eş değerde.Açıköğretimde klavye yok. Ama bizde F klavye dersi vardı. Bütünlemeler de zor geçmiştim.

Tüm çıplaklığı ile yazdım, hayırlı olsun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2013       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul Üni. adalet mezunu olarak bu bölümü tercih etmeden önce bir kez daha düşünün derim. Kısacası önemli olan niyettir arkadaşlar. Sırf üni. ortamı olsun diye okuyacak olan varsa gitsin başka bir yüksekokulu seçsin. Zira adalet myo' da öyle hayal ettiğiniz kop kop bir üni. ortamı yok.Dersler sıkıcı ve zorlu olduğundan insanın okuyası kalmıyo yeminlen. Velev ki bu bölüme gerçekten isteyerek geliyorsunuz. O zaman hazırlanın arkadaşlar sizi sıkı bir çalışma temposu bekliyor. Tahminen 2 yılda alacağınız hukuk dersleri sayısı 15-20 arası değişir. Sınavların çoğu klasiktir ve cevap kağıdı olarak önünüze genelde çarşaf kağıdı koyarlar. Herneyse zorlu bir 2 yıllık eğitimden sonra 'şimdi ben ne oldum' sorusuna verebileceğim cevap muhtemelen 'hiçbirşey'. KPSS ile memurluk kazanamayıp ve Dgs sınavıylada hukuk fakültesine geçememişseniz hiçbirşey olamamışsınızdır. İcra bürolarında çalışacam derseniz %99 icra işleri yapan bir büroda çalışacaksınız. Adliyede dosya takipi dökümantasyon işleri, tahsilat işleri vs. kusura bakmayın ama köpek gibi çalışıp asgari ücreti aldığınız zaman şükredeceksiniz. Ufak bir tüyo.. Adalet mezunu olup ingilizceniz varsa( yoksa kesinlikle öğrenin) büyük bir şirketin hukuk departmanında doyurucu bir ücretle işe başlayabilirsiniz. Oradada yapacağınız iş şirketin hukuksal işlerine avukata yardımcı olmaktır. Hukuk fak. geçmeyi düşünen arkadaşlar biraz üzülebilir ama DGS ile hukuk fak. geçmek gerçekten zordur. Geçene zaten HELAL OLSUN demekten başka yapacak bir şey yok..Bana sen mezun olmuşsun napıyorsun? diyen varsa ben biraz şanslıyım o kadar Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Kasım 2013       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
rıfat demir adlı kullanıcıdan alıntı

adalet meslek yüksek okulundan mezun olan biri.diplomasıyla noter börüsunu açabilirmi.noter açmak için gerekli koşullar nelerdir.bu hakkında bizi bilgilendirseniz sevinirim
şimdiden teşekkürler

Noterlik açılmasına Adalet Bakanlığı karar verir, Boş noterliğe yine Adalet Bakanlığı tarafından Noterlik belgesi sahipleri veya mevcut noterler arasından talep üzerine ve kıdem esasına göre atama yapılır. Noter olmak için Hukuk Fakültesi mezunu olup, avukatlık veya hakimlik stajını bitirme şartı vardır. Adalet bakanlığına başvurularak Noterlik belgesi alınır .İlk atamada başvuranlar arasında bu belgenin numarasına göre sırasıyla atama yapılır. Tayinleri de Adalet Bakanlığı' nca yapılır. Adalet Meslek yüksek Okulu Mezunları yetiştirilmek üzere Noterlikte katip olarak işe alınabilir. Uygulamada lise mezunları da katip olarak işe alınabilmekte yetiştirilebilmektedir. Ancak Noter katipliği sıradan bir daktilograflık gibi basit bir iş olarak görülmemelidir. Yapılan işlemler hukuki işlem olup, alınan paranın neredeyse yüzde sekseni vergi olduğundan eksik alınması halinde cebinden ödeme yapmak bile gerekeceğinden, işlemi yapmak da makbuzu kesmek de ayrıntılı bilgi, herhangi bir sahteliğe uğramamak için de aşırı derecede dikkat gerektirir. Tam anlamıyla iyi bir katip olmak on yılı bulabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ocak 2014       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

adalet meslek yüksek okulumu okumak istıyorum ama nasıl bır bölüm olduğunu bilmiyorum bilen varsa bilgilendirse çok minttar olurum

ben okuyorum birinci sınıftayım etik iletişim medeni hukuk anayasa hukuku yargı örgütü inkılap edebiyat İngilizce klavye kullanımı bilgisayar temel hukuk yönetim bilimi muhasebe dersleri var güz döneminde bizde okul bitince de, zabıt kâtibi, infaz koruma memuru, icra müdürlüğü ve yardımcılığı, icra dairelerinde katiplik, noterlerde, avukat yanlarında gibi gibi iş imkaanları bulabilirsiniz..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

adalet mezunları nerelerde is bulabılırler bılen varsa lutfen cevap atsın

Adliyeye başvurabilir katiplik mübaşirlik gardiynlık yapabilir...
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
17 Mayıs 2017       Mesaj #17
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

1-

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Adalet programını bitirenlere “Adalet Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Adalet meslek elemanı mahkemelerde, icra dairelerinde, infaz kurumlarında, vatandaşların başvurularının mahkemelere iletilmesi ve yargıçların aldıkları kararın uygulanması gibi konularda gerekli işlemleri yürütürler.

Çalışma Alanları: Adalet yüksekokulu mezunları mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanmaktadırlar. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere getirilebilirler. Yüksekokul mezunları resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde oldukça kolay iş bulabilmektedirler.

2-

  • -Bu bölümden mezun olanlar Ön Lisans KPSS’ye ön lisans düzeyinde girerek devlete ait farklı kurum ve kuruluşlarda memur olarak atanırlar. Bunun için, KPSS’den atanmak için yeterli atama puanını almalıdırlar.
  • -Bölüm mezunları istekleri dahilinde icra müdürlüğü sınavına girebilirler. Bu sınavda başarılı oldukları takdirde icra müdürü veya icra müdürü yardımcısı olarak görev yapabilirler. Bu görevlerden birine girenin maaşları fazlasıyla dolgun olacaktır. Bu yüzden bu sınavlara rabet fazladır.
  • -Hukuk fakültesine geçiş yapabilmek için bu bölümü bir basamak olarak görenler fazladır. Mezunlar dikey geçiş sınavında yeterli puanı alarak hukuk fakültesine geçebilir böylece ilerde avukat, savcı, hakim vs. olma şansını yakalamış olurlar.
  • -Zabıt katipliği atamalarını takip ederek bavuruda bulunabilir ve bu görevde çalışabilirler.
  • -Boşta kalmış yani atanamamış bölüm mezunları, MEB’deki ihtiyaç dahilinde ücretli öğretmen olarak çalışabilirler; ancak bu görev kalıcı değil geçicidir. Yani sadece başvurulan eğitim-öğretim süresi içinde geçerlidir. Okullar tatil olunca bu görev biter, ertesi sene tekrar bavurulabilir.
  • -Alanlar ve bilgileri dahilinde farklı özel sektör kurum veya kurulularında çalışma olanağına sahip olabilirler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Nisan 2018       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kesinlikle katiliyorum kimsenin yorumlarina bakip umutsuzluga dusmeyin calisin allah yardimci olur insallah rabbim kimsenin emegini bosa cikarmaz...

Benzer Konular

17 Mayıs 2010 / The Unique Eğitim Bilimleri
4 Haziran 2010 / aysun dağ Soru-Cevap