Arama

Depremin insan ve çevre üzerindeki etkileri nelerdir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Mayıs 2011 Gösterim: 66.020 Cevap: 13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
deprem dalgasının etkileri nelerdir acil lazım
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
depremin etkileri kısa maddeler halinde
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Nisan 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Depremin olumsuz etkileri
Depremin çocuk ve gençlerin yaşamlarına ve kişiliklerine getirdiği değişiklikler:
1. Suçluluk Duygusu: Ölenleri kurtaramadığı, sevdikleri öldüğü ve kendisi hayatta kaldığı için suçluluk. (“Dua etseydim belki olmazdı”, “Ne suç işledim de bu geldi başıma”, “Deprem benim yüzümden olmuş” gibi düşünceler)

2. İnsanları kendine daha yakın bulmak: Özellikle yalnız kalmak istemeyenlerde sık görülen duygu, daha insan sever olmak, eskiden ilgilenmediği insanları bile kendilerine yakın hissetmek, insanlara karşı daha anlayışlı ve yakın olmak.

3. İnsanlardan uzaklaşmak: Depresyon veya travma sonrası stres bozukluğu gibi runsal problemleri olanlar, eskiden daha insancıl olduğu, insanlarla beraberlikten hoşlandığı halde, artık kendilerini diğer insanlara karşı uzak ve ilgisiz bulmaları.

4. Bağımlılıkta artış: Çocukların hatta gençlerin çoğu özellikle annelerine bağımlı hale geldiler; anneden ayrılamamakta, küçük bir çocuk gibi anneleriyle ya da diğer yetişkinlerle birlikte yatmaya başladılar.

5. Olgunlaşma, sorumlulukları yüklenme: Daha az sayıda olmakla beraber bazı gençler depremden sonra hızla olgunlaştı, kendilerini daha yeterli, daha güçlü hissettiler, sorumluluklarını üstlendiler. Ancak bazıları hazır olmadıkları sorumluluklara kendilerini çok zorladıkları için ayrıca sorunlar ortaya çıktı.

6. Kendini dine verme: Dinde çare arama eğilimi bazı çevrelerde ağır bastı. Çok sayıda genç kız tesettüre girdi. Namaz kılanların ve dini görevleri yerine getirmekte ısrarlı olanların sayısı hızla arttı.

7. Agresyon (Kızgınlık, öfke): Bazı gençlerde kendine yönelik ortaya çıktı. Zaten zayıf ve yetersiz kişilik yapısında olan bazı gençler suçluluk duygusu, kimseye yardım edemediği için kendinden nefret etme gibi duygularla intiharı düşündü. Bazı gençlerde ise Agresyon dışa dönük ortaya çıktı. Herkese karşı eskiden olmadığı kadar öfkeli, her an küfreden ve problem çıkaran bir ruh hali sergiliyorlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mayıs 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar

Bana

Yapıların en çok hangi durumlarda depremden zarar gördüğünü, yapılarda depremin etkisini azaltmak için ne gibi önlemler alınabileceği

Binanın depremden etkilenmesini saplayacak durumlar varsa ne gibi önlemler alınabilir ?

Sorularının cevapları gerekiyor. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Benzer Konular

27 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
15 Haziran 2017 / atilla009 Cevaplanmış
2 Aralık 2014 / zanli35 Soru-Cevap
10 Şubat 2018 / Misafir Cevaplanmış
8 Nisan 2010 / bayangirl Soru-Cevap