Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Forumda Ara

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

Bu konu Soru-Cevap forumunda KalkanBaligi tarafından 13 Aralık 2008 (00:55) tarihinde açılmıştır.
5528 kez görüntülenmiş, 3 cevap yazılmış ve son mesaj 13 Aralık 2008 (01:10) tarihinde gönderilmiştir.
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 13 Aralık 2008, 00:55

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

#1 (link)
KalkanBaligi
Ziyaretçi
KalkanBaligi - avatarı
Sponsorlu Bağlantılar Sponsorlu Bağlantılar
Kurban eti kesildikten sonra kaç gün dinlendirilmelidir. Ve bu dinlendirilmenin ne kadarı buzlukta şok yapılarak olmalıdır?
Sponsorlu Bağlantılar
Etiketler:
  • et kac gun dinlendirilir
  • kurban eti dinlendirme
  • kurban eti nasil dinlendirilir
  • taze et ne kadar dinlendirilir
  • yeni kesilen et nasil dinlendirilir
Benzer Konular:
Rapor Et
Eski 13 Aralık 2008, 01:06

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

#2 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
Kesilen hayvan etlerinin hemen yenmemesi ve mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sevim Ovalı, "Hayvanın kesimden önceki 12 saatte mümkün olduğunca çok beslenmemesi gerekir. Hayvanın kesilmesinin ardından organlarının hastalık yönünden iyice incelenmesi her şeye rağmen gözden kaçabilen sorunlar bakımından son derece önemlidir
Rapor Et
Eski 13 Aralık 2008, 01:09

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

#3 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
3076_kurban_eti22 Kurban eti saklama koşulları
Aşağıdaki kurallar etin uzun süre saklanmasını sağlar;

Buzdolabının en soğuk bölümünde saklanmalıdır.
Küçük parçalara ayrılmış olan etler, dilimlenerek hazırlanan etlere göre daha önce tüketilmelidir.

Buzdolabında taze olarak saklanası sırasında etin su salmasını önlemek amacıyla; cam, çelik, veya plastik kaplar tercih edilmelidir.
Dondurularak saklanacak etler, kullanımlık porsiyonlara bölünerek saklanmalıdır. Etler, alüminyum folyo, streç film veya yağlı kağıt ile sarılmalıdır.

Çözdürme işlemi buzdolabında yapılmalıdır. Çözdürülmüş etler bekletilmeden tüketilmelidir.
Hazırlanan paketler 3 sıradan daha fazla üst üste konmamalıdır.

Pişmiş et ile çiğ et daima birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında özel et saklama bölümünün olmaması durumunda, çiğ et buzdolabının en alt rafında, pişmiş et buzdolabının en üst rafında saklanmalıdır. Bu şekilde bir saklama, çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek tüm riskleri önleyecektir.

Kırmızı et ile beyaz etler birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır.

Etleri veya kemikleri haşlandıktan sonra et suyunun tamamını kullanmayacaksanız buz kalıbında porsiyonlar halinde dondurabilir, yemek veya çorbalarınıza lezzet vermesi amacıyla kullanabilirsiniz.

Etlerin Soslanması

Soslama; etleri lezzetlendirmek, sululuğunu ve gevrekliğini artırmak amacıyla yapılır. İsteğe bağlı olarak tatlı veya ekşi, baharatlı, meyve aromalı gibi değişik tatlarda hazırlanabilir. Soslarda tuz olmamalıdır.

Tuz, etin suyunu salmasına ve etin pişme sırasında kurumasına neden olur. Tuz, piştikten sonra üzerine ilave edilmelidir.



Cam bir kapta etleri tek sıra halinde diziniz.
Sos karışımını baharat ve diğer malzemeler ile bir kapta karıştırarak hazırlayınız.
Sos karışımını etlerin üzerine dökünüz ve etlerin tamamının soslanması amacıyla çeviriniz.


Soslanan etlerin üzerini streç film veya bir kapak yardımıyla iyice kapatınız. Etleri buzdolabında en az 30 dk. veya en çok ertesi güne kadar bekletmelisiniz. Pişirme öncesi etleri çevirip sosu kaşık yardımıyla tekrar üzerlerine sürünüz
Rapor Et
Eski 13 Aralık 2008, 01:10

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

#4 (link)
HerHangiBiri
Ziyaretçi
HerHangiBiri - avatarı
Taze eti hemen tüketmek çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir. Çünkü serttir, çiğnemesi ve hazmı zordur. Kurban Bayramı'nın ilk günü mümkün olduğu kadar parça et tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle bayramın ilk günü et tüketilecekse, bunun kıyma olarak tüketilmesi daha doğru olur. Parça etin en az 24, mümkünse 36 saat dinlendirilmiş et olarak yenmesi daha uygun olur. 48 saat içinde tüketilemeyecek miktardaki etler de, buzdolabı poşetlerine 250 gramlık paketler halinde sarılarak derin dondurucuya koyulmalıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.154 saniyede (65.40% PHP - 34.60% MySQL) 16 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +2 - Saat: 03:48
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi