Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

Gösterim: 6074 | Cevap: 3
  • kurban eti nasil dinlendirilir
  • taze et ne kadar dinlendirilir
  • yeni kesilen et nasil dinlendirilir
3
  • 1 Gönderen Keten Prenses
  • 1 Gönderen Keten Prenses
  • 1 Gönderen HerHangiBiri
KalkanBaligi
Cevaplanmamış   |    13 Aralık 2008 00:55   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

Kurban eti kesildikten sonra kaç gün dinlendirilmelidir. Ve bu dinlendirilmenin ne kadarı buzlukta şok yapılarak olmalıdır?
13 Aralık 2008 01:06   |   Mesaj #2   |   
Keten Prenses - avatarı
MsXLabs Üyesi
..

42599
8.270 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 28-03-2008
Kesilen hayvan etlerinin hemen yenmemesi ve mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sevim Ovalı, "Hayvanın kesimden önceki 12 saatte mümkün olduğunca çok beslenmemesi gerekir. Hayvanın kesilmesinin ardından organlarının hastalık yönünden iyice incelenmesi her şeye rağmen gözden kaçabilen sorunlar bakımından son derece önemlidir
Kral_Aslan bu mesajı beğendi.
13 Aralık 2008 01:09   |   Mesaj #3   |   
Keten Prenses - avatarı
MsXLabs Üyesi
..

42599
8.270 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 28-03-2008
Kurban eti saklama koşulları
Aşağıdaki kurallar etin uzun süre saklanmasını sağlar;

Buzdolabının en soğuk bölümünde saklanmalıdır.
Küçük parçalara ayrılmış olan etler, dilimlenerek hazırlanan etlere göre daha önce tüketilmelidir.

Buzdolabında taze olarak saklanası sırasında etin su salmasını önlemek amacıyla; cam, çelik, veya plastik kaplar tercih edilmelidir.
Dondurularak saklanacak etler, kullanımlık porsiyonlara bölünerek saklanmalıdır. Etler, alüminyum folyo, streç film veya yağlı kağıt ile sarılmalıdır.

Çözdürme işlemi buzdolabında yapılmalıdır. Çözdürülmüş etler bekletilmeden tüketilmelidir.
Hazırlanan paketler 3 sıradan daha fazla üst üste konmamalıdır.

Pişmiş et ile çiğ et daima birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında özel et saklama bölümünün olmaması durumunda, çiğ et buzdolabının en alt rafında, pişmiş et buzdolabının en üst rafında saklanmalıdır. Bu şekilde bir saklama, çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek tüm riskleri önleyecektir.

Kırmızı et ile beyaz etler birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır.

Etleri veya kemikleri haşlandıktan sonra et suyunun tamamını kullanmayacaksanız buz kalıbında porsiyonlar halinde dondurabilir, yemek veya çorbalarınıza lezzet vermesi amacıyla kullanabilirsiniz.

Etlerin Soslanması

Soslama; etleri lezzetlendirmek, sululuğunu ve gevrekliğini artırmak amacıyla yapılır. İsteğe bağlı olarak tatlı veya ekşi, baharatlı, meyve aromalı gibi değişik tatlarda hazırlanabilir. Soslarda tuz olmamalıdır.

Tuz, etin suyunu salmasına ve etin pişme sırasında kurumasına neden olur. Tuz, piştikten sonra üzerine ilave edilmelidir.



Cam bir kapta etleri tek sıra halinde diziniz.
Sos karışımını baharat ve diğer malzemeler ile bir kapta karıştırarak hazırlayınız.
Sos karışımını etlerin üzerine dökünüz ve etlerin tamamının soslanması amacıyla çeviriniz.


Soslanan etlerin üzerini streç film veya bir kapak yardımıyla iyice kapatınız. Etleri buzdolabında en az 30 dk. veya en çok ertesi güne kadar bekletmelisiniz. Pişirme öncesi etleri çevirip sosu kaşık yardımıyla tekrar üzerlerine sürünüz
Kral_Aslan bu mesajı beğendi.
HerHangiBiri
13 Aralık 2008 01:10   |   Mesaj #4   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Taze eti hemen tüketmek çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir. Çünkü serttir, çiğnemesi ve hazmı zordur. Kurban Bayramı'nın ilk günü mümkün olduğu kadar parça et tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle bayramın ilk günü et tüketilecekse, bunun kıyma olarak tüketilmesi daha doğru olur. Parça etin en az 24, mümkünse 36 saat dinlendirilmiş et olarak yenmesi daha uygun olur. 48 saat içinde tüketilemeyecek miktardaki etler de, buzdolabı poşetlerine 250 gramlık paketler halinde sarılarak derin dondurucuya koyulmalıdır.
Kral_Aslan bu mesajı beğendi.
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli? Konusuna Benzer Konular

Bir gün kaç saattir?
Gönderen: mehmet kara Forum: Soru-Cevap
Cevap: 24
Son Mesaj: 24 Mayıs 2014 13:54
Neden tavuk eti beyaz,dana eti kırmızı?
Gönderen: Ziyaretçi Forum: Soru-Cevap
Cevap: 3
Son Mesaj: 13 Nisan 2014 20:07
Cevap: 0
Son Mesaj: 1 Nisan 2012 21:36
Fetvalar - Ramazan ve Kurban Bayramları aslında kaç gündür?
Gönderen: virtuecat Forum: Müslümanlık/İslamiyet
Cevap: 0
Son Mesaj: 3 Ekim 2009 16:03
İnsan kaç gün aç kalabilir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 2
Son Mesaj: 29 Eylül 2009 15:25
Etiketler:
  • kurban eti nasil dinlendirilir
  • taze et ne kadar dinlendirilir
  • yeni kesilen et nasil dinlendirilir
Sayfa 0.227 saniyede 9 sorgu ile oluşturuldu