Arama

Masa lambası yapımı hakkında bilgi var mı?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Mart 2014 Gösterim: 36.015 Cevap: 14
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
28 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
masa lambası yapımı bu projenin yönelgesinde bir takım sorular soruluyo ancak ben bu soruları ne internette nede ansklopedilerde bulabildim bana yardım edermisiniz sorular
1-masa lambası ne işe yarar araştırnız bunları biliyoruz ama ben bilimsel yazmak istedim
2-masa lambası nerelerde kullanılır aynı şey
3-masa lambası yapımında hangi araçlar bulunur bunu biliyorum ama siz söylerseniz sevinirim
4-masa lambasını elektrik kısmı nasıl yapılır bunu da biliyorum gene detaylı varsa sevinirim
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Alıntı
onur44gs adlı kullanıcıdan alıntı

masa lambası nasıl yapılır yardımcı olurmusunuz lütfen sadece malzemeleri lazım ben bulamadım siz söyleyin

BU TAM OLARAK İSTEDİĞİNİZ ŞEY OLMASA DA DAHA ÇOK İŞİNİZE YARAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM:)

Sponsorlu Bağlantılar
eb3d3eba414f339f43d31cf91bb200ce


Basit LightBox yapimi

Lutfen puan vermeyiniz. Yorumlar, eksikler, ek olarak yapilabilecekler konusunda tartisabiliriz. Acele olarak hazirladigimdan hatalar, yanlisliklar olabilir, gorurseniz lutfen beni uyariniz.

Basit LightBox Yapimi

Gerekli malzemeler (50x70) :
- 1 boy kafes destekli beyaz boru (standart 4m)
- 4 adet dirsek
- 4 adet T baglanti
- 2 adet rutin masa lambasi
- 2 adet 100+ watt beyaz ampul
- 1 adet 3 lu elektrik prizi (5m kablo)
- 2,5x1,5 metre beyaz kumas
- 100x70 fon kartonu

Iskelet :
Iskelet nalbur yada insaat malzemesi satan dukkanlarda bulunan beyaz tesisat borularindan olusturuluyor. 50x70`lik bir iskelet icin 1 boy (4 metre) beyaz boru yeterli oluyor. Dikkat edilmesi gereken husus, beyaz borularin (sanirim aluminyum) destekli olmasi. Cunku desteksiz olanlari cok rahat deforme oluyor ve stabil durmasi gereken bir iskelet icin, bu pek uygun degil. Buna ek olarak 4 adet dirsek, 4 adet T baglanti gerekmekte. Malzeme isin kolay kismi, zaten bulunabilen ve yaygin malzemeler. Ancak asil problem bunu yapacak ustayi ayarlamakta. Genelde insanlar boyle islerle ugrasmak istemiyor, yada yuksek meblaglar istiyorlar. Ben Ankara Ulus`ta insaat malzemesi satan bir dukkanda yaptirdim. Ilk girdigim yerdi ve ugrastirmadan kabul ettiler. Is yogunlugu cok yogun olmayan yerlerde yaptirabilme sansiniz daha yuksek. Pazarlik edip 15 milyon liraya malettim. Zaten bir boy boru 7-10 milyon arasinda satiliyor, ek elemanlarla beraber 15 milyon cok uygun bir rakam. Bunlar icin adamla anlasiyorsunuz ve yaklasik yarim saat icinde halledilebiliyor.

Ortu :
Lightbox`in 2. onemli elemani ise iskeleti ortmek icin kullanacagimiz beyaz kumas. Bu kumas herhangi bir kumasci dukkanindan temin edilebilir. Genelde kumaslar 1,5m eninde oluyor ve metretulu icin yaklasik 6-7 milyon lira ucret isteniyor. Bundan 1,5x1,5 metre alip yetmedigini gordugum icin ben size eni 2,5 metre olan daha dusuk kalitede bir kumas oneriyorum. Ismini tam hatirlayamadim, ancak eni 2,5m olan cok tip kumas yok sanirim. Digerinden daha dusuk kalitede, ancak kalite olarak pek bir arayisimiz olmadigindan ve daha ucuz oldugundan bizim icin ideal.

Aydinlatma :
Minimum aydinlatma icin 2 adet normal masa lambasi gerekmekte. Bunlar evde kullandigimiz basit masa lambalari. Real`de tanesini 6 milyondan alabilirsiniz. Bunlarin icinde ise, az enerji tuketip cok isik veren beyaz ampullerden kullanabilirsiniz. Tanesi 2-20 milyon arasinda degisiyor. 5m uzatma kablolu bir 3`lu priz ise bu masa lambalarina elektrik getirmek icin kullanilabilir. 5m`lik viko 3`lu priz ise 5 milyon civarinda.

Fon :
Son olarak 100x70 fon kartonu gerekiyor. Fon kartonlarinin olabildigince kaliteli olmasi gerekiyor. Normal renkli fon kartonlari uzaktan bakildiginda problemsiz gorunmesine ragmen, fotograf cekiminde kullanildiklarinda bozuk goruntu veriyorlar. Beyaz fonlarda bu cok belli olmuyor, yine de ben kalitelisini kullanmanizi tavsiye ederim. Beyazlarinin fiyati 1,5 milyondan, markali ve renkli olanlarin fiyati ise 5 milyondan basliyor.

Umarim isinize yarar. Kolay gelsin, sevgiler.

KAYNAK
Son düzenleyen fadedliver; 28 Aralık 2008 16:54
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
28 Aralık 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
akrobat masa lambası

Sponsorlu Bağlantılar

akrobatlamba


George Carwandine aslında kiliseye bağlı bir misyoner olmak istiyordu, ancak sağlığı buna imkan vermedi. Misyoner yerine makine Mühendisi oldu; basamakları hızla tırmanarak kısa sürede baş tasarımcılığa yükseldi ve 1924 civarında kendi şirketi olan Cardine Accessories'i kurdu. Uzmanlık alanı otomobil süspansiyon sistemleri olduğundan, akrobat Masa lambasını geliştirmesini sağlayacaktı.
Carwardine, 1920'lerde üç ayrı düzlemde hareket ettirilebilen, ama seçilen her konumda dengede kalabilecek bir aygıt fikrini geliştirmeye başladı. Bu aşamada fikrini hangi alanda uygulayabileceğini henüz düşünmemişti; zaten bu fikri daha ileri götüremeyecek kadar da meşguldü. Derken, 1931'de danışman Mühendis olarak çalışmaya başlayınca, Statik denge kavramı üzerine yeniden düşünebilecek zamanı buldu.

Bunun çok yönlü bir lamba yapımında kullanılabileceğinin farkına vardı ve birbirinin kuvvetlerini dengeleyen dört yaylı bir sistem tasarladı. 1932'de icadının patentini, "Elastik Denge Mekanizmalarında Geliştirmeler" adıyla aldı ve 1933'te 1208 model lambayı üretmeye başladı. Lambada kullandığı yayları, bu alanda uzman olan Herbert Terry & Sons firmasına özel olarak ısmarlatmıştı.

Şubat 1934'te Carwardine, o dönemde "statik dengeli lamba" adını verdiği yaylı masa lambalarının ticari olarak üretilmesi için Terry's firmasıyla lisans anlaşmasını imzaladı. Daha sonra da, Terry's firmasıyla ortak bir çalışmayla geliştirilmiş üç yaylı bir lamba tasarladı ve yıl sonuna doğru patentini aldı.

Carwardine, fabrikada olduğu kadar konut ve işyerlerinde de faydalı olabileceğini düşünerek yaylı lambaların 1227 olarak tanınan küçük ve hafif bir türünü yaptı. Bu model klasik yaylı akrobat lamba olarak tanındı. Bu lamba 1934'de doğmuş, ama 1947'ye dek resmi bir adı olmamıştı


-----------------------------------------------------------------------------------


Gece ders çalışırken masa lambası kullanmak göz sağlığımız için yararlıdır. Ancak lambanın doğru bir konumda bulunması gerekir. Sağ elini kullananlar için ışık, soldan gelmelidir. Sol elini kullananlar için ise ışık sağdan gelmelidir.
Aydınlatmada ışığın parlaklığı, çeşidi ve maliyeti de önemlidir. Verimlilik ve maliyet hesabı, enerji tasarrufunun birinci adımıdır.
Ampuller farklı güçlerde üretilir. Gücü az olan ampuller az, çok olanlar ise daha çok aydınlatma sağlar. Bu nedenle ışık ihtiyacı az olan yerlerde gücü az olan ampuller kullanılmalıdır. Böylece enerji tasarrufu sağlanmış olur.

-----------------------------------------------------------------------------------



AYDINLATMA AYGITLARI VE BUNLARA AİT DONANIMLAR

a)Genel

a.1 -Aydınlatma tesislerinde yürürlükteki standartlara uygun aydınlatma aygıtları(armatürler) ve donanımlar kullanılacaktır.

a.2 -Aydınlatma tesislerinde 250 V'dan yüksek şebeke gerilimi kullanılmayacaktır.

a.3 -Anahtardan geçerek duya gelen faz iletkeni her zaman duyun iç (orta) kontağınabağlanacaktır. Ters bağlama belirlenirse tesise elektrik verilmez.

a.4 -Aydınlatma aygıtlarında faz ve nötr iletkenleri olarak yalıtılmış iletkenler kullanılacaktır. Aygıtların metal parçaları nötr iletkeni olarak kullanılamaz.

a.5 -Duylar, aydınlatma aygıtlarına ampuller çıkarılıp takılırken dönmeyecek biçimdetutturulacaktır.

a.6 - Aydınlatmaaygıtları hareket ettiklerinde iletkenleri zedelemeyecek biçimde takılacaktır.

a.7 -İletkenlerin geçirilmesi için bırakılan boşluklar, tellerin kolayca veyalıtkanların zedelenmeden geçmesini sağlayacak biçimde olmalıdır. Bu boşluklardanbirkaç lambanın akım devresi iletkenleri birlikte geçirilebilir.

a.8 -Yapı dışında kullanılacak aydınlatma aygıtları içlerinde su toplanmayacakbiçimde yapılmış olmalıdır.

a.9 -Aydınlatma aygıtlarını askı düzenleri, örneğin tavan kancalan en az 10 kg olmak üzere asılacakaygıt ağırlığının 5 katının herhangi bir biçim değişikliğine uğramadantaşıyabilmelidir.

a. l0 -Sıva altı tesislerde apliklere gelen iletkenler duvar kutularında (buatlar)sona ermelidir.

(Değişikek: RG 30/11/1995- 22479) Tamamlanmış döşemeden 230 cm yüksekliğe kadartesis edilen aplik sortilerin koruma iletkenli olmalı yapıda koruma topraklaması yoksa, sıfırlanmalıdır.

a.11 -Aydınlatma aygıtlarının içine çekilen iletkenler ısıya dayanıklı olmalıdır. Builetkenlerin anma kesitleri 12 numaralı çizelgeye bağlı olarak 9 numaralıçizelgeden seçilmelidir.

a.12 - Üçfazlı akım devresinin iletkenleri (örneğin üç fazlı aydınlatma aygıtlarında)çok damarlı bir iletken olarak düzenlenmeli, boru içinde çekilmeli yadailetkenlerin geçirilmesi için ayrılan boşluklara yerleştirilmelidir.

a. 13 -Makineler ile bunların hareket eden parçalarının aydınlatılmasında ve bu gibimakinelerin çalıştığı işletme yerlerinin aydınlatılmasında ışıksal görüntüyanılmalarını (stroboskobik etkileri) önlemek için örneğin uygun lamba seçme,faz kaydına kondansatörlü, dekalörlü balast kullanmaya yada üç fazlı beslemegibi tedbirler alınmalıdır.

a. 14 -Armatürlerin seçilmesinde, kullanma amacına uygunluğu, suya yada toza karşıkorunma düzeni bulunması ve ortam sıcaklığına dayanıklılığı göz önündebulundurulmalıdır.

a.15 -Sabit aydınlatma aygıtları, besleme hatlarına bu aygıtlara ait klemensler ilefiş-priz düzenleri ile yada doğrudan doğruya bağlanabilir.

Taşınabilen aydınlatma aygıtları şebekeye sabit bağlantı düzenleri yadafiş-priz düzenleri üzerinden bağlanabilir.

a.16 -Kazanlar, hazneler, borular vb. iletken gereçlerden yapılmış dar ve hareketedilmesi sınırlı yerlerde el lambaları gibi taşınabilen aydınlatma aygıtlarıancak aşağıdaki şartlar yerine getirilirse kullanılabilir.

- Alternatif gerilim kullanılacaksa, bağlantı iletkenleri kesinlikle küçükgerilimi yada koruyucu ayırma macı ile kullanılabilen bir transformatörebağlanmalıdır.

Küçükgerilimli elektrik üretmek için kullanılan güvenlik transformatörleri,motorgenetarlör yada koruyucu ayırmayı sağlayan aygıtlar kazan, hazne veboruların dışarısına konulmalıdır.

- Doğrugerilim kullanılacaksa 31. Maddede açıklanan düzenlerden birisikullanılmalıdır.

- Sabittesis edilmeyen iletken olarak ilgili Türk Standartlarında açıklanan bu amacauygun iletkenler kullanılmalıdır.

- Arafiş-priz düzenlerinde yalıtkan mahfazalar bulunmalıdır. Uzatma iletkenlerineanahtar bağlanamaz.

a.17 -Tünel, galeri vb. gibi nemli ve ıslak yerler madde SO a.1S'e uygun olaraktaşınabilen aydınlatma aygıtları ile aydınlanabileceği gibi bu amaçlar sabitaygıtlarda kullanılabilir. Bu durumda nemli ve ıslak yerlerde kurulacakelektrik tesislerine ait hükümler uygulanmalıdır.

a. 18 -Aydınlatma aygıtları, çıkardıkları ısı kendi içlerindeki ve yakınlarındakicisimlere zarar vermeyecek biçimde tesis edilmelidir.

a. 19 - (Değişikek: RG 04/04/1986- 19068) Sıva altı, sıva üstü ve etanş tesislerde zorunluolmadıkça lambadan lambaya geçiş yapılmamalıdır.

Dekoratif amaçla ve zorunlu durumlarda (mimari gereği vb) lüstr klemens vb.gibi uygun düzenler kullanılarak lambadan lambaya geçiş yapılabilir.

(Değişikfıkra: RG 30/11/1995- 22479) Kazan dairesi, banyo, hamam ve benzeri gibi nemlive ıslak yerlerde lambadan lambaya geçiş yapılması tavsiye edilmez, lambadanlambaya geçiş yapılması gerekli ise geçişler lütsr klemens ve benzeri düzenlerkullanılarak yapılmalıdır.

b) Gazlıboşalma (deşarj) lambaları

b.l -Gazlı boşalma lambalarında (f1üoresan, cıva buharlı, sodyum buharlı vb.)kullanılan tüm plastlar kondansatörlü olacaktır.

b.2 -Flüoresan tüplü tesislerde bir yerin aydınlatılması için alternatif akımlaçalışan birden fazla tüp kullanıldığında ışıksal görüntü yanılmaları en azolacak biçimde dekalörlü balast yada çok fazlı bir besleme biçimi kullanılmasısalık verilir.

b.3 - Üçfaz hattına bölünerek bağlanan f1üoresan lamba grupları (üç fazlı aydınlatmaaygıtları) için üç kutbu birden açılıp kapanan anahtarlar kullanılmalıdır. Budurumda üç fazlı akım devresinin iletkenleri bir boru içinde hep birlikteçekilmeli yada çok damarlı yalıtılmış bir iletkenin damarları bu amaçlakullanılmalıdır.

b.4 -Armatürler yada dağıtım tabloları içine konulmayan balastlar, transformatör vedirençler toza ve dokunmaya karış bir mahfaza ile korunmalıdır.

b.5-Dolgu maddesi yanıcı olan kondansatör, balast, transformatör ve direnç gibi önbağlama aygıtları yanıcı maddelerin içine yada yakınına konulmamalıdır. Buaygıtlar vitrin gibi yanma tehlikesi olan yerlerin dışına konulmalı yada yangıntehlikesi olmayacak biçimde yerleştirilmelidir.

b.6- (Değişik ifade: RG-16/06/2004-25494) Reaktiftarife uygulanan müşterilerin elektrik iç tesislerinde kullanılacakdeşarj(boşalmalı) lambaları ile bağlantı gücü 9 kW’ı geçen yeni yapılardakiortak kullanım amaçlı kazan dairesi, klima ve hidrofor tesislerinde kullanılanmotorlarda güç faktörünün, ilgili mevzuatta öngörülen değerine çıkarılmasıiçin, en azından yükle birlikte devreye girip çıkan bir kondansatör(kondansatörler) ve benzeri tesis edilecektir.
onur44gs - avatarı
onur44gs
Ziyaretçi
8 Şubat 2009       Mesaj #3
onur44gs - avatarı
Ziyaretçi
masa lambası nasıl yapılır yardımcı olurmusunuz lütfen sadece malzemeleri lazım ben bulamadım siz söyleyin
Son düzenleyen Kral_Aslan; 8 Şubat 2009 12:46
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
onur44gs adlı kullanıcıdan alıntı

masa lambası nasıl yapılır yardımcı olurmusunuz lütfen sadece malzemeleri lazım ben bulamadım siz söyleyin

BU TAM OLARAK İSTEDİĞİNİZ ŞEY OLMASA DA DAHA ÇOK İŞİNİZE YARAR DİYE DÜŞÜNÜYORUMMsn Happy

eb3d3eba414f339f43d31cf91bb200ce


Basit LightBox yapimi

Lutfen puan vermeyiniz. Yorumlar, eksikler, ek olarak yapilabilecekler konusunda tartisabiliriz. Acele olarak hazirladigimdan hatalar, yanlisliklar olabilir, gorurseniz lutfen beni uyariniz.

Basit LightBox Yapimi

Gerekli malzemeler (50x70) :
- 1 boy kafes destekli beyaz boru (standart 4m)
- 4 adet dirsek
- 4 adet T baglanti
- 2 adet rutin masa lambasi
- 2 adet 100+ watt beyaz ampul
- 1 adet 3 lu elektrik prizi (5m kablo)
- 2,5x1,5 metre beyaz kumas
- 100x70 fon kartonu

Iskelet :
Iskelet nalbur yada insaat malzemesi satan dukkanlarda bulunan beyaz tesisat borularindan olusturuluyor. 50x70`lik bir iskelet icin 1 boy (4 metre) beyaz boru yeterli oluyor. Dikkat edilmesi gereken husus, beyaz borularin (sanirim aluminyum) destekli olmasi. Cunku desteksiz olanlari cok rahat deforme oluyor ve stabil durmasi gereken bir iskelet icin, bu pek uygun degil. Buna ek olarak 4 adet dirsek, 4 adet T baglanti gerekmekte. Malzeme isin kolay kismi, zaten bulunabilen ve yaygin malzemeler. Ancak asil problem bunu yapacak ustayi ayarlamakta. Genelde insanlar boyle islerle ugrasmak istemiyor, yada yuksek meblaglar istiyorlar. Ben Ankara Ulus`ta insaat malzemesi satan bir dukkanda yaptirdim. Ilk girdigim yerdi ve ugrastirmadan kabul ettiler. Is yogunlugu cok yogun olmayan yerlerde yaptirabilme sansiniz daha yuksek. Pazarlik edip 15 milyon liraya malettim. Zaten bir boy boru 7-10 milyon arasinda satiliyor, ek elemanlarla beraber 15 milyon cok uygun bir rakam. Bunlar icin adamla anlasiyorsunuz ve yaklasik yarim saat icinde halledilebiliyor.

Ortu :
Lightbox`in 2. onemli elemani ise iskeleti ortmek icin kullanacagimiz beyaz kumas. Bu kumas herhangi bir kumasci dukkanindan temin edilebilir. Genelde kumaslar 1,5m eninde oluyor ve metretulu icin yaklasik 6-7 milyon lira ucret isteniyor. Bundan 1,5x1,5 metre alip yetmedigini gordugum icin ben size eni 2,5 metre olan daha dusuk kalitede bir kumas oneriyorum. Ismini tam hatirlayamadim, ancak eni 2,5m olan cok tip kumas yok sanirim. Digerinden daha dusuk kalitede, ancak kalite olarak pek bir arayisimiz olmadigindan ve daha ucuz oldugundan bizim icin ideal.

Aydinlatma :
Minimum aydinlatma icin 2 adet normal masa lambasi gerekmekte. Bunlar evde kullandigimiz basit masa lambalari. Real`de tanesini 6 milyondan alabilirsiniz. Bunlarin icinde ise, az enerji tuketip cok isik veren beyaz ampullerden kullanabilirsiniz. Tanesi 2-20 milyon arasinda degisiyor. 5m uzatma kablolu bir 3`lu priz ise bu masa lambalarina elektrik getirmek icin kullanilabilir. 5m`lik viko 3`lu priz ise 5 milyon civarinda.

Fon :
Son olarak 100x70 fon kartonu gerekiyor. Fon kartonlarinin olabildigince kaliteli olmasi gerekiyor. Normal renkli fon kartonlari uzaktan bakildiginda problemsiz gorunmesine ragmen, fotograf cekiminde kullanildiklarinda bozuk goruntu veriyorlar. Beyaz fonlarda bu cok belli olmuyor, yine de ben kalitelisini kullanmanizi tavsiye ederim. Beyazlarinin fiyati 1,5 milyondan, markali ve renkli olanlarin fiyati ise 5 milyondan basliyor.

Umarim isinize yarar. Kolay gelsin, sevgiler.

KAYNAK
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
--
Alıntı

gece lambasi nasil yapilir

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Şubat 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

gece lambasi nasil yapilir

gece lambası nasıl yapılır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mart 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kh
gece lambasi nasil yapilir[/QUOTE]
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya benim daha basit bi şeye ihtiyacım var
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler

* Boş koli (istediğiniz ebatta)

* Fıstık kabuğu

* Çubuk makarna

* Renkli fon kartonu

* Sulu boya

* Çam kozalağı

* Tutkal

* Makas

Yapılışı

1) Boş bir koliyi makas yardımı ile keserek bir pencere açınız. Bu şöminenin ön kısmı olarak kullanılacaktır.

2) Kestiğiniz kutunun her tarafını siyah fon kağıdı yapıştırarak tamamen kapatınız.

3) Bir deste çubuk makarnaları kahverengi sulu boya ile boyayınız ve kurumaya bırakınız. Bu sırada fıstıkların içini boşaltıp kabuklarını çıkartınız.

4) Hazırlanan malzemeleri şekilde görüldüğü gibi, kolinin ön yüzeyine yapıştırınız. Fıstık kabuklarını belli bir düzen içerisinde yapıştırırken, aralarda estetik bir görüntü vermek için boyadığınız makarnaları kullanınız. Makarnaları kırarak 4–5 tanesini dik bir şekilde kabukların yanına tutkalla yapıştırabilirsiniz.

5) Şöminenin içerisine ateş ve odun görüntüsü oluşturmak için alev yapabilirsiniz. Renkli fon ya da karton kağıtlarını alev şeklinde kesiniz. Kahverengi fon kağıtlarını da odun gibi yuvarlayıp yapıştırabilirsiniz.

6) Oluşturduğunuz kartondan alev ve odunları şöminenin içerisine yapıştırınız. İsterseniz içerisine kablo uzatarak gece lambası da koyabilirsiniz. Şömineyi düz bir kartonun üzerine yapıştırarak sabitleyiniz ve çam kozalaklarını boyayarak etrafına yapıştırınız.
tatlı prenses38 - avatarı
tatlı prenses38
Ziyaretçi
21 Şubat 2011       Mesaj #10
tatlı prenses38 - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler

* Boş koli (istediğiniz ebatta)

* Fıstık kabuğu

* Çubuk makarna

* Renkli fon kartonu

* Sulu boya

* Çam kozalağı

* Tutkal

* Makas

Yapılışı

1) Boş bir koliyi makas yardımı ile keserek bir pencere açınız. Bu şöminenin ön kısmı olarak kullanılacaktır.

2) Kestiğiniz kutunun her tarafını siyah fon kağıdı yapıştırarak tamamen kapatınız.

3) Bir deste çubuk makarnaları kahverengi sulu boya ile boyayınız ve kurumaya bırakınız. Bu sırada fıstıkların içini boşaltıp kabuklarını çıkartınız.

4) Hazırlanan malzemeleri şekilde görüldüğü gibi, kolinin ön yüzeyine yapıştırınız. Fıstık kabuklarını belli bir düzen içerisinde yapıştırırken, aralarda estetik bir görüntü vermek için boyadığınız makarnaları kullanınız. Makarnaları kırarak 4–5 tanesini dik bir şekilde kabukların yanına tutkalla yapıştırabilirsiniz.

5) Şöminenin içerisine ateş ve odun görüntüsü oluşturmak için alev yapabilirsiniz. Renkli fon ya da karton kağıtlarını alev şeklinde kesiniz. Kahverengi fon kağıtlarını da odun gibi yuvarlayıp yapıştırabilirsiniz.

6) Oluşturduğunuz kartondan alev ve odunları şöminenin içerisine yapıştırınız. İsterseniz içerisine kablo uzatarak gece lambası da koyabilirsiniz. Şömineyi düz bir kartonun üzerine yapıştırarak sabitleyiniz ve çam kozalaklarını boyayarak etrafına yapıştırınız.

Benzer Konular

28 Nisan 2014 / bloom Soru-Cevap
14 Ocak 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
22 Ocak 2016 / Misafir Tıp Bilimleri