Arama

Türkiye'de en çok para kazandıran meslek hangisidir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Ekim 2016 Gösterim: 99.740 Cevap: 2
benSEB - avatarı
benSEB
Ziyaretçi
22 Mart 2009       Mesaj #1
benSEB - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'de en çok para kazandıran meslek hangisidir?
EN İYİ CEVABI MeLL verdi
En Çok Kazandıran Meslekler
Meslek Rehberinde meslek tercihleri ile ilgili çeşitli kaynaklardaki yararlı yazıları da buraya alıntılıyoruz. Aşağıdaki En Çok Kazandıran Meslekler yazısının yararlı olacağını umuyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar

Meslek tercihi yapmadan önce sevdiğiniz ve ilgi alanınızdaki mesleği seçmenin yanında mesleğin geçiminizi iyi bir şekilde temin edebiliyor olması da önemlidir. Ülkemizin istihdam ve geleceği konusunda ciddi bir planlama yapılamaması yüzünden yüzbinlerce üniversiteli, mezuniyet sonrası iş bulamıyor. Uzmanlar, adayların tercihlerinde istihdam imkanlarını da gözönüne almalarını öneriyorlar. Gençler, tercihlerini yaparken geleceklerini garanti altına alabilecekleri bölümlere öncelik vermeye özen gösteriyor.

Bugün Gazetesi’nin haberine göre son dönemlerde üniversiteli işsizlerin artması, gençleri, sevdiği meslek yerine para kazandıran alanlara yöneltiyor. Her şeye rağmen yıldızı sönmeyen tıp, hukuk, mühendislik, psikoloji gibi mesleklerse popülerliğini koruyor. Tercihinizi yaparken; hangi mesleğin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için ilgi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurmayı unutmayın…

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Bilgisayar mühendisleri, programların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı, programların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir performans gösterebilecekleri, programların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri, programların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri, insan ve programların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları konuları üzerinde çalışır.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
İnsan, bilgi, malzeme, ekipman ve süreçlerin kullanılması, geliştirilmesi ve yönetimi ile ilgili mühendislik dalı. Endüstri mühendisleri; zaman, para, malzeme, enerji gibi kaynakların verimli kullanımına ve mühendislik hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunur.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri en yaratıcı ve zor işleri başaran modern teknolojilerin öncüleridir. İşleri genellikle haberleşme ağları ve süper bilgisayarlardan sayısal kontrol sistemleri ve modern cihazlara kadar her şeyi tasarlamak, üretmek ve geliştirmektir.

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Mekatronik yeni ve şu anda Türkiye’de sadece 4 üniversitede eğitimi verilmekte olan bir mühendislik alanı. Her türlü karmaşık tasarım gerektiren mekanik, elektrik, elektronik ve optik bileşenlerden oluşan, elektronik alet ve iletişim sistemlerinin, tasarımını yapan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki ve fonksiyonlarını kuran ve geçerli fiziksel kurallar içinde test eden kişi mekatronik mühendisi olarak isimlendirilmektedir. Meslek Rehberi altında Mekatronikle ilgili meslekleri Mekatronik kategorisi altında bulabilirsiniz. Mekatronik pek Bayan Meslekleri altında sayılmasa da Bayan Mekatronik adresinde mekatroniği bayan gözüyle inceleyebilirsiniz.

REKLAMCILIK
Reklamcılık, insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etme, belirli bir düşünceye yöneltme, dikkatlerini bir ürüne, hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışma sanatıdır. Meslek günümüzün ve geleceğin vazgeçilemeyecek mesleklerin arasında geliyor.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
Mühendislik faaliyetlerinin en eskisi ve en geniş mühendislik alanı olan makine mühendisliği, makineler, enerji ve imalat yöntemleri ile ilgilenir. Makine mühendisleri takım tezgahlarının yanı sıra endüstrinin tüm dalları için makinalar ve donanımlar tasarlar ve imal ederler. Mühendislikler bağlantısından tüm mühendislik dallarını görebilirsiniz.

ULUSLARARASI FİNANS
Bu sektörde uluslar arası finans piyasalarından kaynak sağlayıp bunu en verimli şekilde yatırıma dönüştürmeye gayret eden, banka, sigorta ve borsa şirketlerinde yönetici olarak çalışabilecek kişilerdir. Türkiye’de faaliyet gösteren uluslarası şirketlerde finansal analist, strateji planlama yöneticisi ve borsa uzmanı olarak çalışabilirler.

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ
Bu alandaki kişiler bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon vb. sektörler olmak üzere her alanda kullanılan bilgisayar sistemlerinin, yazılım tasarımını hazırlayıp sisteme entegre ederler. Özel ve kamu sektöründe çalışmaktadırlar. Fikir üretimine dayalı bir iş olduğundan yazılım mühendislerinin kendi işlerini kurma olanakları da mevcuttur. İnternette kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması güvenlik programlarını hazırlayanların önemini artırmıştır.

MOLEKÜLER-BİYOLOJİ
Genel çalışma alanı biyolojik olayların molekül yapısı ve hücre işlevlerinin araştırılması. Tarım çevre ve orman bakanlığı’na bağlı kuruluşlarla adli tıp ve kriminoloji labaratuvarı iş imkanı sağlıyor. Özel sektörde sağlık ve biyoteknolojik çalışma yapan kurumların çeşitli üretim aşamalarında moleküler biyoloji ve genetik uzmanları tercih ediliyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ
Teknolojik gelişmeler ve küreselleşme, ilerleyen zamanlarda birçok mesleğin pabucunu çöpe atacağa benziyor. Adına pek aşina olmadığımız Sanal Market İşletmeciliği, Yapay Zeka Pazarlamacılığı gibi birçok meslek gündelik yaşamımızın bir parçası olmaya hazırlanıyor.

YAPAY ZEKA UZMANI
İnsandaki zeka ve düşünce sisteminin elektronik cihazlara aktarılması sonucu ortaya çıkacak ürünlerin satılmasıyla oluşacak bir pazar.Bilgisayar Bilimleri altında yer alan bir meslektir. Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği altındadır.

NANOTEKNOLOJİ YAPI MÜHENDİSLİĞİ
Nanoteknoloji ile inşaat, yapı sektöründe kullanılan ürünler maksimum düzeyde geliştirilerek kullanılacak. Geleceğin mimar ve mühendislerine benzer işleri yapanlar sadece yaratıcılıklarını kullanacaklar. Çünkü tüm hesap ve çizimleri, robotik sistemler yapacak.

NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSİ
Meslek Rehberi’nin öngörüsüne göre yakında Nanoteknoloji Teknisyeni, Nanoteknoloji Teknikeri ve Nanoteknoloji Mühendisi meslekleri gündeme girecektir.
Nanoteknoloji terimi İngilizce’deki nanotechnology kelimesinin karşılığı olarak kullanılmaktadır. Nanoteknoloji veya kısaca Nano çok küçük mertebedeki malzemelerin ve cihazların analizi, tasarımı, ve üretimi ile ilgili çalışmaları kapsayan bir meslektir.

Nanoteknoloji Mühendisi Kimdir?

Meslek Rehberi tahminlerine göre Nanoteknoloji Mühendisliği önümüzdeki yakın geleceğin popüler mesleklerinden olmaya aday bir meslek. Fakat Nanoteknoloji Mühendisliği Türkiye’de henüz hiçbir üniversitede bölüm olarak mevcut değildir. Daha önce Meslek Rehberi’nde Geleceğin Mesleği yazısında yazıldığı üzere Nanoteknoloji Mühendisliğine kolay geçiş yapmak isteyenlere aşağıdaki mühendislik dallarını seçmelerini tavsiye ediyoruz. Bu meslek dallarından nanoteknoloji mühendisliğine kolay geçiş yapabilirsiniz.

GEN TERAPİSTLİĞİ
Bozuk genlerin tespiti ve düzeltilmesi ile ilgilenen, hatta gen haritasına göre ileride hastalıklara yol açacak genleri önceden tespit edip, önlem alacak programları geliştirenlere Gen Terapistleri denecek.

ALTERNATİF BESİN MÜHENDİSLİĞİ
Beslenme için gerekli maddelerin konsantre ve karma tabletlere, sıvılara dönüştürülmesiyle uğraşacak.
Son düzenleyen Safi; 26 Ekim 2016 01:12
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
İşte çok para kazandıran meslekler
ÖSSde az puan aldım diye üzülmeyin. İşsiz bir mühendis olacağına iyi maaşla optisyen ol!

Sponsorlu Bağlantılar
İki yıllık at antrenörlüğü, at işletmeciliği, optisyenlik, su altı teknolojileri, diş-protez, iklimlendirme ve soğutma, biyomedikal cihaz teknolojisi gibi bölümleri bitirenlere her zaman ekmek var.

Mühendis, doktor, avukat, uluslararası ilişkiler uzmanı, öğretmen... Türkiye’deki her gencin hayalini bu meslekler süslüyor. Bir dershanenin yaptığı araştırmaya göre üniversite tercihlerinde ilk 3 sırayı yüzde 95 oranında bu meslekler alıyor. Gençlerin meslek seçimindeki kararını ise önemli oranda aile etkiliyor. Anne-babalar gerçekleştiremedikleri hayallerinin uygulamasını çocuklarından bekliyor. Oysa bir kişinin seçtiği veya gerçekleştirmek istediği meslek, sadece akademik yeteneğe bağlı değil. Bireyin fiziksel özellikleri, ilgi alanları, kişilik özellikleri, yetenekleri, gelecek planları, özel becerileri, sosyal etkinliklere katılımı, okul dışı yaşantısı, ailenin sosyo ekonomik ve kültürel durumu, değer yargıları gibi olgulara da bağlı. Ancak günümüzde mesleklerin cazibesi, güncel ve popüler olmasından ziyade iş bulma ihtimali ve mesleğin geleceği bir gencin en fazla dikkat etmesi gereken özelliklerin başında geliyor.

Öğrenci Seçme Sınavı’nın (ÖSS) stresi bitti; şimdi sıra tercihlerde. Gençler 23 Temmuz’dan itibaren geleceklerini belirleyecek bir mesleğe adım atacaklar. Tercih kılavuzunda çok sayıda seçenek var. Ankara Ticaret Odası’nın Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yararlanarak hazırladığı “İş’te Yükseköğretim” başlıklı rapora göre her 100 yüksekokul mezunu gencin 36’sı atıl durumda. Bunların da yüzde 72’si işsiz ve iş aramaktan ümidini kesmiş gençlerden oluşuyor. Bu rapora göre 510 bin yüksekokul mezunu gençten 109 bini günlerini iş arayarak geçiriyor. 24 bin yüksekokul mezunu genç ise iş bulmaktan ümidini kestiği için iş aramıyor.

Bazı meslekler çok cazip
Gençlerin işsiz gezmesindeki etkenlerden biri de gözünü sürekli toplumsal cazibesi olan popüler mesleklere dikmesi. Oysa bazı meslekler var ki, mezun olduğunda hem dolgun bir maaş alabilir hem de yurtiçi ve yurtdışında önemli görevler alabilir. İşte bu mesleklerden bazıları şöyle: At antrenörlüğü, at işletmeciliği, optisyenlik, su altı teknolojileri, diş-protez, iklimlendirme ve soğutma, biyomedikal cihaz teknolojisi. 2 yıllık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan bu bölümleri bitirenler çok rahat iş bulabiliyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adem Şenünver, 5 yıldır mezun veren atçılık işletmeciliği, nalbantlık, antrenörlük gibi bölümlerden bugüne kadar işsiz gezen birine rastlamadığını söyledi. Türkiye’de 10 bin yarış atı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Adem Şenünver, “Mezunlarımız Türkiye Jokey Kulübü’nün hara ve hipodromlarında çok rahat iş buluyor. 2 bin 500-3 bin YTL ücretle çalışıyorlar. Ayrıca eğittikleri atların performansına göre de ücret alıyorlar.” dedi. Prof. Şenünver, bölümlerinden 4 yıllık Veteriner Fakültesi’nin ilgili bölümlerine de dikey geçiş imkânı olduğunu hatırlatıyor. 25’er öğrencinin girdiği bölümlerden mezun olanlar ayrıca yurtdışında da görev yapıyor. Şenünver’in verdiği bilgiye göre Amerika, Avustralya, Dubai ve İngiltere’de çok sayıda at antrenörü görev yapıyor.

At antrenörlüğü gibi cazip mesleklerden sualtı teknolojileri bölümü mezunları da çok rahatlıkla iş bulabiliyor. İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, verilen dalgıçlık eğitiminden sonra su altında vida sıkmaktan kaynak yapmaya kadar çok sayıda işin bu bölümü bitirenler tarafından yapıldığına dikkat çekerek, “Su altında yapılan bütün işler bu bölümün ilgi sahasına giriyor. Boru döşenmesinden kaynak yapmaya kadar. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda şirket daha mezun vermeden birçok öğrenciye talip oluyor.” dedi. Sualtı teknolojisi gibi bilgisayar teknolojisi ve programlama, çini işlemeciliği, endüstriyel elektronik, iklimlendirme ve soğutma, savunma ve güvenlik, biyomedikal cihaz teknolojisi cam seramik, endüstriyel otomasyon, otomotiv, radyo televizyon yayıncılığı, elektronik haberleşme, lastik-plastik teknolojisi gibi bölümlerin de cazibesini devam ettirdiğini kaydetti. Her yıl anket çalışması yaptıklarını ve mezunların yüzde 70’inin çok rahat iş bulduğunu, yüzde 20’sinin de 4 yıllık fakültelere geçiş yaptığını söyledi.

Mezuniyetten önce iş buluyorlar!
Görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulayan eğitim görmüş kişilerin yetiştirildiği optisyenlik programından optisyen olarak mezun olanlar da şanslı olanlardan. Gözlükçü açmak ve gözlükçülük yapmak isteyenlerin üniversitede optisyenlik eğitiminden geçmiş olma şartının yasalaştığı 2004 yılından beri pisayada optisyenler büyük rağbet görüyor. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri yetkilileri öğrencilerin mezun olmadan iş bulduklarını söylüyor. Kontenjanların çoğunlukla sağlık meslek lisesi mezunları tarafından doldurulduğunu ifade eden yetkililer, kontenjan açığı kaldığında normal lise mezunlarından da bu bölümü tercih ettiğini belirtiyor.

Zirve Dergisi Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal, halk arasında ismi popüler olmayan ancak mezunlarının rahat iş bulduğu çok sayıda bölüm olduğunu belirterek “Bunlar iki yıllık bölümler olduğu gibi mekatronik mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, biyomedikal mühendisliği, uluslararası lojistik ve taşımacılık gibi 4 yıllık bölümler de olabiliyor. Adayların ve ailelerin dikkat edeceği çok şey var. Ancak ‘Mezun olunca işsiz ve mutsuz biri mi olmak isterler yoksa dolgun bir maaşla iyi bir gelecek mi?” diyor.

Gençleri en kritik dönemlerinde meslek seçimi bekliyor. Hayatın büyük bölümünün işyerinde geçtiği dikkate alındığında işyerinde mutlu olmak hayatın da mutlu geçmesi anlamına geldiğini belirten uzmanlar gençleri ve aileleri meslek seçerken dikkatli olmaya davet ediyor.

ZAMAN

Son düzenleyen Safi; 26 Ekim 2016 01:13
Quo vadis?
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
22 Mart 2009       Mesaj #3
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
En Çok Kazandıran Meslekler
Meslek Rehberinde meslek tercihleri ile ilgili çeşitli kaynaklardaki yararlı yazıları da buraya alıntılıyoruz. Aşağıdaki En Çok Kazandıran Meslekler yazısının yararlı olacağını umuyoruz.

Meslek tercihi yapmadan önce sevdiğiniz ve ilgi alanınızdaki mesleği seçmenin yanında mesleğin geçiminizi iyi bir şekilde temin edebiliyor olması da önemlidir. Ülkemizin istihdam ve geleceği konusunda ciddi bir planlama yapılamaması yüzünden yüzbinlerce üniversiteli, mezuniyet sonrası iş bulamıyor. Uzmanlar, adayların tercihlerinde istihdam imkanlarını da gözönüne almalarını öneriyorlar. Gençler, tercihlerini yaparken geleceklerini garanti altına alabilecekleri bölümlere öncelik vermeye özen gösteriyor.

Bugün Gazetesi’nin haberine göre son dönemlerde üniversiteli işsizlerin artması, gençleri, sevdiği meslek yerine para kazandıran alanlara yöneltiyor. Her şeye rağmen yıldızı sönmeyen tıp, hukuk, mühendislik, psikoloji gibi mesleklerse popülerliğini koruyor. Tercihinizi yaparken; hangi mesleğin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için ilgi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurmayı unutmayın…

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Bilgisayar mühendisleri, programların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı, programların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir performans gösterebilecekleri, programların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri, programların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri, insan ve programların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları konuları üzerinde çalışır.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
İnsan, bilgi, malzeme, ekipman ve süreçlerin kullanılması, geliştirilmesi ve yönetimi ile ilgili mühendislik dalı. Endüstri mühendisleri; zaman, para, malzeme, enerji gibi kaynakların verimli kullanımına ve mühendislik hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunur.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri en yaratıcı ve zor işleri başaran modern teknolojilerin öncüleridir. İşleri genellikle haberleşme ağları ve süper bilgisayarlardan sayısal kontrol sistemleri ve modern cihazlara kadar her şeyi tasarlamak, üretmek ve geliştirmektir.

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Mekatronik yeni ve şu anda Türkiye’de sadece 4 üniversitede eğitimi verilmekte olan bir mühendislik alanı. Her türlü karmaşık tasarım gerektiren mekanik, elektrik, elektronik ve optik bileşenlerden oluşan, elektronik alet ve iletişim sistemlerinin, tasarımını yapan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki ve fonksiyonlarını kuran ve geçerli fiziksel kurallar içinde test eden kişi mekatronik mühendisi olarak isimlendirilmektedir. Meslek Rehberi altında Mekatronikle ilgili meslekleri Mekatronik kategorisi altında bulabilirsiniz. Mekatronik pek Bayan Meslekleri altında sayılmasa da Bayan Mekatronik adresinde mekatroniği bayan gözüyle inceleyebilirsiniz.

REKLAMCILIK
Reklamcılık, insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etme, belirli bir düşünceye yöneltme, dikkatlerini bir ürüne, hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışma sanatıdır. Meslek günümüzün ve geleceğin vazgeçilemeyecek mesleklerin arasında geliyor.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
Mühendislik faaliyetlerinin en eskisi ve en geniş mühendislik alanı olan makine mühendisliği, makineler, enerji ve imalat yöntemleri ile ilgilenir. Makine mühendisleri takım tezgahlarının yanı sıra endüstrinin tüm dalları için makinalar ve donanımlar tasarlar ve imal ederler. Mühendislikler bağlantısından tüm mühendislik dallarını görebilirsiniz.

ULUSLARARASI FİNANS
Bu sektörde uluslar arası finans piyasalarından kaynak sağlayıp bunu en verimli şekilde yatırıma dönüştürmeye gayret eden, banka, sigorta ve borsa şirketlerinde yönetici olarak çalışabilecek kişilerdir. Türkiye’de faaliyet gösteren uluslarası şirketlerde finansal analist, strateji planlama yöneticisi ve borsa uzmanı olarak çalışabilirler.

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ
Bu alandaki kişiler bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon vb. sektörler olmak üzere her alanda kullanılan bilgisayar sistemlerinin, yazılım tasarımını hazırlayıp sisteme entegre ederler. Özel ve kamu sektöründe çalışmaktadırlar. Fikir üretimine dayalı bir iş olduğundan yazılım mühendislerinin kendi işlerini kurma olanakları da mevcuttur. İnternette kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması güvenlik programlarını hazırlayanların önemini artırmıştır.

MOLEKÜLER-BİYOLOJİ
Genel çalışma alanı biyolojik olayların molekül yapısı ve hücre işlevlerinin araştırılması. Tarım çevre ve orman bakanlığı’na bağlı kuruluşlarla adli tıp ve kriminoloji labaratuvarı iş imkanı sağlıyor. Özel sektörde sağlık ve biyoteknolojik çalışma yapan kurumların çeşitli üretim aşamalarında moleküler biyoloji ve genetik uzmanları tercih ediliyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ
Teknolojik gelişmeler ve küreselleşme, ilerleyen zamanlarda birçok mesleğin pabucunu çöpe atacağa benziyor. Adına pek aşina olmadığımız Sanal Market İşletmeciliği, Yapay Zeka Pazarlamacılığı gibi birçok meslek gündelik yaşamımızın bir parçası olmaya hazırlanıyor.

YAPAY ZEKA UZMANI
İnsandaki zeka ve düşünce sisteminin elektronik cihazlara aktarılması sonucu ortaya çıkacak ürünlerin satılmasıyla oluşacak bir pazar.Bilgisayar Bilimleri altında yer alan bir meslektir. Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği altındadır.

NANOTEKNOLOJİ YAPI MÜHENDİSLİĞİ
Nanoteknoloji ile inşaat, yapı sektöründe kullanılan ürünler maksimum düzeyde geliştirilerek kullanılacak. Geleceğin mimar ve mühendislerine benzer işleri yapanlar sadece yaratıcılıklarını kullanacaklar. Çünkü tüm hesap ve çizimleri, robotik sistemler yapacak.

NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSİ
Meslek Rehberi’nin öngörüsüne göre yakında Nanoteknoloji Teknisyeni, Nanoteknoloji Teknikeri ve Nanoteknoloji Mühendisi meslekleri gündeme girecektir.
Nanoteknoloji terimi İngilizce’deki nanotechnology kelimesinin karşılığı olarak kullanılmaktadır. Nanoteknoloji veya kısaca Nano çok küçük mertebedeki malzemelerin ve cihazların analizi, tasarımı, ve üretimi ile ilgili çalışmaları kapsayan bir meslektir.

Nanoteknoloji Mühendisi Kimdir?

Meslek Rehberi tahminlerine göre Nanoteknoloji Mühendisliği önümüzdeki yakın geleceğin popüler mesleklerinden olmaya aday bir meslek. Fakat Nanoteknoloji Mühendisliği Türkiye’de henüz hiçbir üniversitede bölüm olarak mevcut değildir. Daha önce Meslek Rehberi’nde Geleceğin Mesleği yazısında yazıldığı üzere Nanoteknoloji Mühendisliğine kolay geçiş yapmak isteyenlere aşağıdaki mühendislik dallarını seçmelerini tavsiye ediyoruz. Bu meslek dallarından nanoteknoloji mühendisliğine kolay geçiş yapabilirsiniz.

GEN TERAPİSTLİĞİ
Bozuk genlerin tespiti ve düzeltilmesi ile ilgilenen, hatta gen haritasına göre ileride hastalıklara yol açacak genleri önceden tespit edip, önlem alacak programları geliştirenlere Gen Terapistleri denecek.

ALTERNATİF BESİN MÜHENDİSLİĞİ
Beslenme için gerekli maddelerin konsantre ve karma tabletlere, sıvılara dönüştürülmesiyle uğraşacak.
Son düzenleyen Safi; 26 Ekim 2016 01:14

Benzer Konular

26 Kasım 2017 / Misafir Cevaplanmış
2 Nisan 2012 / VenüS Soru-Cevap
4 Ağustos 2011 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2016 / şevkidilsiz Cevaplanmış