| | #1 (mesaj-linki) | |
| Cumhuriyet kaç yılında kurulmuştur?
cumhuriyet kac yılında kurulmuştur
| |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cumhuriyet kaç yılında kurulmuştur? | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: Cumhuriyet kaç yılında kurulmuştur?
| |||||
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cumhuriyet ne zaman kuruldu?
arkadaşlar cumhuriyet ne zaman kuruldu d:
| |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cumhuriyet ne zaman kuruldu? 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin İlanı TBMM'de 30 Ekim 1922'de başlayan saltanatın kalkması hakkındaki görüşmeler 1 Kasım 1922'de çıkarılan bir yasa ile son buldu ve Osmanlı Hanedanı'nın Türk toplumu üzerindeki otoritesi yıkılarak monarşi kaldırıldı. Saltanatın kaldırılması ile Osmanlı İmparatorluğu tasfiye ediliyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılıyordu. 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, S.S.C.B, Yugoslavya temsilcileri tarafından, Lozan Üniversitesi salonunda imzalanan Lozan Antlaşması barış antlaşması ile Atatürk önderliğinde Millî Mücadele’ye başlayan savaş meydanlarında büyük zaferler kazanan Türk ulusu siyasi ve hukuki olarak varlığını tescil ettirmiştir. Lozan barış görüşmeleri 8 ay sürmüş ve Türk tarafının kayıtsız şartsız bağımsızlık talebi nedeniyle çetin geçmiştir. Görüşmelerde Türkiye’yi temsil eden İsmet Paşa başkanlığındaki heyetin bu başarıdaki rolü büyüktür. Son Düzenleyen fadedliver; 11-05-2009 @ 00:47. | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
Arkadaşlar ilan edildi değil kuruldu dikkat ediniz; ben bir bilgi yarışmasında karşılaştım bu soruya soru aynen şöyle : ''Atatürk Cumhuriyeti kaç yılında kurmuştur? ''Hiç tereddüt etmeden 1923 cevabını yapıştırdım tabi cevabı yapıştırmamla şok olmam bir oldu zaten daha fazla uzatmadan Gelelim cevaba ; Cevap:1928 Şaka yapmıyorum ben de bu cevaptan sonra şuan sizin olduğunuz gibi hayretler içerisinde kaldım. ilk etapta haklı olarak''Şu ana kadar bize okutulan onca tarih bilgisi bir anda çöpemi gitti yani!! ''şeklinde birtakım sorular uyandı zihnimde.Biraz araştırayım dedim yok herhangi birşeye rastlamadım .Dediğim gibi ilan ediliş tarihi her kaynakta 1923 ama kuruluş tarihi farklı ,otomatik olarak insan hak veriyor.Kuruluşta bir resmiyet sözkonusu ...Siz de biraz araştırın bakalım kuruluş tarihini net olarak bulan olursa lütfen kaynakla birlikte siteye bilgilendirmede bulunsun ... | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
29 Ekim 1923
| |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cumhuriyet kaç yılında kurulmuştur?
cumhuriyet kaç yılında kurulmuştur
| |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
Cumhuriyet 29 Ekim 1923 yılında kurulmuştur
Son Düzenleyen Hi-LaL; 3 Hafta Önce @ 13:10. | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
cumhuriyeti atatürk 1923 tarihimde kurdu m42li
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| cumhuriyet, kurulmuştur, yılında |
| cumhuriyet kac yilinda ilan edildi, cumhuriyet kac yilinda kuruldu, cumhuriyet kac yilinda kurulmustur, cumhuriyet ne zaman kuruldu, cumhuriyet ne zaman kurulmustur, |
Cumhuriyet kaç yılında kurulmuştur? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Hz. Musa kaç yılında doğdu ve kaç yılında öldü? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 2 | 01-10-2009 23:34 |
| Matbaa ne zaman kurulmuştur? | Punisher1536 | Soru-Cevap | 3 | 09-05-2009 17:27 |
| Ülkemizde pasif koruma kaç yılında kurulmuştur? | KTJRSYUKT | Soru-Cevap | 1 | 08-03-2009 14:24 |
| Hun İmparatorluğu ne zaman kurulmuştur? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 4 | 26-11-2008 12:35 |
| Cumhuriyet - Cumhuriyet Nedir - Cumhuriyet Hakkında | The Unique | X-Sözlük | 0 | 12-12-2007 13:54 |