Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Öznel ve nesnel yargı nedir?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
ÖZNEL VE NESNEL YARGI NEDİR
|
En İyi Cevap _KleopatrA_ tarafından gönderildi
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
| | Öznel ve nesnel yargı nedir?#2 (link) |
| ..Forget Me Not.. | Öznel ve Nesnel Yargı Türkiye’nin başkenti Ankara’dır. Kapadokya’da tatil yapmak çok zevklidir. Açıklama: Birinci cümledeki yargının yalnızca bir kişinin görüşü olmayıp, kişiden kişiye değişmeyen ve herkes için geçerli bir yargıdır .Böyle yargılar nesneldir. İkinci cümledeki yargı ise kişiden kişiye değişebilir. Böyle yargılar öznel yargıdır. Nesnel ve Öznel Anlatım Tanımı Bir yargıya kişinin yorum katması,kişiden kişiye değişmesi öznel,Herkez için geçerli olan kişilerin kendi yorumunu katamadığı yargılarada nesnel yargı denir. Nesnel ve Öznel Anlatım Örnekleri Nesnel Anlatım Örnekleri Kuşkonağı çok göç veren köylerimizden biridir. İstanbul en çok nufusu olan ilimizdir. Nufusu en kalabalık ilimiz İstanbuldur. Anne,baba ve çoçuklar bir aile oluşturur. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Bayramın amaçlarından birisi de akrabaları ziyaret etmektir. Ormanlar,şehrimizin nefes almasını sağlayan akciğerleridir. Şiir yazamak bir tutkudur. Öznel Anlatım Örnekleri Kuşkonağı kuşkonağı olalı böyle ıssız olmamıştı. Babam en çok sevdiği köy kuşkonağıdır. Ben şiir yazmayı severim. Voleybol en faydalı spordur. Türkiye’de en güzel kış tatili Ilgaz’da yapılır. Operayı en güzel italyanlar okur. |
| | Öznel ve nesnel yargı nedir?#7 (link) | |
| Eski Üyelerin Ruhları | Anlayamadığınız kısım neresi acaba ? Öznel Anlatım; Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, tartışılabilir bir anlatımdır. Örneğin; İzmir,tarihi ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir şehrimizdir. Nesnel Anlatım ise; Deney ve gözleme dayanan yargılardır. Tarafsız, tartışılamaz bir anlatımdır. Örneğin; Filmde olaylar küçük bir kasabada geçiyor. Alıntı:
Nesnel Anlatıma Örnekler : -Eser dört bölüm halinde sinemaya uyarlanmış. -Turizm gelirleri geçen yıla oranla yüzde 5'lik bir artış göstermiştir. -Aruz ölçüsüyle yazılan şiirde nazım birimi dörtlüktür. -Dört perdede oluşan bu oyunda yazar,aile bireyleri arasındaki sorunları anlatır. Öznel Anlatıma Örnekler : -Eser dört bölüm halinde sinemaya uyarlanmış. -Turizm gelirleri geçen yıla oranla yüzde 5'lik bir artış göstermiştir. -Aruz ölçüsüyle yazılan şiirde nazım birimi dörtlüktür. -Dört perdede oluşan bu oyunda yazar,aile bireyleri arasındaki sorunları anlatır. | |
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Öznel ve nesnel yargı nedir? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Öznel Nedir? | ThinkerBeLL | X-Sözlük | 12 | 23 Nisan 2013 23:14 |
| Nesnel yargı ne demektir? | By_Dark | Soru-Cevap | 75 | 15 Nisan 2013 18:27 |
| Nesnel Nedir? | ThinkerBeLL | X-Sözlük | 0 | 11 Eylül 2009 12:54 |
| Yargı Nedir? | ThinkerBeLL | X-Sözlük | 0 | 27 Şubat 2009 22:30 |
| Yargı Sairfilmenam - Defansif Atak (2 Track) | BrookLyn | Haberler - Tanıtım | 0 | 12 Mayıs 2008 16:36 |