Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Türkiye'yi ve özelliklerini anlatan şiir örnekleri verir misiniz?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
yaaaa bana türkiyeyele ilgili şiiirler lazım bana bulurmusunuzzz!!! nolurr...
Son Düzenleyen fadedliver; 22 Kasım 2008 @ 14:26. |
En İyi Cevap ReD DeVil tarafından gönderildi
|
Güzel Türkiye Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yiyeşil Türkiye’mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya’yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Mustafa Ciil Dirier Konusu : Türkiye’nin coğrafi güzelliklerini anlatan bir şiir. — Türkiye Güzelliesi 3 Bolu beyi tuzak kurmuş ağları, Geçit vermez Köroğlu’nun dağları. Yağız olmuş uyuz denen tayları. Tek yürekte buluşalım Türkiye’m. Al yanaklı Amasya’nın elması, Dört bucağı şehzadeler yuvası, Aşıklar diyarı ünlü Sivas’ı, Ozanlarla dolaşalım Türkiye’m. Bir başkadır Bilecik’in Söğüt’ü, Atamız Osman Bey orda büyüdü, Edebali verdi ona öğüdü, Geçmiş ile barışalım Türkiye’m. Kilimler şehridir iirdağ, Uşak. Konya ovasında altından başak. Buldan’da dokunur ibrişim kuşak. Her köşene ulaşalım Türkiye’m. Bir yarımadadır ülki toprağın, Şifalı suların maden kaynağın, Dağı, taşı elmas şu Zonguldak’ın, Sevdasına karışalım Türkiye’m. Fıkra olmuş Of, Ağrı Yunanlı’ya, Çarpılır girenler Tokat’ta koya, Kapılır yabancı müthiş korkuya, Sevincine katışalım Türkiye’m. Gezdim hayalimde Türkiye’m seni, Yakut gerdanlıksın dünyanın beni, Asya Avrupa’sın gizle buseni, Hoş nazarla bakışalım Türkiye’m. Rabia Barış Konusu: Türkiye’nin yörelerini ve yörelerin özelliklerini dile getiren bir şiir. — CENNETİM ANADOLU Ey Türk, Türkün oğlu, Yurdum güzellik dolu; Toprağım gül kokulu Benim cennettim Anadolu Dağı, yaylası, ovası, deniz Binim, Akdeniz, Karadeniz Marmara bizim deniz, Benim cennettim Anadolu Nuruyla yatsın Atatürk’üm Aydınlandı onunla her günüm Atam diyor, doğdukça her günün Yükselecek benim cennet Anadolu’m Alem-i Sır — TÜRKİYE’M Güzel denizleriyle, dağlarıyla, Ovalarıyla, yaylalarıyla, şehirleriyle Köprüleriyle, taşlarıyla, yollarıyla, Güzel özellikleriyle TÜRKİYE’M Güzel kuşlarıyla, böcekleriyle, Neşesiyle, çiçekleriyle, bitkileriyle Meyveleriyle, sebzeleriyle, insanlarıyla Güzel Türkiye’m — Biz Türkiyeyiz Biz kimiz? Türküz, Kürtüz, Ermeniyiz, Çeçeniz, Lazız, Arapız, Arnavutuz, Çerkeziz, Bu coğrafyada Tek amaç ve Tek güç için Vatana sahiplenen Amaçta birleşen Milletiz Ne güzel Bütün sıcaklığıyla Hepimizi kucaklıyor Ana gibi Koca ülke Türkiye Süheyl Türkoğlu — Güzel Türkiye Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yemyeşil Türkiye`mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya`yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Mustafa Cemil Dirier — Bir sevdasın Türkiyem Anadolu baştan başa vatanım Ecdattan yadigar yersin TÜRKİYEM Çoktur toprağında şehit yatanım Gönülde sevdamız birsin TÜRKİYEM Çanakkale aziz kutsal toprakmış Şehidin kanları üstüne akmış Mektubunda yazar hep Sarıkamış Seyyit çavuş gibi ersin TÜRKİYEM Kıyamete kadar sönmez yıldızı Nine hatun gibi kadını kızı Sütçü imam kokar ovası düzü Yıkılmaz kalesin sursun TÜRKİYEM Seninle övünür dik durur başım Senin için bitmez benim savaşım Nimettir toprağın ekmeğim aşım Allah Bereketin versin TÜRKİYEM Düşmanı kendine **** eğlettin Ağıtlar yaktırdın türkü söylettin Minarenden ezan sesi dinlettin Bağımsız ilkesi hürsün TÜRKİYEM Anlatsam tarihin geçmişin derin Cihanda bulunmaz eşin benzerin Medeniyet kültür asıl hünerin Dünyaya örnektir dersin TÜRKİYEM Hangi devlet senin yerini tutar Sevgin yedi düvel içinde atar Evliya alimi bağrında yatar Allah’ın vergisi nursun TÜRKİYEM Nice çağ yaşattın sen kucağında Peygamber nişanı var sancağında Şehitlerin kanı al bayrağında Seni gören selam dursun TÜRKİYEM Sen Türklüğün yurdu aziz vatansın Tuncay vatandaşın közünde yansın Sana hain bakan yüzler utansın Gözleri gerçeği görsün TÜRKİYEM Tuncay Akdeniz — Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen benn farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun. Cahit Sıtkı Tarancı — TürKiYe Bayrağı var aldan kırmızı Toprağında şehitleri Vatanı var özgür yaşayan Gökyüzünde bulutları Sevgi desen hepsinden çok Sevgi varsa mutlulukta çok Yeşilinden alına, alından moruna Çiçekleri çok Yürek ister bakmaya Ekini var tarlasında Suyu var ırmağında Eli kolunda, aklı yerinde Canı burnunda Türkiyem’in! — GÜLÜMSE TÜRKİYE Gülümse Türkiye çatma kaşını Aya yıldızlara değdir başını Gülümse Türkiye sana yakışır Sevgiler vefalar sende akışır Gülümse Türkiye memnuniyetin Harcıdır bilirsin medeniyetin Gülümse Türkiye sar insanını Güvenle kıpırdat halkın kanını Gülümse Türkiye olsun meyveler Hikmetle verimle dolsun heybeler Gülümse Türkiye çok yağsın rahmet Doğursun bitkiler çekmesin zahmet Gülümse Türkiye gözün ışısın Cümleye malumdur aşk yoldaşısın Gülümse Türkiye acılar dinsin Yekpare gülyüzlü güleç yiğitsin Gülümse Türkiye insanlık gülsün Yollarına renk renk güller dökülsün Mevlüt Yanar — Türkiye Kim ne derse desin ille Türkiye. Türlü çiçeklerle, gülle Türkiye. Bezenmiş denizle, gölle Türkiye. Sen Türk’ün şen yurdu şirin Türkiye. Gidecek yerim yok, mekan Türkiye. İmkansız ruhuma imakan Türkiye. Kimi düşmanları yakan Türkiye. Çok özeldir bende yerin Türkiye. Tek dost bilirim ben o da Türkiye. Yarım olsa bile ada Türkiye. Ya Türkiye dedim yada Türkiye. Kimi şeyler var ki derin Türkiye. Yücel’ in vatanı canı Türkiye. Damarında akan kanı Türkiye. Türk’ün anadolu şanı Türkiye. Eğilmezdir senin ser’in Türkiye. Mehmet Yücel — Türkiyem Evrende yaşayan en güzel millet Aziz milletin otağı mülkiyem. Bayrağı taşıyan en güzel millet Türkiye’m Türkiye’m canım Türkiye’m. Dünyada başka bir benzerin yoktur Varlığın düşmanın kalbinde oktur Bayrağın kırmızı, hilalin aktır Türkiye’m Türkiye’m canım Türkiye’m. Yurdumda yılmayan bekçilerin var Tarihte, kültürde emekçilerin var Vatanı kollayan Mehmetçiklerin var Türkiye’m Türkiye’m canım Türkiye’m. Varlığın bizlere huzur veriyor Ata’nın gençliği güller deriyor Münevver’in başı göğe eriyor Türkiye’m Türkiye’m canım Türkiye’m. Münevver Düver — Güzel Türkiye Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yemyeşil Türkiye`mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya`yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Mustafa Cemil Dirier — Yok ki Başka Türkiye Memleket bizimdir,insanlar bizim Hepimiz aynıyız salkımda üzüm Hoşgörü,kardeşlik en iyi çözüm Akıllı ol yok ki başka Türkiye Türkiye karışsın ister ecnebi Karışsında farketmez ki sebebi Unutma hoşgörü denen edebi Akıllı ol yok ki başka Türkiye İsimlerimiz bir, birdir dinimiz Aynı denizlerde yüzer gemimiz Ayrılık demeye varmaz dilimiz Akıllı ol yok ki başka Türkiye Saygı gösterirsen saygı görürsün Bölmeye kalkarsan elbet ölürsün Kötü düşünenler her gün sürünsün Akıllı ol yok ki başka Türkiye Ozan Kasım bende ülke evladı Başka memlekette bulmadım tadı Her daim yaşasın Türkiye adı Akıllı ol yok ki başka Türkiye Kasım Kol — Can Türkiye’m Dağlarında soğuk suyun Çanakkale’dir can ruhun Dumlupınar, İstanbul’un Öz mekanım can Türkiye’m. Can Türkiye’m, can Türkiye’m Toprağın kutsal Türkiye’m Al bayrağım göklerinde Dalgalansın can Türkiye’m. Gökten bayrak inmeyecek Ezanlar hiç dinmeyecek Bu meş’ale sönmeyecek Canım cananım Türkiye’m. Değişmem seni dünyaya Selamlar olsun ataya Hacı Bektaş, Mevlana’ya Dergah olan can Türkiye’m. Celal Sevencan — Türkiye’m Sırtımı dayadım karlı dağına Ormanın güzeli sende Türkiye’m Vuruldum bahçene hem de bağına Meyvenin güzeli sende Türkiye’m Sevgi dolu dost canlısı insanın Rağbet görmez hiç birisi kavganın Kalbimizde yeri başka sevdanın Aşkların güzeli sen de Türkiye’m Ovası yaylası güzel yurdumuz Gönülden sevdalı sana ferdimiz Barış için savaş eder ordumuz Askerin yiğidi sende Türkiye’m Zengin toprakların bakir dağların Denizi arzular coşkun suların Demir kömür daha nice madenin Zenginliğin hepsi sende Türkiye’m Gönül arzular ki hep böyle olsun Nefret çıksın kalpler sevgiyle dolsun Güzel insanımın yüzü hep gülsün Dilekler umutlar sende Türkiye’m Osmaniye 15.06.2006 Mustafa Kuruldak |
| | Türkiye'yi ve özelliklerini anlatan şiir örnekleri verir misiniz?#2 (link) |
| ..Forget Me Not.. | Türkiye'm TÜRKİYE'M Türkiye'm Türkiye'm benim Türkiye’m Dillerde söylenen türkü Türkiye’m Dağlarların, ovalar, nehir göllerin İçimde hasretin dinmez Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Sen gibi bulunmaz sevgili, güzel Ağrı, Süphan, Erciyes’in çok özel Dicle, Fırat, Kızılırmak ne güzel Van, Hazar’ın, İznik, Salda’n Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Cami,Tavra, Kilise; birlikte durur Papaz, Rahip, İmam yan yana yürür Kin, nefret yaşamaz bu yerde, kurur Hoşgörü direği duran Türkiye’m Türkiye'm Türkiye! m canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Sende insan vardır, insanlar hası Seni bir görenler unutur yası Hazreti Mesih’in gizlenen tası İstanbul koynunda saklı Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Dört büyük din sende dimdik duruyor, Sıkışan gönüller sana geliyor Senin varlığında huzur buluyor Gönülleri tamir eden Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Şehirlerin medeniyet beşiği Kültürün var çok dinlerin eşiği Ben Çağrı’yım bu vatanın aşığı Aksın kanım toprağına Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Abdullah Çağrı ELGÜN Abdullah Çağrı Elgün |
| | Türkiye'yi ve özelliklerini anlatan şiir örnekleri verir misiniz?#9 (link) | |
| ..Forget Me Not.. | Alıntı:
Erdemli’de yetişir limonun türlüsü Mandalina,portakal,greyfurt, Grip,nezle olup soğuk alma Bunları bol tüket sağlıcakla kal. Elma deyince Amasya akla gelir, Starkin,golden bol yenir, Soymadan kabuklu yiyince İnsanın dişleri ve yüzü güzelleşir Şeftali çeşitleri Bursa’da Sulu sulu yesek hergün olsada Mayıs gülü, sarı yarma Meyve suyunun tarihine bakmadan alma Ankara’nın meşhur armudu, Atatürk cumhuriyeti orda kurdu Sakın iyisini yeme, İçinden çıkabilir meyve kurdu. Malatya’da kayısı yetişiri, Suyu,kurusu,pestili tutuşur, Taze yemesi tatlıdır. Kurusu kompostosu saklıdır. Karpuzun memleketi Diyarbakır Bilmeyenler görünce şaşarır kalır Bir tanesini iki kişi zor taşır Gerisi Adana ve Ceyhan da kalır Kastamonu Hanönünde sarımsak İnanmazsan Karadeniz’e gelde bak O,engüzel doğal ilaçtır, Çok yiyenler hep genç kalır. Çorum’un leblebisi meşyaptı, Yediğimde tadı damağımda kaldı Babasını maliyecilerden sakladı, Çorumlu’nun yaptığını kimse yapmazdı. Niğde, lahana ve patatesin yurdu, Yalnız yaşayanların tek umudu İster yemek yap, istersalata yap, İstersen yanında yumurta kaynat Sucuk ve pastırmanın kokusu Kayseri’den yayılır Erciyeste her mevsim beyaz gelin görülür Türkiye’nin ticareti kayseri’den sorulur Ak eşeği boyayıp kara diye satılır. Ak yokuşunda indim düze Geldim kapına ya Hz.Mevlana. Konya şekerini dize dize Geldim kapına ya Hz.Mevlana. Siirt’in Pervarisinde yaşadım Herekol balını yiyip susadım Arı şifa,çiçekşifa, bal şifa Tillo’da, Baykan’da Veysel Gârani şifa Güzel İzmir,Gelibolu, Bağları üzümlerle dolu Üzüm deyince geçme Manisa’yı, İçince iyi gelir pekmez suyu Kırkağaç Çumra’da iyi kavunlar, Çok uzatan gelir güzel kokular, Kavunlar yumuşak yumuşak yenir, Daha ağzına almadan erir. Giresun’da yetişir finduk dalları Aganigi Naganigi olur reklamları Karaciğeri,kalbi korur, Fabrikada cezerye,lokum,çikolata olur. Yorgunluğunuzu alır Rize çaylrı. Sarp yamaçlarda güzel bağları, Kahvaltımızın vazgeçilmez içieceği İhracata gider kadınların seçeceği. Antep,fıstığı ile meşur, Fıstıklarımız baklavada buluşur, Gazidir onun ünvanı, Şahin Beyle kovdu düşmanı. Balıkesir Ayvalık zeytini, Geliştiri insanın beynini, Marmara’nın yeşil örtüsü, Ayvalık’ta Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü Mehmet Güzel | |
| | Türkiye'yi ve özelliklerini anlatan şiir örnekleri verir misiniz?#10 (link) |
| ..Forget Me Not.. | Güzel Türkiye Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yiyeşil Türkiye'mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya'yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Mustafa Ciil Dirier Türkiye Güzelliesi 3 Bolu beyi tuzak kurmuş ağları, Geçit vermez Köroğlu’nun dağları. Yağız olmuş uyuz denen tayları. Tek yürekte buluşalım Türkiye’m. Al yanaklı Amasya’nın elması, Dört bucağı şehzadeler yuvası, Aşıklar diyarı ünlü Sivas’ı, Ozanlarla dolaşalım Türkiye’m. Bir başkadır Bilecik’in Söğüt’ü, Atamız Osman Bey orda büyüdü, Edebali verdi ona öğüdü, Geçmiş ile barışalım Türkiye’m. Kilimler şehridir iirdağ, Uşak. Konya ovasında altından başak. Buldan’da dokunur ibrişim kuşak. Her köşene ulaşalım Türkiye’m. Bir yarımadadır ülki toprağın, Şifalı suların maden kaynağın, Dağı, taşı elmas şu Zonguldak’ın, Sevdasına karışalım Türkiye’m. Fıkra olmuş Of, Ağrı Yunanlı’ya, Çarpılır girenler Tokat’ta koya, Kapılır yabancı müthiş korkuya, Sevincine katışalım Türkiye’m. Gezdim hayalimde Türkiye’m seni, Yakut gerdanlıksın dünyanın beni, Asya Avrupa’sın gizle buseni, Hoş nazarla bakışalım Türkiye’m. Rabia Barış |
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Türkiye'yi ve özelliklerini anlatan şiir örnekleri verir misiniz? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Atatürk'ü anlatan şarkı örnekleri verir misiniz? | mervem | Soru-Cevap | 15 | 18 Aralık 2012 15:58 |
| Atatürk'ün insan sevgisini anlatan şiir örnekleri verir misiniz? | Misafir 63 | Soru-Cevap | 16 | 14 Ekim 2012 09:17 |
| Melekleri ve özelliklerini anlatan ayet örnekleri verir misiniz? | 2291025 | Soru-Cevap | 2 | 26 Eylül 2012 20:20 |
| Coğrafi bölgeleri anlatan şiir örnekleri verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 7 | 30 Aralık 2011 10:09 |
| Türkiye'nin kültürel özelliklerini anlatan şiir örnekleri verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 1 | 27 Şubat 2011 21:36 |