Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Kapı ile ilgili deyimler nelerdir?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
ben kapı ile ilgili eyimler arıyorum ve tarihi kapılar hakkında bilenler lütfen yazsın...
|
En İyi Cevap _KleopatrA_ tarafından gönderildi
| Alıntı:
Kapı kapı dolaşmak: 1. Ev ev gezmek, her eve uğramak. 2. Hemen her devlet dairesine başvurmak."Kapı kapı dolaştı, ne var ki bir iş bulamadı." Kapı komşu: Bitişikte oturan komşu, evleri yan yana olan ailelerden her biri."Kapı komşum öyle iyi bir insan ki.." Kapısında büyümek: Birinin evinde eğitim görüp yetişmek."Onun kapısında büyümüştü, ona bu kötülüğü nasıl yapmıştı aklı almıyordu." Kapısını aşındırmak: İstediğini elde edinceye kadar birinin yanına çok sık gidip gelmek. Kapı yoldaşı: Herhangi bir yerde aynı hizmette bulananlardan her biri. Kapıyı açmak: 1. Başlama. 2. Bir işte birilerine örnek olmak."Açık artırmada kapı bir milyon liradan açıldı." |
| | Kapı ile ilgili deyimler nelerdir?#2 (link) | |
| Ziyaretçi | Alıntı:
Kapı kapı dolaşmak: 1. Ev ev gezmek, her eve uğramak. 2. Hemen her devlet dairesine başvurmak."Kapı kapı dolaştı, ne var ki bir iş bulamadı." Kapı komşu: Bitişikte oturan komşu, evleri yan yana olan ailelerden her biri."Kapı komşum öyle iyi bir insan ki.." Kapısında büyümek: Birinin evinde eğitim görüp yetişmek."Onun kapısında büyümüştü, ona bu kötülüğü nasıl yapmıştı aklı almıyordu." Kapısını aşındırmak: İstediğini elde edinceye kadar birinin yanına çok sık gidip gelmek. Kapı yoldaşı: Herhangi bir yerde aynı hizmette bulananlardan her biri. Kapıyı açmak: 1. Başlama. 2. Bir işte birilerine örnek olmak."Açık artırmada kapı bir milyon liradan açıldı." | |
| | Kapı ile ilgili deyimler nelerdir?#7 (link) |
| Ziyaretçi |
kapı dışarı etmek:Kovmak dışarı atmak kapı kapı dolaşmak:Ev,ev gezmek kapı komşu:birlikte oturan komşu kapısında büyümek:birinin evinde büyüyüp yetişmek kapısını aşındırmak:İstediğini elde edene kadar gidip gelmek kapı yoldaşı:aynı hizmette bulunan her biri yanlış kapı calmak çat kapı kapıyı acmak |
| | Kapı ile ilgili deyimler nelerdir?#8 (link) |
| Ziyaretçi | Kapı dışarı etmek: Kovmak, dışarı atmak."Ben de bu evin insanıyım, beni kapı dışarı edemezsiniz!" Kapı kapı dolaşmak: 1. Ev ev gezmek, her eve uğramak. 2. Hemen her devlet dairesine başvurmak."Kapı kapı dolaştı, ne var ki bir iş bulamadı." Kapı komşu: Bitişikte oturan komşu, evleri yan yana olan ailelerden her biri."Kapı komşum öyle iyi bir insan ki.." Kapısında büyümek: Birinin evinde eğitim görüp yetişmek."Onun kapısında büyümüştü, ona bu kötülüğü nasıl yapmıştı aklı almıyordu." Kapısını aşındırmak: İstediğini elde edinceye kadar birinin yanına çok sık gidip gelmek. Kapı yoldaşı: Herhangi bir yerde aynı hizmette bulananlardan her biri. Kapıyı açmak: 1. Başlama. 2. Bir işte birilerine örnek olmak."Açık artırmada kapı bir milyon liradan açıldı." |
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Kapı ile ilgili deyimler nelerdir? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Hayvanlarla ilgili deyimler nelerdir? | 25123 | Soru-Cevap | 41 | 7 Ocak 2013 22:22 |
| Sevgi ile ilgili deyimler nelerdir? | -sFa-™ | Soru-Cevap | 23 | 13 Aralık 2012 15:04 |
| Öfke ile ilgili deyimler nelerdir? | ZAHİDE | Soru-Cevap | 5 | 18 Ekim 2012 17:46 |
| Ev ile ilgili deyimler ve atasözleri nelerdir? | casmina | Soru-Cevap | 22 | 7 Mayıs 2012 09:16 |
| Sevinmek ile ilgili deyimler nelerdir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 7 | 11 Nisan 2011 20:49 |