Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Bileşik kesir nedir, örnek verir misiniz?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
bileşik kesir nedir?
|
En İyi Cevap LeqoLas tarafından gönderildi
| Tam sayılı kesir : Sıfır hariç bir tam sayı ve basit kesir ile birlikte yazılan kesir sayılarına tam sayılı kesir denir. Örnek : -3. 1/5, 5. 8/15 |
| | Bileşik kesir nedir, örnek verir misiniz?#6 (link) | |
| SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI | Alıntı:
Payı,paydasından büyük olan kesirlere bileşik kesir deniyordur Bir bileşik kesri tamsayılı kesre çevirmek için pay, paydaya bölünür Bölüm,kesrin tam kısmına;kalan, paya bölen de paydaya yazılır Mesela 14/8=1tam6/8 olur vsvs gibi... | |
| | Bileşik kesir nedir, örnek verir misiniz?#9 (link) | ||
| SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI | Alıntı:
Alıntı:
3x-4>11=>3x>15=x>5 bulunur x değeri 5'e eşit ve 5 sayısından büyük değerler almış olur. | ||
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Bileşik kesir nedir, örnek verir misiniz? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Tamlama eki nedir, örnek verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 38 | 15 Mayıs 2013 21:02 |
| Eşyalar ve besinlerden organik ve inorganik bileşik olanlara örnek verebilir misiniz? | edda | Soru-Cevap | 14 | 13 Şubat 2013 16:13 |
| Basit fiil nedir, örnek verir misiniz? | Misafir | Soru-Cevap | 45 | 9 Ocak 2013 17:17 |
| Resmi kuruluş nedir, örnek verir misiniz? | tkj44 | Soru-Cevap | 50 | 11 Kasım 2012 20:38 |
| Ülkemizdeki örnek vatandaşlara örnek verir misiniz? | ben_ben_ben | Soru-Cevap | 2 | 18 Mart 2009 14:35 |