Arama

Manken olmak için istenilen özellikler nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Mayıs 2017 Gösterim: 109.313 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Manken olmak için istenilen özellikler nedir?
EN İYİ CEVABI Teamoore verdi
Model olmak için gereken ilk şey; model olmayı gerçekten istemektir. Zorlu bir yolculuk olacağı için hem kararlı olmanız hem de ailenizin desteğini almanız gerekir.
Alıntıdaki Ek 64006


Model olmak isteyenler için genel kriterler uzun bacaklı olmak, zayıf olmak vb. fiziksel şartlara dayansa da podyumda yürümeyi bilmek, kamera karşısında poz veriyor olabilmek, ürün ve markayı temsil edebilmek de önemlidir.

Model olmak isteyenlerin daima vücut ölçülerine dikkat etmeleri, sağlıklı beslenmeleri ve spor yapmaları gerekir. Bir model ajansı kaydını yaptırdıktan sonra dış görünüme dikkat etmek ve belirtilen ölçülerde kalmak önemlidir. Eğer fotomodel başvurusu yapılıyorsa çekilen fotoğraftaki görüntüyü korumak gerekir.

Model olmak için 90-60-90 olmak gerekli değildir. Sıfır beden de olmanız şart değildir. 36 – 38 bedenleri ülkemiz için hem manken hem de model olmaya yetiyor. Yüzünüzün elbette güzel olması gerekiyor. Çünkü markalar yüzü hem de fiziği güzel modellerle çalışıyorlar.

Model olmak için bir diğer şart da ajanslara başvurmaktır. Türkiye’de kaliteli model ajansları bulunuyor. 18 yaşından küçükler aileleri ile başvurabilirken 18 yaşından büyükler kendileri başvurabilirler.

Model olmak için en önemli adım ise eğitim almaktır. Başarılı bir modellik eğitimi alarak model olmak isteyenler adımlarını daha sağlam atabilirler. Kısacası;
  • Model olmak için uygun görünümde olup olmadığınızdan emin olun.
  • Poz vermede ustalaşın. Fotoğraf çekmeyi bilen arkadaşlarınızla prova yapın.
  • Ücret talep eden model ve mankenlik ajanslarından uzak durun.
  • Portföyünüzü oluşturun.
  • Bol bol fotoğraf çektirin. Gerekirse ücretsiz olarak birkaç projede çalışın.
  • Özverili çalışın ve sabırlı olun. Modellik mesleğinin esası başarılı olana kadar çok çalışmak ve sabretmektir.
Manken Olmak İçin Gerekenler
Mankenlik de modellik gibi mesleki gerekliliklere sahip. Sadece güzellik ve yakışıklılık manken olmak için yeterli değildir. Eğitim almadan yada podyum deneyimi kazanmadan manken olmak zordur.

Mankenlik için gerekenler;
  • Fiziki açıdan ideal ölçülere sahip olmak
  • Mankenlik eğitimi almak
  • Güler yüzlü ve pozitif olmak
  • Disiplinli ve çalışkan olmak
  • Koreografilere uyum sağlamak
  • Yetenekli olmak
  • Yarışmalara ve ajanslara katılmak
Erkek Mankenler İçin Şartlar
Günümüzde gençler mankenlik için çok hevesli. Özellikle hem manken hem de oyuncu olmak isteyenlerin sayısı artıyor. Vücut ölçüleri ve gereken nitelikler açısından erkek mankenler için aranan kriterler:
  • Minimum 1,80 boy
  • Boy ve kilo dengesi
  • Bacak boyu uzun, şekli ise ideal seviye
  • Geniş omuzlar ve gövde yapısı
  • Poz verebilme yeteneği
  • Duruş ve yürüyüş başarısı
Kadın Mankenler İçin Şartlar
Kadınlar arasında manken olmak isteyenlerin sayısı erkeklerden daha fazla elbette. Giyim ve güzellik sektörünün alıcısı genellikle kadınlar olduğu için markalar ürünlerini tanıtırken kadın mankenleri kullanırlar. Dolayısıyla ajanslarda kadın mankenlerin sayısı fazladır. Buna bağlı olarak artan mankenlik başvurularında ajansların kadın modeller için aradığı kriterler şöyle sıralanmaktadır:
  • İdeal fiziki ölçüler
  • En az 1.70 cm boy
  • Uzun bacak boyu
  • Dar kalçalar ve ince bel
  • Çok büyük olmayan göğüsler
  • Poz verme yeteneği
  • Duruş ve yürüyüş bilgisi
  • Denge ve sahne bilgisi
Tüm bu kriterler karşılandığında mankenlik ajansı kapıları aralanırken kişilerin hemen ünlü bir manken olması imkansızdır. Ufak defileler ve çekimler sonrasında zamanla beğenilen bir manken ya da model olmak mümkündür.

Model Agency
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 16:06
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MODELLİĞİN İNCELİKLERİ
Model olmanın ilk şartı, Model olmayı gerçekten istemektir. Sonrasında bu mesleği yapmak için sevmeniz ve kendinize güvenmeniz gerekir. Ailenizin desteği, sizin daha emin adımlarla yol almanız için çok önemlidir.
Manken , Model olmak isteyende aranan en önemli özelliklerden biride, podyumda yürümek için uzun bacaklı olmanızdır. Kendinizi değil, elbiseyi gösterecek vücüt ölçülerine sahip olmanız gerekmektedir. Boy olarak 1.80 ideal boydur.

Model olmaya karar verdikten ve ailenizin de desteğini arkanıza aldıktan sonra, cıkacağınız bu yolda başarıya ulaşmanızdaki en önemli nokta, sabırlı olmak asla aceleci davranmamaktır. Çabuk şöhret olmak, hemen zengin olmak istiyorsanız yanlış yoldasınız…Beklemek, mücadele etmek, bu yolda çok çaba sarfetmek gerekmektedir. Zaten yavaş ve sağlam adımlarla tırmanılan yolda zirveye ulaşmanın keyfi daha lezzetlidir. Kolay elde edilen başarı ve şöhret balon gibi sönmeye mahkumdur.

Model olmak isteyen kişi, daima vücut ölçülerine dikkat etmelidir. Bir ajansa müracaat ettikten sonra, müracaat formunda belirttiği ölçüleri daima korumak zorundadir. Çünkü Model olmak için yüz güzelliğinden çok vücüt çok önemlidir. Zaten hem yüz hem vücut güzelliği birleşince modellik kariyerinde bunun adı „topmodel“ dir. Fakat vücüt güzelliği yoksa dünyanin en güzel yüzüde olsanız manken , model olamazsınız. Ancak Foto Model olmak için vücut güzelliğinden çok, elbette yüz güzelliği şarttır.

Model olmak için 90-60-90 olmak gerekli değildir. Sıfır beden de olmanız şart değildir. Standart beden ölçüleri , Türkiye`de 36-38 bedendir. Erkek model adaylarının da kaslı bir bedene sahip olmaya çalışması gereksizdir. Geniş omuzlu olmak, elbiseyi en iyi şekilde taşıyacak ölçülerde olmak yeterlidir. İdeal beden diye bir kavram yoktur. Her modacı modelini seçerken kendi anlayışını ortaya koyarak seçer, işte o yüzden ideal ölçüler modacıya göre değişkendir.

Manken ve model olmak için fiziki görünüm ve bu mesleği yapmayı istemek gibi ön şartlara sahipseniz, bu konuyla ilgili ilk yapılması gereken şey ajanslara başvurmalısınız. 18 yaşından küçükler için aile büyükleriyle gitmeniz istenmektedir. Ajanslarda size yol göstereceklerdir ve durumunuz uygunsa kayıt yaptırabileceksiniz.

Doğru ajanslarla ve insanlarla çalışmak gerekir. Ancak işini iyi yapan firmalar sizi en iyi şekilde tanıtabilir ve yönlendirebilir.

Ancak bu, yolun başıdır, eğitim almanız, verilen eğitimlerde başarılı olmanız ve yönlendirileceğiniz her işte başarınız icin gereklidir.

MANKEN OLMAK İSTİYORUM

Merhaba Değerli arkadaşlar ajansımıza en çok sorularda biri olan nasıl manken olabilirim sorusuna cevap vermek ve manken olmak isteyen arkadaşlarımıza yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Herkes Manken olabilirmi tabiki olamaz Ben manken olacağım diyen kişi değil sen manken olmalısın denilen kişi manken olabilir. mankenlik sekteründe aranan özelliklerden ilk başta gelen boyunuz estetik vucutlu yürüyüş e en güzel poz verme gibi yeteneklerinizde olmasi gerekli. Mankenlik dışarıdan ne kadar kolay görünsede aslında en zor mesleklerden birisidir. Mankenlik gerçekten kazançlı bir meslektir tabi işini kurallarına göre yapan kişiler için gerekli bu. Bazı mankenler artık populer oldum havasına girerlerse elbet onun populerliğini dibe indirecek kişilerde çıkacaktır peki ya sonra siz zamanında değerlendirmeyi düşünmediğiniz teklifler bile gelmeyebilir. Manken olmak için ne yapmam gerekiyor diyorsanız öncelikle piyasayı araştırıp en güvenilir ajansa başvurmanız gerekli. Önünüze gelen her ajansa BAŞVURMAYIN.! Eğer herhangi bir yere başvurursanız kurduğunuz hayallerin hiç birine asla sahip olamazsınız.

Manken Olmak için istenilen Özellikler Nelerdir

Manken olmak için ilk başta fiziki durumunuz çok önemlidir.Bu mesleği yapmayı istemelisiniz. manken olmak için kendinize uygun ajansları tercih etmelisiniz. Yaşınız 18 den küçük ise aile buyukleriyle gelmesi istenmektedir. Ajanslar size yol göstereceklerdir ve durumunu uygunsa kayıt yaptırabilir ve gelecek cevabı beklemelisiniz. Ancak bu yolun başıdır eğitim almanız gerekmektedir verilen eğitimlerde başarılı olmanız ve yönlendirileceğiniz her işte başarı gereklidir.

NASIL MANKEN OLURUM
Mankenlik ülkemizde ekonomik getirisi yüksek mesleklerden biri olmayı sürdürüyor.Ülkemizde tanınan mankenlerin büyük çoğunluğu GÜZELLİK YARIŞMALARINDAN gelmiş durumda bu nedenle manken olmanın en kısa yollarından biri eğer güzelliğinize de güveniyorsanız GÜZELLİK yarışmalarına katılmayı düşünmelisiniz.Manken olmanın en önemli kriteri vücudunuzun manken olmaya uygun olmasıdır;yani vücut ölçülerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.Nitekim kaslı vücuda sahip olup da manken olmak isteyenler bulunmakta,yine güzel olduğu için mutlaka seçileceğine inanan kişiler bulunmaktadır ve ajanslara başvurmaktadırlar.Ancak ajansların belirttiği gibi asIl olan ne kaslı bir vücut ve çok zayıf olmak ne de çok güzel olmaktır önemli olan vücut ölçülerinizin mankenliğe uygun olmasıdır. Bununla birlikte mutlaka ajanslardan yardım almanız gerekmektedir.Çünkü manken gibi yürümek,nasıl formda kalacağını öğrenmek bütün bunlar öğrenmeniz gereken temel unsurlar.Ajansların karşısına veya ekrana çıktığınızda da davranışlarınızla ve yürüyüşünüzle de kendinizi hissettirmelisiniz.Oyunculuk için ise temel şartlardan biri oyunculuk yeteneğinin olmasıdır.Bununla birlikte tabi ki oyunculuk eğitimi almanızdır.Bu nedenle eğitimini almasanız da mutlaka kendinizi ispatlamanız gerekmektedir.Ekranlarda ünlü olan ve önemli dizilerde oynayan bir çok kişi eğitim almamasına rağmen yetenekli oldukları için dizilerde ve sinema filmelerinde oynamaktadırlar.Oyunculuk genellikle küçük rollerle başlamakta ve keşfedildikçe başrollere kadar uzanmaktadır.Oyunculuk için de ajanslar önemli katkılar sunmaktadır.Nitekim bu ajanslara başvurarak kendinizi gösterebilir ve ispatlayabilirsiniz.Aynı zamanda bu ajanslar yolu ile reklamlarda oynayabilir ve ekranların yeni yüzü olabilirsiniz.
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 15:38
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Manken olmak için gereken özelliklerin başında vücut güzelliği gelmektedir. Mankenliğin temel prensibi giyilen elbiseyi ve kıyafeti tanıtabilmektir. Bu nedenle yüz güzelliği ikinci plandadır. Siz dünyanın en güzel yüzüne sahip bile olsanız eğer güzel bir vücudunuz yoksa manken olamazsızın. Burada güzel vücuttan kasıt mankenlik yapabilmek için aranan özelliklerdir. Yani vücut ölçülerinizin mankenliğe elverişli olması gerekmektedir.

Manken olmak için gereken vücut ölçüleri;
– Podyumda en az 189 cm boya sahip olmak
– Uzun bacaklı – Dar kalçalı olmak
– Son olarak küçük göğüslere sahip olmak mankenlik için gereken vücut özelliklerindendir.

Güzellik yarışmalarında yüz güzelliğinin yanı sıra 90 60 90 vücut özellikleri aranmaktadır. Manken olmak isteyen genç kızlar bu nedenden dolayı büyük hatalar yapmaktadır. Çünkü kesinlikle güzellik yarışmalarındaki vücut ölçüleri mankenlik için uygun ölçüler değildir. Manken olan kızın amacı elbiseyi ön plana çıkarmaktır kendi vücudunu değil. Genç kızlarımızın çoğu mankenliği bu nedenlerden dolayı yapamamaktadır. Onlar da güzelliklerini kullanacakları başka alanlara yönelmelidir. Güzellik yarışmalarına katılabilirler, oyucu olabilirler ya da fotomodellik yapabilirler.

Manken olmak için gerekenlerden bir tanesi de genç yaşlarda olmaktır. Genç yaşlardaki kızların temel mankenlik eğitimini öğrenmeleri ve kendilerini geliştirmeleri daha olanaklı bir durumdur. Dünyada bir mankenin ulaşabileceği son nokta Top Model unvanını elde ettiği noktadır. Manken olmak isteyen genç kızların bu yola 18 yaşına ulaştıktan sonra adım atmalarını tavsiye ediyoruz.
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 15:40
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
9 Şubat 2010       Mesaj #4
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Model olmak için gereken ilk şey; model olmayı gerçekten istemektir. Zorlu bir yolculuk olacağı için hem kararlı olmanız hem de ailenizin desteğini almanız gerekir.
Ad:  1.jpg
Gösterim: 1519
Boyut:  30.5 KB


Model olmak isteyenler için genel kriterler uzun bacaklı olmak, zayıf olmak vb. fiziksel şartlara dayansa da podyumda yürümeyi bilmek, kamera karşısında poz veriyor olabilmek, ürün ve markayı temsil edebilmek de önemlidir.

Model olmak isteyenlerin daima vücut ölçülerine dikkat etmeleri, sağlıklı beslenmeleri ve spor yapmaları gerekir. Bir model ajansı kaydını yaptırdıktan sonra dış görünüme dikkat etmek ve belirtilen ölçülerde kalmak önemlidir. Eğer fotomodel başvurusu yapılıyorsa çekilen fotoğraftaki görüntüyü korumak gerekir.

Model olmak için 90-60-90 olmak gerekli değildir. Sıfır beden de olmanız şart değildir. 36 – 38 bedenleri ülkemiz için hem manken hem de model olmaya yetiyor. Yüzünüzün elbette güzel olması gerekiyor. Çünkü markalar yüzü hem de fiziği güzel modellerle çalışıyorlar.

Model olmak için bir diğer şart da ajanslara başvurmaktır. Türkiye’de kaliteli model ajansları bulunuyor. 18 yaşından küçükler aileleri ile başvurabilirken 18 yaşından büyükler kendileri başvurabilirler.

Model olmak için en önemli adım ise eğitim almaktır. Başarılı bir modellik eğitimi alarak model olmak isteyenler adımlarını daha sağlam atabilirler. Kısacası;
  • Model olmak için uygun görünümde olup olmadığınızdan emin olun.
  • Poz vermede ustalaşın. Fotoğraf çekmeyi bilen arkadaşlarınızla prova yapın.
  • Ücret talep eden model ve mankenlik ajanslarından uzak durun.
  • Portföyünüzü oluşturun.
  • Bol bol fotoğraf çektirin. Gerekirse ücretsiz olarak birkaç projede çalışın.
  • Özverili çalışın ve sabırlı olun. Modellik mesleğinin esası başarılı olana kadar çok çalışmak ve sabretmektir.
Manken Olmak İçin Gerekenler
Mankenlik de modellik gibi mesleki gerekliliklere sahip. Sadece güzellik ve yakışıklılık manken olmak için yeterli değildir. Eğitim almadan yada podyum deneyimi kazanmadan manken olmak zordur.

Mankenlik için gerekenler;
  • Fiziki açıdan ideal ölçülere sahip olmak
  • Mankenlik eğitimi almak
  • Güler yüzlü ve pozitif olmak
  • Disiplinli ve çalışkan olmak
  • Koreografilere uyum sağlamak
  • Yetenekli olmak
  • Yarışmalara ve ajanslara katılmak
Erkek Mankenler İçin Şartlar
Günümüzde gençler mankenlik için çok hevesli. Özellikle hem manken hem de oyuncu olmak isteyenlerin sayısı artıyor. Vücut ölçüleri ve gereken nitelikler açısından erkek mankenler için aranan kriterler:
  • Minimum 1,80 boy
  • Boy ve kilo dengesi
  • Bacak boyu uzun, şekli ise ideal seviye
  • Geniş omuzlar ve gövde yapısı
  • Poz verebilme yeteneği
  • Duruş ve yürüyüş başarısı
Kadın Mankenler İçin Şartlar
Kadınlar arasında manken olmak isteyenlerin sayısı erkeklerden daha fazla elbette. Giyim ve güzellik sektörünün alıcısı genellikle kadınlar olduğu için markalar ürünlerini tanıtırken kadın mankenleri kullanırlar. Dolayısıyla ajanslarda kadın mankenlerin sayısı fazladır. Buna bağlı olarak artan mankenlik başvurularında ajansların kadın modeller için aradığı kriterler şöyle sıralanmaktadır:
  • İdeal fiziki ölçüler
  • En az 1.70 cm boy
  • Uzun bacak boyu
  • Dar kalçalar ve ince bel
  • Çok büyük olmayan göğüsler
  • Poz verme yeteneği
  • Duruş ve yürüyüş bilgisi
  • Denge ve sahne bilgisi
Tüm bu kriterler karşılandığında mankenlik ajansı kapıları aralanırken kişilerin hemen ünlü bir manken olması imkansızdır. Ufak defileler ve çekimler sonrasında zamanla beğenilen bir manken ya da model olmak mümkündür.

Model Agency
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 16:08
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
30 Temmuz 2010       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Manken olmak için fiziki görünüm ve bu mesleği yapmayı istemek ön şartlarına sahipseniz, bu konuyla ilgili ajanslara başvurmalısınız. 18 yaşından küçükler için aile büyükleriyle gitmeniz istenmektedir. Ajanslarda size yol göstereceklerdir ve durumunuz uygunsa kayıt yaptırabileceksiniz.

Ancak bu, yolun başıdır, eğitim almanız, verilen eğitimlerde başarılı olmanız ve yönlendirileceğiniz her işte başarınız gereklidir.
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 16:08
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #6
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Ajanslara başvurmalısınız ve sizi görüp ona göre değerlendirmeye alırlar bu iş göründüğü gibi çok kolay bir meslek olmadığını belirteyim aynı zamanda bu işin eğitimini almalı ve birçok fedakarlıklarda bulunmalısınız bu gibi yerlere giderken lütfen aile büyükleri ile müracatta bulunun sizi kandırma çabasında olan birçok kişi ile karşılaşabilirsiniz ajansların güvenilir olup olmadığını lütfen araştırın aileden habersiz bu gibi işlere kalkışmayınız.
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 16:09
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mankencilik
Defilelerde ve diğer gösteri yerlerinde tanıtım amacı ile giysileri giyen ve sunan kişidir.

GÖREVLER
  • Firmanın hazırladığı defilede giyeceği kıyafetlerin seçimini yapar,
  • Koreografla birlikte, provaya ve seyirciye sunulacak defilenin ön uygulamasını yapar,
  • Mevsime ve en son modaya göre hazırlanan elbiseleri defile salonlarında, alıcı firma yetkililerinin önünde, müzik eşliğinde, kendine özgü yürüyüş, duruş ve dönüşlerle sunar,
  • Poster ve katalog çekimlerine katılır,
  • Reklam ve tanıtım filmlerinde yer alır.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
  • Tanıtımı yapılacak kıyafetler ile şapka, eşarp, bilezik, kolye ve benzeri aksesuarlar.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Manken olmak isteyenlerin;
  • Düzgün bir fiziki yapıya sahip,
  • Uzun boylu,
  • Kendine güvenen,
  • Sevimli
kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Mankenler genellikle defile salonları, oteller gibi kapalı ortamlarda, bazen de açık havada çalışırlar. Özellikle ilkbahar-yaz sezonuna ait katalog çekimleri dış mekanlarda çalışmayı gerektirmektedir. Ayrıca mankenlerin seyahat etmeleri de gerekebilir.

Çalışırken firma ve ajans yöneticileriyle, koreograflarla ve meslektaşlarıyla iletişimde bulunurlar.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Konfeksiyon alanında faaliyet gösteren, büyük üretici firmaların artması ile piyasadaki hizmet ve ürünlerdeki çeşitlilik ve rekabet ortamından kaynaklanan tanıtım ihtiyacı doğrultusunda, otomotivden, mobilyaya kadar her türlü ürün ve hizmetin tanıtımında da mankenlerden yararlanılmasının yaygınlaşması; mankenlerin iş bulma olanaklarını arttırmaktadır.

Meslekte bayanların oranı %70 kadardır.
Formun korunamaması, kilo alımı, yaşın ilerlemesinden kaynaklanan olumsuzluklar, hareketlerdeki yavaşlılık, yüz güzelliğinin ve sağlığının bozulması gibi sebepler, mankenlik mesleğinin yürütülmesini olanaksız kıldığından, fiili çalışma süresinin kısa olmasına neden olur. Ancak mesleğin yürütülmesinde, moda sektöründe tanınmalarından dolayı, mankenlerin, işsizlik halinde başka mesleklere geçme şansları yüksektir. Örneğin: manken ajansları kurabilir veya ajanslarda mesleğe yeni atılacak mankenlerin seçim ve eğitiminde yer alabilir, halkla ilişkiler alanında çalışabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

  • Yaygın eğitim kurumlarından olan halk eğitim merkezleri ile özel eğitim kurum ve kuruluşları tarafından kısa süreli mankenlik ve zarafet kursları düzenlenmektedir,
  • Ancak, manken olunabilmesi için, söz konusu eğitim kurumları tarafından sunulan eğitim yeterli değildir. Önemli olan, mankenlik ajansları tarafından düzenlenen yarışmalarda başarılı olup, ajans kataloglarında yer alabilmektir. Sözü edilen yarışmalar öncesi, manken adayları, tecrübeli mankenler tarafından eğitime tabi tutulurlar,
  • 10 kişilik grupların oluşturulması, eğitimci ve uygun eğitim yeri sağlanabilmesi halinde, halk eğitim merkezleri tarafından mankenliğe yönelik kısa süreli kurslar düzenlenmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
  • Meslek eğitimine girmek için herhangi bir koşul aranmamaktadır.
EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
  • Halk eğitim merkezleri ve özel eğitim kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen mankenlik ve zarafet kursları 4, 6 veya 8 ay süreli olabilmektedir. Mankenlik ajansları tarafından, düzenlenen yarışmalar öncesi sunulan eğitimin süresi ise, yarışmayı düzenleyen ajansa göre 15-30 gün arasında değişiklik göstermektedir.
  • Kurslarda, mankenlik mesleği ve mesleğe özgü gösteri stili, yürüyüş, duruş ve dönüşlere ilişkin bilgi ve beceri kazandırılır. Manken adayları, mankenlik ajanslarının düzenlediği yarışmaya katılırlar. Yarışma öncesi, adaylar, tecrübeli mankenler tarafından eğitilerek, mesleğe özgü yürüyüş, duruş ve benzeri hareketlerde beceri kazanırlar. Yarışma sırasında manken adayları bir jüri önünde kendilerini tanıtır ve özelliklerini sunarlar. Yarışmayı kazanmaları halinde, mankenlik ajansları kataloglarında yer alırlar ve böylece mankenlik mesleğine ilk adım atılır. Asıl eğitim de bundan sonra başlar. Mankenler, defile öncesi koreograflarla provalara başlarlar. Bütün bu çalışmalar eğitim niteliğinde sayılabilir. Çünkü her çalışmada yeni sunuş teknikleri öğrenilir, yeni beceriler kazanılır ve eskileri pekiştirilir.

MESLEKTE İLERLEME
Manken ajansları, manken ve manken adaylarına kısa süreli eğitim programları sunarlar. Öte yandan, bu meslekte başarılı olabilmenin en önemli etkenlerinden birisi de, mankenlerin kendilerini yetiştirme çabalarıdır.

Mankenler; mayo, kürk, deri, iç çamaşırı, spor giyim vb. gibi belirli kıyafetlerin sunulması yönünde uzmanlaşabilirler; reklam filmi çevirme, fotomodellik gibi çalışmalara ağırlık verebilirler.

EĞİTİM SÜRESİNCE
Eğitim süresince bir kazanç söz konusu olmamaktadır.

EĞİTİM SONRASI
Mankenler, defile başına olmak üzere, asgari ücretin 1/3'ü ila 3 katı arasında değişen miktarlarda bir kazanç elde edebilirler. Bağlı oldukları ajanslar tarafından belirlenen ücretlerde; mankenlerin kendilerini yetiştirmeleri, başarılarıyla tanınmaları, güzellik ve benzeri yarışmalarda derece almaları doğrultusunda, değişiklikler söz konusudur.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
  • İlgili Eğitim Kurumları,
  • Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Bilgi Merkezi,
  • Bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri.
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 16:11
L4r0xyL - avatarı
L4r0xyL
Ziyaretçi
2 Mart 2012       Mesaj #8
L4r0xyL - avatarı
Ziyaretçi
Bende 21-22 Yaşımda iken Niyetlendim Manken Olmaya Boyum 1,86 Kilom ise 81'di. Vucut Yaptım felan filan.
Öncelikle Defile ve Organizasyon eğitimi almak gerek..
bunlar:
-Defile yürüş çeşitleri ve uygulaması
-Zerafet Eğitimi
-Diksiyon Eğitimi
-Bakış ve Hareket eğitimleri die gidiyor..
Bu eğitimleride belli başlı ajanslar verir belli bir ücret karşılıgında.

Eğitimler yaklasık 6 ay sürer.
Ben ilk defileme Ankara RiXos'da Zeki Triko'nun Tanıtımında yapmıştım.
Şuanda Başka işle mesgulum ama yinede Özlüyorum Her Zorluguna KArşın.. Msn Happy
Bu arada Ücret konusunu merak eden var ise : podyum ve kıyafet başı 800 Tl filan alırsınız acemiliğinizde. Ayda 10 defile'ye cıksan düşün işte.. Msn Happy
Sevgiler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.

Benzer Konular

21 Mart 2013 / aslihancik Cevaplanmış
23 Eylül 2009 / spykoman Soru-Cevap
16 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap
22 Aralık 2013 / het Soru-Cevap
25 Mart 2013 / misafir Soru-Cevap