Arama

Sivilce izlerinden nasıl kurtulurum?

Güncelleme: 16 Eylül 2017 Gösterim: 7.019 Cevap: 3
546456645 - avatarı
546456645
Ziyaretçi
5 Ocak 2010       Mesaj #1
546456645 - avatarı
Ziyaretçi
Benim yüzümde 2-3 tane sivilce çıkmıştı ve sanırım patladı. Şimdi deri altında bir kızarıklık olarak izi var, dıştan sivilce çıkıntısı yok . Bu kırmızı izlerden nasıl kurtulabilirim?
Son düzenleyen perlina; 16 Eylül 2017 12:23
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
20 Mart 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün.
Her gün yüzünüzü bununla temizleyip, sabah akşam tekrarlayın.
Sponsorlu Bağlantılar
Bir tutam gül yaprağı, bir tutam maydanoz, yarım adet kabuklu salatalığı robottan geçirin. İki bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın lekelere sürüp masaj yapın. 20 dakika tutup yıkayın.
Suna Dumankaya
Son düzenleyen perlina; 16 Eylül 2017 12:17
Jelibonyh - avatarı
Jelibonyh
Ziyaretçi
4 Ocak 2013       Mesaj #3
Jelibonyh - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar sivilceleri ve siyah noktaları 1senedir sıkıyorum suratımda izler oluştu geçirmek istyorum arkadaşlarımdan çekiniyorum.Çözüm için hergün siteye uğrayıp bakıcam lütfen cevaplarınızı esirgemeyin!

Arkadaşım sakın bir görüntü için sıkmayın sivilce falan daha cok dagılır cogalır böylece iz kalır büyüyünce oraları delik delik olur bazı insanlarda belki görmüşsündüzdür. Yani bana cok cıktı ellemedim gecti eger dagılırsa sırtınıza kadar dagılır sonra yatınca patlar heryeriniz sivilce yani yapayın yoksa cok üzülürsünüz Msn Sad
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
16 Eylül 2017       Mesaj #4
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Homemade Beauty Tips for Pimples 350x350
Sivilce sonrası kalan izler, kişinin cilt yapısı, genetik yatkınlığı ve sivilcenin şiddeti ile doğrudan ilişkilidir. Cildinde ciddi sivilceleri olan kişilerin iz sorunu yaşama riskleri yüksektir. Sivilceler, sadece fiziksel değil psikolojik olarak da ciddi sorunlar yaratabiliyor. Kişi, yüzündeki izler nedeniyle dışarı çıkmayı ve sosyal ortama karışmayı reddediyor. Fakat yoğun sivilceli bir cilde sahip kişide hiçbir sivilce izi kalmayabileceği gibi, az sivilceli olup da yoğun izleri olan kişilerde bulunmaktadır.

Sivilce izleri, maküler tipte izler ve skar tipi izler olmak üzere iki çeşittir.
  • Maküler tarzda izler; leke şeklindedir, daha kısa sürede iyileşme özelliği gösterirler ve daha kolay tedavi edilebilirler.
  • Skar tarzı izler ise deriden çöküklük ve kabarıklıkla kendini belli ederler, daha geç iyileşirler ve sabır gerektiren bir tedavi gerektirirler.
Maküler tipte izler, kendini renk değişikliğiyle belli eder. Sivilceler iyileşirken renk değişikliği görülebilir. Lekeler kırmızı ya da kahverengi renkte olabilir. Açık renkli kişilerde genellikle kırmızı izler görülürken, esmerlerde kahverengi izler daha belirgindir.

İzleri peelingle hafifletin
Lekeler hafifse harici uygulanan ilaçlarla tedavi edilir. Etkilerini geç gösterirler. Daha derin olan lekelerde kimyasal peeling işlemi yapılır. Peeling işlemi, cilt yüzeyine kimyasal madde sürülerek cilt yüzeyinin uzaklaştırılmasıdır. Sivilcenin ciltte yarattığı sorunun, izin, lekenin şiddetine göre peeling işlemi değişmektedir. Sivilce izlerinin maküler tarzda lekeli şekilde olanlarında en çok glikolik asitli peeling işlemi tercih edilir. Kişinin cilt yapısı ve cildin kalınlığına göre kullanılacak asidin konsantrasyonu belirlenir.
Kişinin peeling sonrası cildini nemlendirmesi ve güneşten koruması çok önemlidir. 21 gün arayla 4-6 seans arasında peeling işlemi yapılır. Peeling sonrası ciltte hafif soyulma, kepeklenme, kabuklanma gibi bulgular görülebilir. Kişilerin asla kabukları koparmamaları gerektiği uyarısı yapılmalıdır.
Peeling sonrası sivilce lekelerinde hafiflemenin yanında, siyah noktalarda azalma, cilde parlak görünüm kazandırma, ince oluşan çizgileri hafifletme gibi faydaları da vardır. Yaz mevsimi peeling için uygun bir zaman değildir.

Derin izlere dermoller çözümü
Skar şeklinde izlerde deri bütünlüğü bozulmuştur. Atrofik ve hipertrofik olmak üzere iki farklı şekilde skar bulunmaktadır. Atrofik tipte olan izler deri yüzeyinden daha çökük, çukur şeklinde olan izlerdir. Çukurluk geniş alanda olabileceği gibi, kalem ucu gibi küçük bir alanda da bulunabilir. Derinleşmemiş hafif, yüzeyel olan çukur şeklindeki izlere kimyasal peeling etkili olmakla birlikte, derin ve geniş yüzeyli izlerde dermaroller, lazer, dolgu maddesi uygulaması, dermabrazyon işlemi gibi farklı işlemler yapılmaktadır. Bu işlemler tek başlarına yapılabilecekleri gibi bazı durumlarda kombinasyon şeklinde de yapılabilmektedirler.
Hipertrofik şekilli izler deri yüzeyinden kabarık görüntüye sahiptirler. Kırmızı, kabarık şekilde ciltte görünmeye neden olmalarının yanında bazen kaşıntıya da neden olabilirler. Bu tip izlerin tedavisinde kabarıklık içine kortizon enjeksiyonu faydalı olmaktadır. 4-5 hafta aralıklarla dört beş seans tedavi gerekmektedir.

Mikroiğnelerle 6 seansta izlere veda
Dermaroller tedavisi, atrofik tarzda yani çukurlaşmış izlerde etkili olan ve sık tercih edilen bir tedavi yöntemdir. Üzerinde çok sayıda mikro iğnecik olan tekerlek ya da dikdörtgen şeklindeki mini tedavi cihazları yüz üzerinde hareket ettirilir. Bu küçük iğnelerin boyları 0.5 mm ile 2.0 mm arasında değişkenlik göstermektedir. İğnelerin uzunluğu arttıkça etki ettikleri derinlik de artar. Bu iğneler yardımıyla deride yara oluşturulması hedeflenir. Bu iğneler ile deride açılan mikro kanallar sayesinde derinin kan dolaşımı artar, beraberinde kullanılan tedavi edici ürünlerin emilimi artar ve deride yapmış olduğu hasar ile yara iyileşme sürecini başlatarak yeni bağ doku sentezinin oluşmasını sağlar.
Açılan mikro kanallar 15-20 dakika içinde kapanır. İşlemde kullanılacak iğnenin boyu hasarın derecesi ve kişinin cilt yapısına göre ayarlanır. İşlem öncesi hastanın cildine Ağrı kesici özelliği olan krem sürülür ve cildin uyuşması sağlanır, arkasından dermarolller işlemi yapılır. İşlem sonrası sadece bir iki gün süren kızarıklık olur arkasından cilt normal haline döner. Seans aralıkları genelde birer ay olmakla birlikte 4-6 seans arasında uygulama yapılır.

Sivilceler tedavi edildikten sonra eğer ciltte çukur biçminde izler kaldıysa lazer tedavisi yapılabilir.Bir çok lazerle tedavi şekli vardır. Genel olarak lazer tedavisi ile izler %50 ile %80 arası düzeltilebilir...

DEVAMI >>>> Akne (Sivilce)


Benzer Konular

5 Nisan 2015 / Josie-X Soru-Cevap
17 Mayıs 2015 / vampirinlaneti Soru-Cevap
16 Eylül 2017 / Misafir Tıp Bilimleri
16 Ocak 2015 / SARA Cevaplanmış
8 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap