Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Forumda Ara

Zarflarla ilgili soru örnekleri verir misiniz?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 9 Şubat 2010 (19:24) tarihinde açılmıştır.
12655 kez görüntülenmiş, 6 cevap yazılmış ve son mesaj 20 Aralık 2012 (19:30) tarihinde gönderilmiştir.
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 9 Şubat 2010, 19:24

Zarflarla ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#1 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Sponsorlu Bağlantılar Sponsorlu Bağlantılar
zarflarla ilqili soru bulamıyorun (7.sınıf) yardım PLs..
En iyi cevap Misafir tarafından gönderildi

1. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan ikilemelerden hangisi türce diğerlerinden farklıdır?

A) Evli barklı bir adam böyle davranır mı?

B) Ülkede dirlik düzenlik sağlamayı başarmışlardı.

C) Güllük gülistanlık bir dünyada yaşamıyoruz.

D) Küçükken oldukça akıllı uslu bir çocuktu.

E) Yüzünde belli belirsiz bir yara izi vardı.



2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde adlaşmış sıfat yoktur?

A) Yeniye karşı aşırı bir tutkusu vardı.

B) Cenazeye gelenler siyahlar içindeydi.

C) Sanat, bir yaşam biçimiydi onun için.

D) Kendisini sevene sevmeyene kulak verirdi.

E) Kalın kazağım yerine inceyi getirmişsin.




3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, bir işaret sıfatı kullanılmıştır?

A) Onları kaybetmemeni söylememiş miydim?

B) Lütfen hemen şunu bana verir misin?

C) Bu anlamsız inatlaşmaya son vermelisiniz.

D) Böyle korkusuzca yazardı yazılarını.

E) Bunu değil, ötekini izlemiştim.




4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir sıfat, birden çok adı nitelemiştir?

A) Pek çok insan kitabı hayatından çıkarmış.

B) Müzikle kitleleri etkilemeyi başarmıştı.

C) Esprilerden hoşlanırım; ama bayağı değilse.

D) Adamcağızın pantolonu ütüsüz, gömleği eskiydi.

E) Şarkının içinde vurucu sözler, nakaratlar olmalı.




5. Aşağıdaki soru cümlelerinden hangisi, bir varlığın niteliğine ilişkin açıklama istemektedir?

A) Bu soruyu ona nasıl soracaksın?

B) Nasıl, bunu sen mi söyledin?

C) Nasıl bir kitap aramıştınız?

D) Bunca işin altından nasıl kalkacaksın?

E) Nasıl çıkacak onun karşısına?




6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “o” sözcüğü türce ötekilerden farklıdır?

A) O bir yıldızdı, çevresine mavi bir ışık yayan.

B) Seni o günlerin hatırı için bağışlıyorum.

C) Bir o, bir ben kalmıştık koca salonda.

D) Yine de o, öteki kitaplardan daha iyiydi.

E) O, yalnız bu tür hastalıklarda kullanılıyor.



7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir sıfatla sağlanmıştır?

A) Hangisinin daha yaramaz olduğunu anladınız mı?

B) Nasıl bir konuşma yaptı Profesör Ateş?

C) Öğrencilerin kaçını görüşmeye çağırdınız?

D) Gazetelerin hiçbirini mi okumadın bugün?

E) Niçin gülmez yüzü bu insanların?




8. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan deyimlerden hangisi zarf (belirteç) görevindedir?

A) Ondan para isteme, zavallı bugünlerde meteliğe kurşun atıyor.

B) Açık arttırma ile paha biçilmez bir vazo satışa çıkarıldı.

C) Bizimki dışarı çıkarken yine iki dirhem bir çekirdek giyinmiş.

D) Babası çok para canlısı biri, annesi ise aksine eli açık.

E) Onun yürekler acısı halini gördükten sonra uykularım kaçtı.




9. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan ikilemelerden hangisi, türce ötekilerden farklıdır?

A) İçin için ağlıyordu şu koca dağlar sanki.

B) O buralardan gidince çoluğu çocuğu ne yapacak?

C) Adamcağız parasını alamayınca söylene söylene gitti.

D) Hasta yatağında zar zor konuşuyordu bizimle.

E) Tas tas içtik, o güzelim yayla sularından.




10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, ikileme farklı bir görevde kullanılmıştır?

A) Otur sana her şeyi bir bir anlatacağım.

B) Enine boyuna düşündüm ve karar verdim.

C) Son gün sazlı sözlü bir eğlence düzenlemişler.

D) Halının üstüne boylu boyunca uzanmıştı.

E) Adamcağız, utana sıkıla yanımıza geldi.




11. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru sıfatı yoktur?

A) Sınıfta kaç kişi vardı?

B) Nasıl bir elbise arıyorsunuz?

C) Ne tür müzik dinliyorsun?

D) Hangi sokağa taşındın?

E) Bunları neyle taşıyacaksın?



12. “Sıfatların anlamlarını pekiştirme yoluyla kuvvetlendirdiğimiz gibi kimi eklerle de azlık ayırtısı katarak kısabiliriz. Bu da bir çeşit küçültmedir.”

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir sıfat vardır?

A) Kapıdaki görevli iri yarı bir adamdı.

B) Derste yarım yamalak şeyler anlattı

C) Buraya sağlam mı sağlam bir bina yaptılar.

D) Bembeyaz masa örtüleri bahçeyi bir anda değiştirdi.

E) Buraya gelirken derince bir yerden atlamak zorunda kaldık.




13. Biliyorsun ben hangi şehirdeysem

Yalnızlığın başkenti orası

Bu dizelerdeki altı çizili sözcüğün türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Soru sıfatı

B) Belgisiz sıfat

C) Soru zamiri

D) Soru zarfı

E) Belgisiz zamir




14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik sıfat kullanılmamıştır?

A) Beş parasız adam size nasıl yardım etsin?

B) Yüzü yanık bir adam yanına yaklaştı.

C) Şu kırmızı kazaklı kız, arkadaşın mı?

D) Geniş ve dümdüz ova uzanıyor önümüzde.

E) Arka sıradaki öğrenciler dikkatle dinliyorlar.




15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir soru zarfı kullanılmıştır?

A) Öğretmen kaçıncı sayfayı ödev verdi?

B) Hangi konuda bilgi almak istemiştiniz?

D) Benimle kim ders çalışmak ister?

D) Beni neden erken uyandırmadınız?

E) Durakların kaçında tabela vardır?




16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf vardır?

A) Toplantıya kaçı geliyor?

B) Hepsini mi ona verdin?

C) Kitabı herhangi biriniz getirsin.

D) Evdeki hesap çarşıya uymadı.

E) Sen de biraz anlayışlı ol.



17. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde sıfat tamlaması yoktur?

A) Yol boyunca dağlar, nehirler, yemyeşil ormanlar arasından geçtik.

B) Bu kış da Ankara’da tonlarca odun tüketildi.

C) Evcil hayvan beslemeyi sevmiyordu.

D) Kırlarda patates közlemeyi, çok severdi.

E) Akşam güneşi yavaş yavaş ufku terk ediyordu.




18. I. Toplantı ne kadar sürecek?

II. Koşullarımı mutlaka kabul etmeli.

III. Bu yıl epeyce yağdı yağmur.

IV. Benimle bir daha asla konuşma!

V. İçeri girerken ayakkabılarını çıkar.

Yukarıdaki cümlelerin hangi ikisinde kesinlik zarfı kullanılmıştır?

A) I. ve III. B) II. ve III. C) II. ve IV.

D) III. ve V. E) IV. ve V.




19. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi türce ötekilerden farklıdır?

A) Sinirli davranışları ile itici olduğunun farkında değildi.

B) Son romanı pek başarılı sayılmamış edebiyat çevrelerinde.

C) Doğrusu ben de görüntülü telefondan hoşlanmazdım sanırım.

D) Öğretmenimizin ne zaman sözlü sınav yapacağı belli olmazdı.

E) Genç adam kararlı adımlarla ilerliyor hedefine doğru.




20. Dilimizde bir sıfat tamlamasında tamlayan ve tamlananın yeri değiştirilerek ad tamlaması yapılabilir.

Aşağıdakilerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir örnek yoktur?

A) Arazinin sulağı tercih edilir.

B) Arkadaşın iyisi böyle günde belli olur.

C) Köpeğin korkağına köpek mi denir?

D) Burada bahçelerin çiçeği eksilmez.

E) Armudun kokulusunu severim.


21. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük ad tamlamasını belirten bir sıfattır?

A) Karanlık gecelerin sabahı bir başka olur.

B) Derste birkaç sınav sorusu çözdü öğretmenimiz.

C) Saçlarının sarı ışıltılarına vurulmuş çocuk.

D) Uzun kış gecelerinde masallar anlatırdı büyükannem bize.

E) Serin bir eylül günü parkta tanışmıştık onunla.



22. Aşağıdaki dizelerin hangisinde belgisiz sıfat kullanılmıştır?

A) Siz kuyumcu olunuz, ben demir olayım

B) Elmas saçan dehayı sizde bulayım

C) Kıvılcımlı her ocak, vatan için yanmıştır

D) Biz hepimiz bu ruhla sarılalım çekice

E) Gidelim serv-i revanım yürü Sâdabada




23. Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat yoktur?

A) Şen adam güneşe benzer; girdiği yer aydınlanır.

B) Münafığın sonu gelmez, söner ocağı

C) Bir gün yapacak fen şu siyah toprağı altın

D) Hak belleğin bir yola yalnız gideceksiniz

E) Kırk gün oldu kaynatırım kaynamaz




24. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir belgisiz sıfat, bir belirtisiz ad tamlamasının sıfatı olarak kullanılmıştır?

A) Kaç ay, kaç yıl geçti aradan; hâlâ değişmedi bu huyu.

B) Yorgun insanların halinden anlamaz mısın?

C) Şubat ayı hiçbir yıl bu kadar soğuk geçmemişti.

D) Bize hiçbir açıklama yapmadan çekip gitti.

E) Programa birkaç sinema eleştirmeni de katılmıştı.




25. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir işaret sıfatı kullanılmıştır?

A) Hiçbirimizin kitabı, defteri yoktu geçen gün.

B) Şuradakileri hepimiz de daha çok beğenmiştik.

C) Bu acıyı tarif etmek kolay mı sanıyorsun?

D) Bunların her biri sağlığa zarar veren maddelerdir.

E) O, bazılarının sandığından daha akıllıdır.



26. “Güzel” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerden hangisinde sıfat olarak kullanılmıştır?

A) Buradaki güzelliği dünyanın hiçbir yerinde göremezsin.

B) Güzel güzel konuşurken birden kalkıp gitti.

C) Bunca güzel elbisen varken neden hep kot giyiyorsun?

D) “Güzelliğinizi neye borçlusunuz?” diye ona sorarlar hep.

E) Dersin sonunda müdürün sürpriz yapması çok güzeldi.



27. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlaması özne göreviyle kullanılmıştır?

A) Gece lambasını karanlık odaya götürmelisin.

B) Bazı sorular öğrencilerin moralini bozuyor.

C) Serkan’ın araba tutkusu birkaç öğrenciyi de etkiledi.

D) Onur’la dün büyük bir mağazada karşılaştık.

E) Nilay’ın köpeği evdeki bütün koltukları yırtmış.





28. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir deyim, zarf göreviyle kullanılmıştır?

A) Ne kadar eli açık insanlar komşularınız...

B) Ne kadar uyarırsan uyar, kulak asmayacaktır o.

C) Boyundan büyük işlere kalkışmayacaktın.

D) Kitaptaki dizgi hatalarını bir daha gözden geçireceğiz.

E) Çocukcağız bütün yaz canını dişine takarak çalıştı.




29. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin zaman anlamı sınırlanmamıştır?

A) Herkes otuzundan sonra gelecek kaygısı duyar.

B) Oradan geçtiğimde bir sızı duyuyorum içimde.

C) Bazı günler sabaha kadar ders çalışırlardı.

D) O eski evde, geçen yıl olağanüstü bir tatil geçirdik.

E) Yaz, bütün güzelliğiyle hüküm sürüyor kıyılarımızda.




30. Aşağıdakilerin hangisinde cevap bir soru zarfıdır?

A) - Yarın akşam konuklarımız gelecek.

- Kimler?

B) - Bu yaz yurt dışına gidiyoruz.

- Nereye?

C) - O filmi daha önce seyretmiştim.

- Ne zaman?

D) - Arkadaşını biriyle gördüm.

- Nerede?

E) - Bunun rengini daha çok beğendim.

- Hangisinin?
























CEVAP ANAHTARI: 1)B 2)C 3)C 4)E 5)C 6)B 7)B 8)C 9)B 10)C 11)E 12)E 13)A 14)D 15)D 16)E 17)D 18)C 19)B 20)D 21)B 22)C 23)B 24)E 25)C 26)C 27)C 28)E 29)E 30)C



BÖYLE TEST.

Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Eski 9 Şubat 2010, 20:37

Zarflarla ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#2 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
1. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan ikilemelerden hangisi türce diğerlerinden farklıdır?

A) Evli barklı bir adam böyle davranır mı?

B) Ülkede dirlik düzenlik sağlamayı başarmışlardı.

C) Güllük gülistanlık bir dünyada yaşamıyoruz.

D) Küçükken oldukça akıllı uslu bir çocuktu.

E) Yüzünde belli belirsiz bir yara izi vardı.



2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde adlaşmış sıfat yoktur?

A) Yeniye karşı aşırı bir tutkusu vardı.

B) Cenazeye gelenler siyahlar içindeydi.

C) Sanat, bir yaşam biçimiydi onun için.

D) Kendisini sevene sevmeyene kulak verirdi.

E) Kalın kazağım yerine inceyi getirmişsin.




3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, bir işaret sıfatı kullanılmıştır?

A) Onları kaybetmemeni söylememiş miydim?

B) Lütfen hemen şunu bana verir misin?

C) Bu anlamsız inatlaşmaya son vermelisiniz.

D) Böyle korkusuzca yazardı yazılarını.

E) Bunu değil, ötekini izlemiştim.




4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir sıfat, birden çok adı nitelemiştir?

A) Pek çok insan kitabı hayatından çıkarmış.

B) Müzikle kitleleri etkilemeyi başarmıştı.

C) Esprilerden hoşlanırım; ama bayağı değilse.

D) Adamcağızın pantolonu ütüsüz, gömleği eskiydi.

E) Şarkının içinde vurucu sözler, nakaratlar olmalı.




5. Aşağıdaki soru cümlelerinden hangisi, bir varlığın niteliğine ilişkin açıklama istemektedir?

A) Bu soruyu ona nasıl soracaksın?

B) Nasıl, bunu sen mi söyledin?

C) Nasıl bir kitap aramıştınız?

D) Bunca işin altından nasıl kalkacaksın?

E) Nasıl çıkacak onun karşısına?




6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “o” sözcüğü türce ötekilerden farklıdır?

A) O bir yıldızdı, çevresine mavi bir ışık yayan.

B) Seni o günlerin hatırı için bağışlıyorum.

C) Bir o, bir ben kalmıştık koca salonda.

D) Yine de o, öteki kitaplardan daha iyiydi.

E) O, yalnız bu tür hastalıklarda kullanılıyor.



7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir sıfatla sağlanmıştır?

A) Hangisinin daha yaramaz olduğunu anladınız mı?

B) Nasıl bir konuşma yaptı Profesör Ateş?

C) Öğrencilerin kaçını görüşmeye çağırdınız?

D) Gazetelerin hiçbirini mi okumadın bugün?

E) Niçin gülmez yüzü bu insanların?




8. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan deyimlerden hangisi zarf (belirteç) görevindedir?

A) Ondan para isteme, zavallı bugünlerde meteliğe kurşun atıyor.

B) Açık arttırma ile paha biçilmez bir vazo satışa çıkarıldı.

C) Bizimki dışarı çıkarken yine iki dirhem bir çekirdek giyinmiş.

D) Babası çok para canlısı biri, annesi ise aksine eli açık.

E) Onun yürekler acısı halini gördükten sonra uykularım kaçtı.




9. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan ikilemelerden hangisi, türce ötekilerden farklıdır?

A) İçin için ağlıyordu şu koca dağlar sanki.

B) O buralardan gidince çoluğu çocuğu ne yapacak?

C) Adamcağız parasını alamayınca söylene söylene gitti.

D) Hasta yatağında zar zor konuşuyordu bizimle.

E) Tas tas içtik, o güzelim yayla sularından.




10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, ikileme farklı bir görevde kullanılmıştır?

A) Otur sana her şeyi bir bir anlatacağım.

B) Enine boyuna düşündüm ve karar verdim.

C) Son gün sazlı sözlü bir eğlence düzenlemişler.

D) Halının üstüne boylu boyunca uzanmıştı.

E) Adamcağız, utana sıkıla yanımıza geldi.




11. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru sıfatı yoktur?

A) Sınıfta kaç kişi vardı?

B) Nasıl bir elbise arıyorsunuz?

C) Ne tür müzik dinliyorsun?

D) Hangi sokağa taşındın?

E) Bunları neyle taşıyacaksın?



12. “Sıfatların anlamlarını pekiştirme yoluyla kuvvetlendirdiğimiz gibi kimi eklerle de azlık ayırtısı katarak kısabiliriz. Bu da bir çeşit küçültmedir.”

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir sıfat vardır?

A) Kapıdaki görevli iri yarı bir adamdı.

B) Derste yarım yamalak şeyler anlattı

C) Buraya sağlam mı sağlam bir bina yaptılar.

D) Bembeyaz masa örtüleri bahçeyi bir anda değiştirdi.

E) Buraya gelirken derince bir yerden atlamak zorunda kaldık.




13. Biliyorsun ben hangi şehirdeysem

Yalnızlığın başkenti orası

Bu dizelerdeki altı çizili sözcüğün türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Soru sıfatı

B) Belgisiz sıfat

C) Soru zamiri

D) Soru zarfı

E) Belgisiz zamir




14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik sıfat kullanılmamıştır?

A) Beş parasız adam size nasıl yardım etsin?

B) Yüzü yanık bir adam yanına yaklaştı.

C) Şu kırmızı kazaklı kız, arkadaşın mı?

D) Geniş ve dümdüz ova uzanıyor önümüzde.

E) Arka sıradaki öğrenciler dikkatle dinliyorlar.




15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir soru zarfı kullanılmıştır?

A) Öğretmen kaçıncı sayfayı ödev verdi?

B) Hangi konuda bilgi almak istemiştiniz?

D) Benimle kim ders çalışmak ister?

D) Beni neden erken uyandırmadınız?

E) Durakların kaçında tabela vardır?




16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf vardır?

A) Toplantıya kaçı geliyor?

B) Hepsini mi ona verdin?

C) Kitabı herhangi biriniz getirsin.

D) Evdeki hesap çarşıya uymadı.

E) Sen de biraz anlayışlı ol.



17. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde sıfat tamlaması yoktur?

A) Yol boyunca dağlar, nehirler, yemyeşil ormanlar arasından geçtik.

B) Bu kış da Ankara’da tonlarca odun tüketildi.

C) Evcil hayvan beslemeyi sevmiyordu.

D) Kırlarda patates közlemeyi, çok severdi.

E) Akşam güneşi yavaş yavaş ufku terk ediyordu.




18. I. Toplantı ne kadar sürecek?

II. Koşullarımı mutlaka kabul etmeli.

III. Bu yıl epeyce yağdı yağmur.

IV. Benimle bir daha asla konuşma!

V. İçeri girerken ayakkabılarını çıkar.

Yukarıdaki cümlelerin hangi ikisinde kesinlik zarfı kullanılmıştır?

A) I. ve III. B) II. ve III. C) II. ve IV.

D) III. ve V. E) IV. ve V.




19. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi türce ötekilerden farklıdır?

A) Sinirli davranışları ile itici olduğunun farkında değildi.

B) Son romanı pek başarılı sayılmamış edebiyat çevrelerinde.

C) Doğrusu ben de görüntülü telefondan hoşlanmazdım sanırım.

D) Öğretmenimizin ne zaman sözlü sınav yapacağı belli olmazdı.

E) Genç adam kararlı adımlarla ilerliyor hedefine doğru.




20. Dilimizde bir sıfat tamlamasında tamlayan ve tamlananın yeri değiştirilerek ad tamlaması yapılabilir.

Aşağıdakilerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir örnek yoktur?

A) Arazinin sulağı tercih edilir.

B) Arkadaşın iyisi böyle günde belli olur.

C) Köpeğin korkağına köpek mi denir?

D) Burada bahçelerin çiçeği eksilmez.

E) Armudun kokulusunu severim.


21. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük ad tamlamasını belirten bir sıfattır?

A) Karanlık gecelerin sabahı bir başka olur.

B) Derste birkaç sınav sorusu çözdü öğretmenimiz.

C) Saçlarının sarı ışıltılarına vurulmuş çocuk.

D) Uzun kış gecelerinde masallar anlatırdı büyükannem bize.

E) Serin bir eylül günü parkta tanışmıştık onunla.



22. Aşağıdaki dizelerin hangisinde belgisiz sıfat kullanılmıştır?

A) Siz kuyumcu olunuz, ben demir olayım

B) Elmas saçan dehayı sizde bulayım

C) Kıvılcımlı her ocak, vatan için yanmıştır

D) Biz hepimiz bu ruhla sarılalım çekice

E) Gidelim serv-i revanım yürü Sâdabada




23. Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat yoktur?

A) Şen adam güneşe benzer; girdiği yer aydınlanır.

B) Münafığın sonu gelmez, söner ocağı

C) Bir gün yapacak fen şu siyah toprağı altın

D) Hak belleğin bir yola yalnız gideceksiniz

E) Kırk gün oldu kaynatırım kaynamaz




24. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir belgisiz sıfat, bir belirtisiz ad tamlamasının sıfatı olarak kullanılmıştır?

A) Kaç ay, kaç yıl geçti aradan; hâlâ değişmedi bu huyu.

B) Yorgun insanların halinden anlamaz mısın?

C) Şubat ayı hiçbir yıl bu kadar soğuk geçmemişti.

D) Bize hiçbir açıklama yapmadan çekip gitti.

E) Programa birkaç sinema eleştirmeni de katılmıştı.




25. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir işaret sıfatı kullanılmıştır?

A) Hiçbirimizin kitabı, defteri yoktu geçen gün.

B) Şuradakileri hepimiz de daha çok beğenmiştik.

C) Bu acıyı tarif etmek kolay mı sanıyorsun?

D) Bunların her biri sağlığa zarar veren maddelerdir.

E) O, bazılarının sandığından daha akıllıdır.



26. “Güzel” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerden hangisinde sıfat olarak kullanılmıştır?

A) Buradaki güzelliği dünyanın hiçbir yerinde göremezsin.

B) Güzel güzel konuşurken birden kalkıp gitti.

C) Bunca güzel elbisen varken neden hep kot giyiyorsun?

D) “Güzelliğinizi neye borçlusunuz?” diye ona sorarlar hep.

E) Dersin sonunda müdürün sürpriz yapması çok güzeldi.



27. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlaması özne göreviyle kullanılmıştır?

A) Gece lambasını karanlık odaya götürmelisin.

B) Bazı sorular öğrencilerin moralini bozuyor.

C) Serkan’ın araba tutkusu birkaç öğrenciyi de etkiledi.

D) Onur’la dün büyük bir mağazada karşılaştık.

E) Nilay’ın köpeği evdeki bütün koltukları yırtmış.





28. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir deyim, zarf göreviyle kullanılmıştır?

A) Ne kadar eli açık insanlar komşularınız...

B) Ne kadar uyarırsan uyar, kulak asmayacaktır o.

C) Boyundan büyük işlere kalkışmayacaktın.

D) Kitaptaki dizgi hatalarını bir daha gözden geçireceğiz.

E) Çocukcağız bütün yaz canını dişine takarak çalıştı.




29. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin zaman anlamı sınırlanmamıştır?

A) Herkes otuzundan sonra gelecek kaygısı duyar.

B) Oradan geçtiğimde bir sızı duyuyorum içimde.

C) Bazı günler sabaha kadar ders çalışırlardı.

D) O eski evde, geçen yıl olağanüstü bir tatil geçirdik.

E) Yaz, bütün güzelliğiyle hüküm sürüyor kıyılarımızda.




30. Aşağıdakilerin hangisinde cevap bir soru zarfıdır?

A) - Yarın akşam konuklarımız gelecek.

- Kimler?

B) - Bu yaz yurt dışına gidiyoruz.

- Nereye?

C) - O filmi daha önce seyretmiştim.

- Ne zaman?

D) - Arkadaşını biriyle gördüm.

- Nerede?

E) - Bunun rengini daha çok beğendim.

- Hangisinin?
























CEVAP ANAHTARI: 1)B 2)C 3)C 4)E 5)C 6)B 7)B 8)C 9)B 10)C 11)E 12)E 13)A 14)D 15)D 16)E 17)D 18)C 19)B 20)D 21)B 22)C 23)B 24)E 25)C 26)C 27)C 28)E 29)E 30)C



BÖYLE TEST.

Rapor Et
Eski 20 Kasım 2010, 14:18

Zarflarla ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#3 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
zarflarla ilgili 25 tane soru
Rapor Et
Eski 15 Ocak 2011, 14:58

Zarflarla ilgili soru örnekleri verir misiniz?

#4 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
7.sınıf zarflarla ligili cevaplı test
Rapor Et
Eski 16 Şubat 2011, 16:28

test

#5 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
7. sınıf zarflarla ilgili sorular bulabilir misiniz?
Rapor Et
Eski 20 Aralık 2012, 19:14

tabikide

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
1. Aşağıdaki cümlelerde yer alan ikilemelerin hangisi zarf olarak farklılık gösterir?
A) Bunlar tembellikten yarı yarıya kurtuldular.
B) Eve koşa koşa gitmeyi düşündüm.
C) Şırıl şırıl akan derenin kenarında oturdular.
D) Dolabı paldır küldür kapatırken kırıldı.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansımadan oluşturulmuş bir zarf kullanılmıştır?
A) Her zamanki gibi şıkır şıkır oynuyor.
B) Patlak lastikle yola çıkılır mı?
C) Simitler tezgaha serilmişti.
D) Erikler kütür kütür, kırmızı kırmızı elmalar…

3. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde farklı bir zarf bulunur?
A) Yukarı katta oturanlar gürültülü konuşuyor.
B) Şuraya beri gel de yüzünü göreyim.
C) Büfeden öte geç solda görürsün.
D) Ahmet’ i aşağı çağır da paketleri alsın.

4. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde farklı bir zarf bulunur?
A) Öyleyse hemen yat ve dinlen.
B) Sabah erkenden kalktılar yola çıktılar.
C) Üç beş kuruş birikince köyümüze gideriz.
D) Çocuğunu öperek uyandırdı.

5. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde fiil yer – yön bildiren bir sözcük tarafından nitelendirilmiştir?
A) Selim Paşa Rabia’ nın sesini nasıl terbiye ettiğini uzun uzun düşündü.
B) Gözleri yaşlı, düşüren adamlardan da öte gitmişti.
C) Hilmi’nin babasına verdiği selam fazla soğuk gelmişti.
D) Hey millet, sevdiğiniz sanatçı işte geliyor!

6. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde farklı bir zarf bulunmaktadır?
A) Adamın biri çalışarak zengin olmuştu.
B) Günler aylar yalvarışlarla geçti.
C) Sinirlenince camdan aşağı fırlattı.
D) Elindeki işi dikkatlice yapıyordu.

7. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde durum belirten sözcük diğerlerinden bir yönüyle farklıdır?
A) Onun okulu bitirişini büyük küçük herkes sevinerek karşıladı.
B) Zavallı adam soğuktan titriyordu.
C) Çok çalışarak başaracağız evlatlarım umudunuzu yitirmeyin
D) Rahat rahat yatın, dinlenin, dinçleşin.

8. Aşağıdaki cümlelerde bulunan ikilemelerden hangisi görevce diğerlerinden farklıdır?
A) Biz o güzel günler için harıl harıl çalıştık.
B) Yavaş yavaş solduracaksın bahçedeki gülleri.
C) Nazlı kara kara düşünerek kafayı yiyecek.
D) Hızlı hızlı arabalar önümüzden geçti gitti.

9. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde pekiştirme zarfı kullanılmıştır?
A) Okula gidecek kitapları sapasağlam istiyorlar.
B) Bardağın içinde büsbütün bir erik duruyor.
C) Kıpkırmızı saçlarıyla dikkatleri büsbütün üstüne topluyor.
D) Fotoğrafında öbek öbek çalılar görünüyordu.

10. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde farklı yöntemle oluşturulmuş pekiştirme bulunur?
A) Kentin uzayan kıvrılan yollarının kenar
taşları sapsarı boyanmıştı.
B) Evin içi darmadağın olmuştu.
C) Sema Hoca’ nın Önlüğü bembeyaz yıkanmış.
D) Kavak ağacının dibinde koyun gözleri çiçeğini mosmor açmıştı.
Faceden ulaşmak isteyenler www.facebook .com/SouLLesS11
Rapor Et
Eski 20 Aralık 2012, 19:30

Al soru ve cevaplar (cevapları sorulardan sonra bak)

#7 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
1. I. Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor

II. Bu şehir o eski İstanbul mudur?

III. Karanlıkta bulutlar parçalanıyor

IV. Sokak lambaları birden yanıyor

V. Kaldırımlarda yağmur kokusu...

Bu dizelerden hangisinde zarf (belirteç) kullanılmıştır?

A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.

2. Aşağıdaki cümlelerde geçen ikilemelerden hangisi zarf değildir?

A) Çocukları sorguya çektiler teker teker.

B) Adamın gözleri mutluluktan ışıl ışıl parlıyordu.

C) Sizi bulmak için akşama kadar ev ev dolaştık.

D) Haziran geldikten sonra havalar günden güne ısınır.

E) Üç gün boyunca tüm caddeler pınl pınldı.



3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türce özdeş sözcüklerin altı çizilmiştir?

A) Şair bu dizelerde neyi anlatmak istemiş?

B) Bize niçin uğramadığını çok merak ediyorduk.

C) Ben de iyi insanlarla iyi geçinmek isterim.

D) Son kitabı hiç beğenilmedi.

E) Bence bu şairimizin en güzel şiiri budur.



4. Aşağıdaki dizelerden hangisinde ötekilerden farklı türde bir zarf vardır?

A) İsmini dinleyeceksin serin esen rüzgârda

B) Hatırlayacaksın beni gözlerin yaşla dolu

C) Bu mahallelerde ömürler akşamüstü başlar

D) El ele dolaştığımız bahçelere düştü yolum

E) O küçük ev bana saray gibi göründü



5. Aşağıdaki cümlelerde yer alan altı çizili sözcüklerden hangisi farklı görevde kullanılmıştır?

A) Cemal Bey bu katta değil, bir de yukarı kata bakınız.

B) Yıllar önce ayrıldığı ülkesine mühendis olarak geri döndü.

C) Evde canı sıkılınca hava almak için dışarı çıkmış.

D) Arabanızı biraz ileri çekerseniz kapının önü açılmış olur.

E) Yemek yenilen salon dolunca biz aşağı indik.



6. Zarflar sıfatların derecelerini de artırır.

Aşağıdaki cümlelerden hangisinde bu açıklamaya örnek bir kullanım vardır?

A) Hastamız birkaç gündür çok iyi görünüyor.

B) Bu hafta yine çok işimiz var.

C) Ara sıra şekerli besinler tüketmesinin çok zararı olmaz.

D) Eve geç gidince babası Cenk'e çok kızmış.

E) Şehre yakın bir bölgede çok güzel bir evleri vardı.



7. I. Tüyden hafif olurum böyle sabahlar

II. Karşı damda bir güneş parçası

III. İçimde kuş cıvıltıları, şarkılar

IV. Bağıra çağıra düşerim yollara

Numaralanmış dizelerin hangi ikisinde zarf (belirteç) vardır?

A) I. ve II. B) I. ve IV. C) II. ve III.

D) II. ve IV. E) III. ve IV.



8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması zarf (belirteç) görevinde kullanılmıştır?

A) İstanbul’un cefası da çoktur, sefası da.

B) Yaz aylarında şehirdeki insanlar kıyı kasabalarına giderler.

C) Kasaba ve köylerin yollan yeniden düzenleniyor.

D) İşten döndükten sonra evin bahçesinde çay içerdik.

E) Denizden esen meltem, kasabayı serinletiyordu.



9. Şimdi kavak ağaçları görünüyor

Penceresinden

Gündüzleri(II) yağmur yağıyor

Ay doğuyor geceleri(III)

Ve pazar(IV) kuruluyor karşı meydanda

Bu dizelerdeki numaralanmış sözcüklerden hangileri zarf (belirteç) değildir?

A) I. ve II. B)l.ve lll. C) II. ve III.

D) III. ve IV. E) IV. ve V.



10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde hal eki alan sözcük fiili durum yönüyle nitelemiştir?

A) Bir pazar günü tüm arkadaşlarla bizim evde toplanalım.

B) Dün durumu oldukça iyiydi, bizi ayakta karşıladı.

C) Toplantı salonundaki kalabalığın içinde gözlerim seni aradı.

D) Yaptığı her işte mükemmellik arar, kimseyi işine karıştırmazdı.

E) Yetiştiremediği bazı işleri hafta sonu tamamlayacakmış.



11. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde sıfat tamlaması zarf (belirteç) görevindedir?

A) Beş kuruşun varsa beş yere düğümle.

B) İki karpuz bir koltuğa sığmaz.

C) Az eli aşta gör, çok eli işte gör.

D) Bir ağacın gölgesinde bir sürü yatar.

E) Her gün gezen kırda, bir gün uğrar kurda.



12. Aşağıdaki cümlelerden hangisindeki ikileme durum zarfı görevindedir?

A) Törene katılacak öğrenciler üçer beşer gelmeye başladı.

B) Kendine göre bir ev bulmaları için eşe dosta haber bıraktı.

C) Alışveriş yaptığımız adam bizi yalan yanlış sözlerle oyalıyor.

D) Eski arkadaşlarımdan bazılarıyla ara sıra çarşıda karşılaşırım.

E) Babalan yemekten önce abur cubur yemelerine çok kızardı.



13. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı zarfla sağlanmıştır?

A) Ne zaman geleceğini size de mi söylemedi?

B) Bizim geldiğimiz gün siz nereye gitmiştiniz?

C) Kiraladığınız yeni ev kaçıncı kattaydı?

D) Bu soğuk havada o kadar yolu nasıl yürüyeceksiniz?

E) Kapıdaki çocuk sana telaşlı telaşlı ne anlatıyordu?



14. Bedava yaşıyoruz, bedava

Hava bedava(II), bulut bedava(III)

Dere tepe bedava(IV)

Yağmur çamur bedava

Bu dizelerde yer alan "bedava" sözcüklerinden hangisi türü bakımından ötekilerden farklıdır?

A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.



15. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde zaman zarfı yoktur?

A) Biraz beklerseniz babam iki saate kadar gelir.

B) Yaz aylarınnda bir haftalığına köye giderdi.

C) Geçen ders Sait Faik'in bir hikâyesini okumuştuk.

D) Bir zamanlar bizim evin yerinde yazlık sinema varmış.

E) Sınava gireceği için sabaha kadar ders çalıştı.



16. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yer alan altı çizili zarf, gerektiğinde sıfat olarak kullanılabilir?

A) Karşı sınıftan biri ağlayarak bahçeye çıktı.

B) İki haftadır işler çok ağır ilerliyordu.

C) Söylemek istediklerini yarınki toplantıda çekinmeden dile getirirsin.

D) Yarın giderseniz ben de sizinle gelebilirim.

E) Ön sıradaki yaşlı adam birden ayağa kalktı.



Cevaplar:

1.D

2.E

3.B

4.C

5.A

6.E

7.B

8.B

9.E

10B

11.E

12.A

13.D

14.A

15.E

16.B



1. Aşağıdaki dizelerin hangisinde zarf kullanılmamıştır?

A) Hâlâ yaşarır gözlerim geçmişi andıkça.

B) Bulur muyuz yeniden o sıcak gülüşleri?

C) Tüy gibi hafiflerim sesinin buğusunda.

D) Uzaklaştık epeyce gecenin hüznünden.

E) Çaresiz dertlere düşürdü beni gidişin.



2. Senin için yazdığım şiirleri

Dün teker teker(II) okudum

Nasıl (III)sevmişim bir zamanlar(IV)

Örneğin yüzen gemileri

Bunca mavisini denizin

Fark etmemişim şimdiye kadar

Bu dizelerdeki altı çizili zarflardan hangi ikisi ötekilerden farklı türdedir?

A) I. ve II. B) II. ve III. C) III. ve IV.

D) III. ve V. E) IV. ve V.



3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı diğer­lerinden farklı türde bir sözcükle sağlanmıştır?

A) Nasıl da geçiyor zaman farkına varmadan?

B) Bu kadar geniş çaplı bir projeyi nasıl hazırladın?

C) Nasıl bir öykü yazmayı düşünüyorsunuz?

D) Böyle büyük bir sorunun nasıl üstesinden geldiniz?

E) Nasıl sessiz kalıyorsun onun iddiaları karşısında?



4. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde ötekilerden farklı türde bir zarf vardır?

A) Böyle gelmiş, böyle gider.

B) Boş gezmekten bedava çalışmak yeğdir.

C) Gündüzün mum yakan geceleyin bulamaz.

D) Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

E) Çocuk düşe kalka büyür.



5. Bir gazete bayisinde umutsuz bir şekilde, okuyacak bir şeyler arıyordum. (II) Derginizi gördüm, ne yalan söyleye­yim, umursamazca aldım. (III) Çok kötü geçen bir sınavdan çıkmıştım. (IV) Dergiyi açıp okuduktan sonra, inanın abart­mıyorum, hayatım değişti. Şimdi, her ayın ilk günü dergiyi bayiden, belki de, ilk ben alıyorum.

Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisindeki altı çizili söz görevce ötekilerden farklıdır?

A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.



6. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde "den, -dan" ekini alan sözcük zarf (belirteç) görevindedir?

A) Abdal düğünden çocuk oyundan usanmaz.

B) Damdan düşen damdan düşenin halini bilir.

C) Eski dost düşman olmaz yenisinden vefa gelmez.

D) Bir ağızdan çıkan bin ağıza yayılır.

E) Karıncadan ibret al, yazdan kışı karşılar.



7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim zarf görevinde kullanılmıştır?

A) Onun kadar içten pazarlıklı birini daha önce görmedim.

B) Yaptıkları şakadan sonra arkadaşları ile selamı sabahı kesti.

C) Köy yolunda ilerleyen araba tozu dumana katıyordu.

D) Günlerdir ağlayan kız, arkadaşına içini dökerek rahat­ladı.

E) Gençliğinde o kadar çalıştı ki şimdi hayatın tadını çıkarıyor.



8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme farklı görevde kullanılmıştır?

A) Burada rahat rahat denize girebiliriz.

B) Bu bölgedeki yapılaşma yıldan yıla artıyor.

G) iyi bir usta bulmak için sağa sola haber bıraktık.

D) Karnesini alınca koşa koşa evin yolunu tuttu.

E) Haberi duyunca gözleri ışıl ışıl parladı.



9. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki "güzel" sözcüğü "'Buradan bakınca şehir çok çirkin görünüyor." cümlesindeki "çirkin" sözcüğü ile görevce özdeştir?

A) Az önce giydiğin elbise daha güzel.

B) Bu tür yemekleri annem de güzel yapar.

C) Daha güzelini bulamazsan bu kravatın aynısını al.

D) Şu güzelim çiçekleri nasıl kuruttunuz?

E) Dünkü toplantıda her şey çok güzeldi.



10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yer-yön zarfı isim çekim eki aldığı için adlaşmıştır? |

A) Arkadaşları tarafından geri plana itilmek onu üzdü.

B) Bu kat kiralanmış yukarının da kirası çok yüksek.

C) Çocukluğu sorunlu geçenler ileri yaşlarda da sıkıntı yaşayabiliyor. ,

D) Dışa dönük bireylerin toplumla anlaşması daha kolay oluyor.

E) Yaşlı adamın odadan içeri girmesiyle çıkması bir oldu.



11. I. Yemek artıklarını atmaz, mutlaka tükettirirdi.

II. Bu türden kitapları artık okumuyoruz.

III. İletişim araçları geliştiği için artık mektup da yazmıyoruz,

IV. Şubat ayının 29 çektiği yıllara artık yıl deniyor.

Numaralanmış cümlelerden hangisinde ""artık" sözcüğü zarf (belirteç) görevindedir?

A) I. Ve II. B)1. ve III. C) II. ve III.

D) II. ve IV. E) III. ve IV.



12. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözcük tür yönüyle ötekilerden farklıdır? i

A) Yalılar Boğaz'ın en ilgi çeken yapılandır.

B) Geçmiş asırların unutulmaz anları bu yalıların duvarlarına sinmiştir.

C) Denize yüzünü dönmüş bu güzel yapılar, tarihin içinden süzülüp gelen bir rüya gibidir.

D) Akşam güneşi yalılara vurduğunda, denizin kenarında kızıl güller açar.

E) Yalıların eski mimariyi yansıtan çehreleri, denizin duru mavisi üzerine düşer her sabah.



13. Zarflar isim çekim eklerini alamaz.

Aşağıdaki cümlelerden hangisinde isim çekim ekini aldığı halde zarf görevinde kullanılmış bir sözcük vardır?

A) İçten, sıcak bir yaklaşımla çevresindeki herkese sevdirdi kendini.

B) Birkaç belgede eksiklik olunca başvurusu kabul edilmemiş.

C) Piknik lafını duyunca tüm hazırlıkları akşamdan tamam­lamıştı.

D) Böyle ağır çalışırsanız işlerin yarısını bile bitiremezsiniz.

E) İlk şiir kitabı büyük ilgi gören sanatçı şiir yazmayı sürdü­receğini söyledi.



14. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde isim tamlaması zaman zarfı görevinde kullanılmıştır?

A) Misafirin umduğu ev sahibine iki öğün olur.

B) Tayfanın akıllısı, geminin dümeninden uzak durur.

C) Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü.

D) Bir avuç altının olacağına bir avuç toprağın olsun.

E) Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.



15. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde "iyi" sözcüğü zarf (belirteç) görevindedir?

A) Adamın iyisi alışverişte belli olur.

B) Son gülen iyi güler.

C) Dereyi tepeyi sel bilir, iyiyi kötüyü el bilir.

D) İyi dost kötü günde belli olur.

E) Bugünkü tavuk yarınki kazdan iyidir.



16. Herkes çok korkmuştu. Çoğu evine hiç gitmedi. Gidenler hemen geri çıktılar. Hepsinin kulağı gelecek haberdeydi. Bazı köylüler kendi aralarında konuşuyor, bazıları da muhtarın evinin önünde bekliyordu.

Yukarıdaki altı çizili sözcüklerin kaçı zarftır?

A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7





Cevaplar:

1.e

2.b

3.c

4.c

5.c

6.e

7.d

8.c

9.b

10.b

11.c

12.a

13.c

14.c

15.b

16.b

Ben cevapları kontrol amaçlı koydum bakıp bakmamak senin sorumluluğunda
Anıl'Can USLU sunar...
Bozüyük/Bilecik
Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.437 saniyede (86.17% PHP - 13.83% MySQL) 17 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +2 - Saat: 10:30
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi