Arama

Kolesterol baş dönmesi ve denge kaybı yapar mı?

Güncelleme: 8 Aralık 2016 Gösterim: 12.519 Cevap: 3
Misafirilknur - avatarı
Misafirilknur
Ziyaretçi
11 Haziran 2010       Mesaj #1
Misafirilknur - avatarı
Ziyaretçi
Kolesterol baş dönmesi ve denge kaybı yapar mı?
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 21:09
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Haziran 2010       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafirilknur adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba baş dönmem zaman zaman ama denge bozuklum hep var acaba kollestor olabılırmı

Bir kulak burun boğaz uzmanına görünmenizde fayda var, denge kaybı daha çok orta kulakta problem olması halinde yaşanan bir sorundur.

Sponsorlu Bağlantılar
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
21 Mayıs 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Eğer kolesterol kalp sorunlarına yol açarsa, göğüste ağrı olması, baş dönmesi, bulantı ve kusma, dengede bozukluk, görmede bozulma, uyuşukluk ve halsizlik gibi şikayetler ortaya çıkar. Felç olması gibi durumlara neden olduğu durumlarda baş dönemsi, denge kaybı oluşabilmektedir. Bu gibi durumlarda eğer baş dönmesi gibi bir şikayet varsa kişi mutlaka bir kulak-burun-boğaz doktoruna muayene olmalıdır. Çünkü baş dönmesi ve denge kaybı gibi şikayetler orta kulak kısmında bir sorun varsa görülebilmektedir. Dengenin sağlanmasında vazifeli yapılar iç kulak, gözler, omurilik, beyin sapı, beyincik, ve kaslardır. Bu sistemler birbirleri ile karma karışık bir sinir ağıyla ilişkilidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
8 Aralık 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Kolesterol Baş Dönmesi Yaparmı


Kolesterol baş dönmesi yapar mı, kolesterol yüksekliği tedavi edilmediği takdirde, kalp ve damar sorunlarının yaşanmasına neden olur. Bu durumda hastalarda baş dönmesi dahil, göğüste ağrıya, bulantı ve kusmaya, görme sorunlarına, halsizlik ve eklemlerde uyuşma gibi gibi sorunlara yol açabilir. Kolesterol baş dönmesine sebep olursa, hastada aynı zamanda denge sorunları da ortaya çıkabilir. Ancak bunun kolesterolden kaynaklanıp, kaynaklanmadığı mutlaka bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Kolesterol yüksekliği demek kan yağlarının yüksekliğini gösterir. Bu durumda vücudunuzdaki damarlarda plaklar oluşmaya başlar. Bu damar sertliğine, damar tıkanıklığına yol açar. Özellikle beyne giden damarların bu şekilde sertleşmesi ve tıkanması sonucunda baş dönmesi etkisi görülebilir. Bu yüzden kolesterol değerlerinin sürekli kontrol altında tutulması ve gerekirse tedavi ve diyetle düşürülmesi gerekir. Ancak yine de baş dönmesi ile birlikte denge sorunları bulunuyorsa, mutlaka kulak burun boğaz uzmanına gidilerek, ayırıcı tanı yapılmalıdır. Çünkü orta kulaktaki bazı sorunlarda buna sebep olabilir.

Kolesterol yüksekliği baş dönmesi
Baş dönmesi kişinin günlük yaşam kalitesini bozan bir unsurdur. Tamamen dengesini sağlamada sorun yaşanır. Hafif, orta ve şiddetli bir şekilde yaşanabilir. Ancak bu bir hastalık olarak değil, bir belirti olarak kabul edilir. Mutlaka bunun altında yatan etken tespit edilmelidir. Hastalarda boşlukta olma hissi, sersemlik hissi, dönme hissi uyandıran bir sorundur. Genellikle baş dönmesiyle birlikte bulantı, kusma, görme sorunları, kulak çınlaması, şuur kaybı olması, baş ağrısı gibi yakınmalarla birlikte olur. Bu nedenle hastanın muayenesinde bu yakınmalarda değerlendirilmeli ve teşhis konulmalıdır. Eğer kolesterol nedeniyle baş dönmesi oluyorsa, hemen kolesterolü dengeleyecek tedavilere başlanmalıdır.

DEVAMI Baş Dönmesi, Sebepleri ve Tedavisi
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

8 Aralık 2016 / cnn Tıp Bilimleri
8 Aralık 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
8 Aralık 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
21 Mayıs 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış