Arama

Vacip olmayan kurbanın dışında hangi kurban çeşitleri vardır?

Güncelleme: 6 Ocak 2012 Gösterim: 2.084 Cevap: 1
gorkem90 - avatarı
gorkem90
Ziyaretçi
6 Ocak 2012       Mesaj #1
gorkem90 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi Vacip Olmayan Kurbanın Dışında Hangi Kurban Çeşitleri Vardır?

cevabını bilen söyleyebilirmi.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
6 Ocak 2012       Mesaj #2
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kurban Çeşitleri:

Vacip Kurban : Mali durum itibariyle belli bir maddi imkana sahip olan insanların dini bir vecibe olarak Kurban Bayramında kesmeleri gereken kurbanlardır.

Adak Kurbanı : Dinen mübah bir şarta bağlı olarak kesilen kurbanlardır. "Şu işim gerçekleşirse bir kurban kesmek üzerime vacip olsun" diye adanıp, yani Allah'a söz verilip, o iş gerçekleşince kesilen kurbandır. Bu kurbanın kesme zamanı şartın gerçekleştiği zaman başlar. Dini hükmü vaciptir. Kesilmemesi manevi sorumluluk sebebidir.

Şükür Kurbanı : Sadaka niyetiyle herhangi bir mecburiyet olmaksızın kesilen kurbanlardır. Ev, araba vb. mal edinen kişiler tarafından kesilebileceği gibi kazadan beladan muhafaza olmak amacıyla da kesilebilir. Vefat etmiş din büyükleri ve aile fertleri için kesilen kurbanlarda nafile kabul edilir.

Akika Kurbanı : Yeni doğan kız ve erkek çocuklar için şükür amacıyla kesilen kurbana, "akika kurbanı" adı verilir. Akika kurbanı kesmek sünnettir. Akika kurbanı, çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir. Aynı günde çocuğa isim verilmesi ve saçının kesilerek ağırlığınca altın tasadduk edilmesi müstehaptır.


Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

10 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap
4 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
29 Ocak 2016 / hayribey Taslak Konular
23 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap