Arama

Maymunun özellikleri nelerdir?

Güncelleme: 13 Şubat 2012 Gösterim: 33.187 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
maymunun özellikleri nedir bunu bulan
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Efulim; 13 Şubat 2012 16:47 Sebep: kişisel bilgi kaldırıldı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Maymunların Özellikleri Nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar
Maymunlar Memeli hayvanların bir takımına verilen genel ad (Primates). Babuin gibi yerde yaşayan bir kaç türün dışında, hepsi ağaçlarda yaşar. Çok çevik ve zeki hayvanlardır.


Ekvator'un 40° kuzey ve 40° güney enlemleri arasında raslanırlar. Avrupa'da yalnız Cebelitarık kıyılarında bulunurlar. Bunların da Afrika'dan geldikleri sanılmaktadır. İki grupta incelenirler: Asya ve Afrika'daki Eski Dünya maymunları ve Orta ve Güney Amerika'daki Yeni Dünya maymunları. Yeni Dünya maymunlarına, güney Amerika'nın sulak ormanlarında bol rastlanır. Kuyruklarını, sarılma, kavrama, sallanma, tırmanma ve yiyecek toplamada üçüncü bir el gibi kullanırlar. Düşen yavrularını kurtarmada ve bir ağaçtan diğerine geçmede kuyruklarından maharetle istifade ederler. Bunun için bir ağacı elleriyle kavrarken diğerini de ayakları ve kuyruğuyla kavrayarak bir köprü kurarlar. Yavrular da buradan koşarak geçerler. Bazı türlerin kuyruk uzunluğu boylarından fazladır. İki beyin yarı küresinden biri kuyruğu ötekisi de diğer vücut olaylarını yönetir.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

maymunun özellikleri nedir bunu bulan

Linki inceleyiniz > Maymun Resimleri
Sen sadece aynasin...
azrail_b_J_K - avatarı
azrail_b_J_K
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #4
azrail_b_J_K - avatarı
Ziyaretçi
Maymunun Özellikleri

Primatlar, ağaçtaki yaşama uyum sağlamak için dört ellidir, bunun yanında kuyruklarını denge ve fazladan tutunma için kullanan türleri bulunur. Elleri çok büyük hareket olanağı sağlar. Diğer etenelilerden ayrı olarak yalnızca primatlarda başparmak ve işaret parmağı cisimleri kavramaya izin veren ve birbirine kenetlenebilen yapıda evrimleşmiştir.

Zekâ
Primatlar, memelilerin en zekisidir. Sivrilmiş bir özellikleri (yırtıcılık, çeviklik, vb. gibi) bulunmamasına rağmen, yırtıcı hayvanlara karşı zekâlarının getirmiş olduğu kurnazlıklarıyla mücadele edebilirler

Benzer Konular

5 Aralık 2008 / Misafir Genel Mesajlar
25 Mayıs 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
22 Şubat 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
16 Kasım 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Ekim 2013 / Misafir Cevaplanmış