Arama

Ronaldinho

Güncelleme: 21 Nisan 2018 Gösterim: 57.288 Cevap: 3
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
17 Eylül 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

Ronaldinho

Ad:  Ronaldinho1.jpg
Gösterim: 687
Boyut:  33.9 KB

İsmi: Ronaldo de Assis Moreira
Sponsorlu Bağlantılar
Doğum Tarihi: 21/03/1980
Doğum yeri: Porto Alegre
Milliyeti: Brazilian
Boy; 180cm
Kilo;: 80kg
Mevkisi: Forward
Sırt Numarası: 10

21 Mart 1980 tarihinde Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde çok fakir bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Aile geçimini Ronaldinho'nun ağabeyi Assis'in futboldan kazadıklarıyla sağlamaktaydı. Ülkenin yarısından fazlasının fakirlik çektiği Brezilya'da hemen hemen her çocuğun kurtuluş yolu olarak görülen futbol Ronaldinho için de bir hedefti. İlk idolü ve hocası da Asssis oldu.

Kulüp Kariyeri
Adını ilk olarak Mısır'da yapılan 17 yaş-altı Dünya Kupası'nda gol kralı olarak duyuran Ronaldinho, ilk profesyonel anlaşmasını 1998 yılında Gremio Kulübüyle yaptı. 2001 yılına dek oynadığı bu kulüpten ayrılıp Paris-Saint Germain'e 5 yıllık imza attığında, iki takım arasında bonservis bedeli konusunda anlaşmazlık çıktı. Bu anlaşmazlığın hukuki alana taşınması sonucu Ronaldinho 6 ay futboldan uzak kaldı. Sonunda 4,5 milyon dolarlık bonservis bedeli tespit edildi ve Ronaldinho tekrar futbola döndü. PSG'deki ilk yılı pek de parlak değildir. Özellikle Ronaldinho'nun Paris gecelerine düşkünlüğü yüzünden teknik direktörü ile yıldızı barışmadı. Fakat 2002 yılındaki başarılarıyla daha büyük bir takıma gitmek istediğini açık açık söyledi. Fakat sözleşmesi yüzünden takımında kalmak zorunda kaldı. Fakat PSG, 2003 yılında Avrupa Kupaları'na katılma hakkı kazanamayınca Ronaldinho'yu satış listesine koymak zorunda kaldı. Alıcı adayları listesinin an başında David Beckam'ı Real Madrid'e kaptıran Manchester United vardı. Hatta Ronaldinho neredeyse Manchester'lı kabul ediliyordu. Fakat elini çabuk tutan FC Barcelona 19 Temmuz 2003 tarihinde, 27 Milyon Euro bonservis bedeliyle transferi bitirdi. FC Barcelona'daki ilk maçına 27 Temmuz 2003 tarihinde çıkmış, çok istediği İspanya Lig Şampiyonluğunu ise 2004-2005 sezonunda ulaşabilmiştir. Şu an en büyük hedefi Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak olduğunu söyleyen Ronaldinho halen FC Barcelona'nın en büyük hücum gücüdür.

Milli Takım Kariyeri
1999 yılı, bu güne kadar 42 kez milli formayı giyen Ronaldinho'nun, milli takım kariyerinin başladığı yıl oldu. Amerika Kupası için milli takıma çağrıldı ve 26 Haziran 1999 tarihinde ilk defa milli formayı giydi. Bu turnuvada Paraguay'a attığı gol, millli takım adına attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. 2001-2002 yılında futboldan uzak kaldığı 6 ay yüzünden 2002 Dünya Kupası için Brezilya Milli Takım'ına alınmayacağı düşünülüyordu. Fakat dönemin teknik direktörü Felipe Scolari beklentileri boşa çıkardı. Ronaldinho oynadığı futbol ve attığı iki gol ile Scolari'nin ne kadar doğru yaptığını göstermiş oldu. Özellikle 30-35 metreden İngiltere attığı gol jeneriklikti. Zaten Dünya Kupasını da kazanan Brezilya oldu.


Öznitelikleri
Dünyada yükselen pres, fizik-kondisyon ve oyun bozmaya dayalı, savunma ağırlıklı futbol anlayışına karşı sürat, teknik, yaratıcılık ve oyun kurmaya dayalı estetik futbol anlayışının en büyük temsilcisi olan Ronadinho'nun en büyük futbol yeteneği hiç kuşkusuz topa olan hakimiyeti. Kısa vuruşlarla top sürme, kısa alanda çalım, bacak arası gibi bilinen her türlü adam adama hücum varyasyonlarında üstün bir yeteneğe sahip olamasının yanında kendine has yan çalımlarında top, ayağına yapışıkmış görüntüsü verir. Bu top hakimiyeti, sürati ve vücut çalımı ile birleşince neredeyse tutulmaz bir oyuncudur. 2 Aralık 2004 tarihinde Şampiyonlar Ligi grup maçlarının dördüncüsünde, AC Milan'a karşı maçın sonlarına doğru, bütün bir takıma vücut çalımı atarak kaydettiği gol yeteneklerinin özeti gibidir. Sürati dolayısıyla açık alanda da çok tehlikelidir. Ayrıca serbest vuruştan veya oyun içinde mesafe ne olursa olsun gol atabilir.
Ağırlıklı olarak sağ ayağını kullanır. Gerek maç esnasında, gerek serbest vuruşlarda mesafa tanımaksızın kaleyi bulabilir. Ama gol atmaktan kadar attırmayı da sever. Verdiği uzun mesafeli paslar da çok başarılıdır. Hem süratli hem de çabuk olma vasfına sahip ender oyunculardandır. Bu yüzden hem açık alanda hem de dar alanda çok tehlikelidir.


Her ne kadar oyun kurucu vasıfları olsa da Ronaldinho klasik anlamda bir oyun kurucu değildir. Daha çok hücum hattı ile orta sahanın arasında serbest adam veya ileriye dönük orta saha oyuncusu olarak sol iç koridorda oynar. Oyun kurgusunu değiştirme, gerekirse oyunu yavaşlatma gibi kabiliyetleri olması gereken oyun kurucu gibi takım sisteminin gerçek ağırlık merkezi değildir. Fakat sahip olduğu hücum gücü, ağırlık merkezinin ona kaymasını sağlar.

Maradona, Pele gibi gösteri özellikli kaliteli futbolcuların günümüz temsilcisidir. Çalım yeteneğini geliştiren ve yeni çalım stilleri bulan/uygulayan bir futbolcu olarak -yaşı da dikkate alınırsa- futbol tarihine geçeceği kesin gibidir. Ayrıca diğer teknik futbolculardan farklı olarak savaşçı ve mücadeleci yapısı farklılığını belirginleştirmektedir.

Başarıları
Kulüp
2004-2005 İspanya Lig Şampiyonluğu
Milli
2002 Dünya Kupası Şampiyonluğu
1999 Amerika Kupası Şampiyonluğu
1997 17 yaş-altı Dünya Şampiyonluğu
Bireysel
2004 FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu Ödülü
1997 17 yaş-altı Dünya Şampiyonası Gol Krallığı

Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 15:32
Biyografi Konusu: Ronaldinho nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
mydarling24 - avatarı
mydarling24
Ziyaretçi
1 Ekim 2006       Mesaj #2
mydarling24 - avatarı
Ziyaretçi
Ronaldo de Assis Moreira
Gerçek adı; Ronaldo de Assis Moreira ama kimileri Ronaldinho Gaúcho olarak tanıyor ya da bütün Dünya’nın bildiği adıyla sadece Ronaldinho..
Sponsorlu Bağlantılar

BU ADAMIN ADI NE ?..

Brezilya’nın ada dili olan Portekizce’de Ronaldinho kelimesi “küçük Ronaldo” anlamına geliyor ve bu yıldız futbolcunun fiziksel özellikleri sebebiyle değil küçükken Inter’de top koşturan ve hayranı olduğu Ronaldo sebebiyle Ronaldo de Assis Moreira’ya verilen ad.. Adının sonuna eklenen Gaúcho kelimesi ise Brezilya’nın Rio Grande do Sul bölgesinde oynayan futbolculara takılan “mutlu” anlamını taşıyan ek bir lakap..

Ronnie 21 Mart 1980’de Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde doğdu.. Oldukça fakir bir ailenin çocuğu olan Ronaldinho’nun bugünlere gelmesi sadece yeteneğiyle değil hayata bakış açısı sayesinde oldu..

Futbolunu sergilerken de görüldüğü gibi her zaman gülen, neşeli kimliğiyle ön plana çıkan Ronaldinho insanlara güvenen bir iyi niyet timsali..


Kısa süre önce 2005 senesinin “Avrupa’da Yılın Futbolcusu” ödülünü alan Ronaldinho, 2004’de de “FIFA Dünya’da Yılın Futbolcusu” ödülünü kazandı.. Ancak buralara gelmek bu kadar da kolay değil..


AZMİN BAŞARISI..

Önceleri bir futbolcu olan ancak daha sonra ailesini geçindirmek için Grêmio Football Portoalegrense’de oto parkı idare eden babası Joao Da Silva Moreira, girdiği havuzda boğularak hayata gözlerini yumdu.. Ronaldinho henüz 8 yaşındaydı.. Şimdilerde menajeri de olan abisi Assis'in futboldan kazandığı para ile geçindirmeye çalıştığı ailede, kendisine örnek aldığı abisinin yolunda ilerleyen küçük Ronnie, fakirliğin hat safhada yaşandığı Rio Grande do Sul’da ilk olarak plaj futboluna adım attı..

Oldukça iyi bir futbolcu olan ve 18 numaralı formasıyla milli takım formasını da taşıyan Ronaldinho’nun abisi Roberto Assis, Gremio döneminde harikalar yarattığı sırada diz bağlarından sakatlanınca İsviçre, Japonya ve Meksika’da şansını denedi ancak yedek olmaktan öteye geçemedi.. Assis, futboldan uzaklaşıp da küçük kardeşinin topla neler yapabileceğini fark ettiği dönemde geride bıraktığı yıllarda kazandığı tecrübeyle Ronaldinho’nun menajeri olmaya karar verdi.. Assis’in bu kararı ve küçük yaşta kendisini izleyenleri büyülemeyi başaran Ronaldinho’nun yeteneği, iyi bir iş birliğinin ve servetin kapılarını aralayan ilk adım oldu..


Brezilyalı gençlerin %99’unun yaptığı gibi.. Futbolun para kazanmanın ve aile geçindirmenin en önemli yollarından biri olan yeşil sahada herkes Ronaldinho kadar şanslı olamaz ama henüz 14 yaşında ne kadar büyük bir yetenek olduğunu önce ailesine ve ardından da kendisini seyretmeye gelenlere gösteren Ronaldinho, abisinin de yardımıyla Gremio futbol kampında futbol oynamaya başladı.. Ortada resmi kontrat ya da bir anlaşma yoktu ancak kısa sürede ortaya koyduğu performans Brezilya 17 yaş altı milli takımına, U17’ye seçilmesini sağladı..


İLK BAŞARI ULUSAL FORMAYLA GELDİ..

Mısır’da düzenlenen şampiyonada, U17 takımında adını duyurmayı başaran Ronaldinho turnuvanın en golcü futbolcusu olarak Brezilya’ya geri döndüğünde Gremio tarafından uzatılan sözleşmeye imzasını attı.. 1998’de resmi bir sözleşme ile Gremio formasını taşıyama başlayan Ronaldinho o zamanlar, ailesini ancak geçindirecek kadar para kazanmaya başladı..

1998’de sadece 4 maça çıkan ve gol kaydedemeyen genç yetenek, bir sene sonra kumun etkisini üzerinden atıp da yeşil çimde oynamaya alıştığında, çıktığı 17 maçta attığı goller ve verdiği paslarla şehrinin takımını gururlandırmaya başladı.. İkinci senesinde 5, üçüncü senesinde de 8 gol kaydeden genç yetenek, henüz Brezilya’daki son senesinin tadını çıkarttığını farkında değildi..

Ad:  Ronaldinho2.jpg
Gösterim: 708
Boyut:  36.6 KB

1999’da Wanderley Luxemburgo’nun yönetimindeki milli takıma çağırılan Ronaldinho aynı sene, 26 Haziran’da, hayranı olduğu yıldızların taşıdığı samba formasını sırtına geçirdi ve ilk uluslararası golünü Venazuella’ya karşı kaydetti.. Bu gol öyle sıradan bir gol olmadı hem çok güzel hem de Copa America’yı da Brezilya’nın müzesine kazandıran bu gol ertesi gün Brezilya basınında “Yeni Pele yolda” başlıklarını atmasını sağladı..


Kısa sürede Güney Amerika’ya üs kuran futbolcu simsarları Ronaldinho’nun ne kadar yetenekli bir futbolcu olduğunu Avrupa’da bağlı bulundukları kulüplere iletmeye başladı..


ADIM ADIM AVRUPA..

İlk teklifin gelmesi fazla gecikmedi.. İngilizlerin köklü kulübü Leeds United, Gremio’nun kapısını çalan ilk takım oldu.. Gremio’nun kesinlikle vazgeçmek istemediği Ronaldinho için (rakam bugün hala kesin olarak doğrulanmasa da) sonraları mali kriz yaşayan Leeds’in önerdiği rakam dönemin basınına göre tam 75 milyon euroydu !..

Gremio, Leeds’in ne teklif ettiği rakamı geri çevirdi.. Ancak hem Gremio hem de Brezilyalı futbolseverler Ronaldinho’nun kısa süre sonra yuvadan uçacağını farkındaydı.. Kapıyı ikinci kez çalan Hollanda’nın futbolcu fabrikası PSV Eindhoven oldu.. Gremio, Hollanda temsilcisini de geri çevirmeyi başardı ancak değerini yavaş yavaş farkına varmaya başlayan ve her teklifte biraz daha tecrübe kazan abisi ve menajeri Assis, kapıya üçüncü gelen Paris Saint German ile el sıkıştı..


Her ne kadar P.S.G ile anlaştıklarında Ronaldinho’nun 1 Temmuz 2001’den itibaren bedelsiz ayrılmaya hakkı olsa da Gremio’nun bu alış verişten bir miktar kazanç sağlama talebi Fransız ekibi tarafından mantıklı bulundu ve bugünün değimiyle “yetiştirme parası” olarak Gremio’ya 4.5 milyon dolar ödendi..


FUTBOLU HIZLI OLABİLİR AMA YA ADAPTASYONU ?..

Ronaldinho’yu Avrupa’ya getiren P.S.G. teknik direktörü Luis Fernandez, genç sam******n tavırları ve performansı karşısında pek de memnun kalmadı.. Fernandez’e göre adaptasyon sorunu yaşayan Ronaldinho, Paris’te futboldan çok gece hayatına merak sardı ve kendisinden bekleneni veremedi..

2001 – 2002’de PSG ile 28 maça çıkan Ronaldinho sadece 9 gol atabildi, 8 sarı kart gördü ve 9 kez oturduğu yedek kulübesinde pek de rahat durmadı.. Ronaldinho, ikinci sezon biraz daha iyi olmasına rağmen kendisinden beklenen bu değildi.. PSG defteri 55 maç ve 17 gol ile kapanmak üzereydi.. Avrupa kupalarına kalamayan PSG’de Ronaldinho’nun da kalmaya niyeti yoktu ve bunu açık açık dile getirdi..


GELSİN DÜNYA KUPASI, GELSİN BAŞARI..

2002’de Ronaldinho, Brezilya’nın Dünya Kupası’nı kaldırmasını sağlayan önemli isimlerden biri oldu.. Ne Kore’de ne de Japonya’da “ölümcül üçlü” Ronaldo, Ronaldinho ve Roberto Carlos’u kimse durduramadı.. Özellikle yarı final maçında Shizuoka’da İngiltere’ye 30 metreden David Seaman’ı avlayarak kaydettiği gol turnuvanın en güzel anlarından birini oluşturdu (orta mıydı acaba?).. Gerçi Ronaldinho o maçı tamamlayamadı ve Danny Mills’e yaptığı faulün ardından oyundan atıldı..

Kaldırdığı Dünya Kupası, PSG’de yaşanan hayal kırıklığı ve Ronaldinho’nun Avrupa kupalarında boy göstermek istemesi Avrupa’nın elitlerini aynı adreste buluşturdu; Ronaldinho’nun abisi Assis’in adresi..


PSV ikinci kez Ronaldinho için girişimlerde bulundu.. Araya giren Manchester United, Hollanda ekibini saf dışı bırakmayı başardı hatta David Beckham’ın yerine yeni bir yıldız arayan Manu transferi bitirmek üzere olduğunu bile remi bir şekilde duyurdu.. İngiliz basını haftalarca Ronaldinho’nun Premier League’de neler yapabileceğini yazdı.. Ama bu yazılanların hepsi birer hikaye olmaktan öteye geçmedi..


NOU CAMP BİR KONSER SALONUYSA, RONNIE DE BİR ORKESTRA ŞEFİ !

“PSV mi ?.. Manchester United formasıyla vereceği pozun saati mi ?..” derken işi bitiren Laporta oldu.. Barcelona 27 milyon Euro karşılığında, Brezilya’nın yakın zamanda Dünya futboluna damgasını vurması beklenen yıldız sambacısı Ronaldinho’yu resmen Katalan devinin renklerine bağladığını 19 Temmuz 2003’de erken saatlerde duyurdu..

2003 – 2004 sezonundan itibaren Ronnie, Avrupa’ya adapte olduğunu hemen göstermeye başladı.. Bunun sebebi belki de Fransızca’ya alışamaması ve İspanyolca’yı çok daha kolay anlaması oldu.. Ya da Barcelona’ya ilk geldiğinde de söylediği gibi “kendimi evime gelmiş gibi hissetim” diyerek evine duyduğu özlemi Barcelona şehrinin gidermesi..

İlk yılında Barca’nın La Liga’yı ikinci sırada tamamlamasını sağladı.. 32 maça ilk 11’de çıktı 15 gol kaydetti.. Samuel Eto'o, Deco, Ludovic Giuly, Lionel Messi ve Henrik Larsson’un da desteğiyle Ronaldinho 2004-2005’de Barcelona’ya 5 yıl aradan sonra 17. şampiyonluğunu kazandırdı..


ÖDÜLLERDEN HAT-TRICK !..


Mart 2004’de Pele fazla gecikmedi ve Ronaldinho’yu
“Yaşayan En İyi Futbolcular” listesine aldı.. 20 Aralık 2004’de Arsenal'den Thierry Henry ve Milan'dan Andriy Shevchenko’yu sollayan Ronaldinho FIFA tarafından Dünya’da Yılın Futbolcusu seçildi.. Ronaldinho’yu bu ödüle 157 ulusal takım teknik direktörü ve 145 ulusal takım kaptanı layık gördü.. 29 Haziran 2005’de milli takım ile kazandığı 2. Konfederasyon Kupası’nda Ronaldinho’nun payı çok büyük oldu.. İlk kupada en golcü futbolcu olan Ronnie ikincisinde de yapacağını yaptı ve finalde Arjantin’i 4-1’le deviren sambacılarda 47’de golün adı oldu.. UEFA, 2004 – 2005 Şampiyonlar Ligi’nde sergilediği performansın ardından O’nu Devler Ligi’nin en iyi golcüsü seçti.. Dünya’nın en prestijli ödüllerinden birini daha yakın geçmişte müzesine götüren Ronaldinho 2005’in Ballon D'Or ödülüne layık görüldü..

Kazandığı finallerin ardından mutlaka bir çalgı bulan ve hem çalıp hem de dans eden Ronaldinho kısa süre önce Katalan devi Barcelona ile nikah tazeledi ve değeri tam 150.000.000 euro..


HER TÜRLÜ “BİR” KAZANAN..

Bu arada Ronaldinho kimilerine göre pek de yakışıklı biri sayılmaz, ancak Dünya’nın en çok ziyaret edilen sitelerinden AskMen.com’a göre Dünya üzerinde yaklaşık 18.7 milyon genç kızın odasında Ronaldinho posteri var.. Ayrıca Nike ve Pepsi ile yaptığı reklam anlaşmaları sayesinde 2003’den beri Dünya’nın en çok kazanan futbolcuları arasında..

Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 15:33
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Ronaldinho
Ad:  Ronaldinho3.jpg
Gösterim: 1206
Boyut:  40.0 KB
Kimlik
Adı: Ronaldinho (Ronaldo de Assís Moreira)
Takım: AC Milan
Doğum Tarihi: 21 Mart 1980
Boy: 181
Kilo: 76 kg
Mevki: Ofansif ortasaha

Arka Plan
Futbolu geçmişte oynayan oyunculardan sadece birkaçı Ronaldinho kadar taraftarlar üzerinde etkili olabilmişti. Paris’te yıldızı parlamaya başlayan Ronaldinho, ordan sonraki durağı olan Barcelona’da bir fenomen haline gelerek milyonları peşinden sürükledi. Şimdiki durağı ise Milano.

Carlo Ancelotti’nin Milan’ı için bu transfer büyük önem taşıyor, çünkü yıllardır taraftarlar bir star istiyorlardı. Her ne kadar Kaka büyük bir oyuncu olsa da onun transferi dünyadaki insanlar üzerinde Ronaldinho kadar etki yapmadı. Dünyada bu kadar sevilen bir oyuncu olmasında elbette bir geçmişin imzası bulunuyor. Şimdi buna bir bakalım…

Gremio günleri
Ronaldo de Assis Moreira 21 Mart 1980’de Güney Brezilya’daki Porto Alegre’de dünyaya geldi. Eski Cruzeirolu futbolcu olan babası Joao ve abisi Roberto’nun iyi ve göze hoş gelen futbol oynamaları Ronaldinho’nun kaderini etkiledi. Kalitesini çok genç yaşta göstermeye başlayan Ronaldinho’nun adı Küçük Ronaldo anlamına gelmektedir. Her Brezilyalı futbolcu gibi kendisini plaj futbolunda gösteren oyuncu henüz 13 yaşındayken 23-0 biten bölgesel bir maçta bütün golleri atarak basının ilgisini çekmişti.

Abisinin izinden giderek Gremio’nun altyapısına giren oyuncu ilk olarak 1998’deki Libertadores Kupası’nda A takımla maça çıkmıştı. O zamanki Gremio teknik direktörü Celso Roth oyuncuyu takıma dahil ederek bir anlamda Ronaldinho’ya güvenini göstermişti.

Ronaldinho’nun futbol sahnesine asıl çıkışı 1999 yılında oldu. Copa Amerika için Brezilya takımına çağrılan oyuncu Letonya ile oynanan hazırlık maçında ilk kez milli takım forması giydi. 1999’deki Konfederasyon Kupası’nda en iyi oyuncu seçilen Ronaldinho Meksika’ya 4-3 keybedilen final maçında sakatlığı nedeniyle oynayamamıştı.

Paris Saint-Germain
Ronaldinho, Paris ekibinde oldukça parlak işler yaptı. Marsilya, Lyon Monaco gibi rakipler karşısında oldukça iyi maçlar çıkarırken küçük takımlar karşısında zorlandı.

Kariyerinde daha sonra sıkça tekrarlanacak olan eleştiriler PSG teknik direktörü Luis Fernandez tarafından da dile getirilmeye başlandı o dönemde. Gece hayatına kendisini kaptıran Ronaldinho, 2002 yılında Fransa’ya geç döndüğü için ceza aldı. Buna rağmen Ronaldinho, milli takım forması ile başarılarına devam etti. Japonya ve Güney Kore’de Rivaldo ve Ronaldo ile birlikte oynadı. 3R’ler turnuva tarihinin en iyi Brezilya’sını oluşturdu. Ronaldinho, İngiltere ile oynanan Çeyrek final maçında attığı gol ile David Seaman’ın kariyerini bitirmişti. Paris’e döndükten sonra çıkışına devam eden Ronaldinho, 2002/03 sezonunda gol kralı olurken takımı ligde başarılı olamadı. Ronaldinho da bunun üzerinde takımdan ayrılmaya karar verdi. Ronaldinho’nun transfer ihtimali Avrupa takımlarını heyecanlandırdı. Manchester United ve Real Madrid oyuncuya imza attırabilmek için yoğun çaba harcadı. Real Madrid’in oyuncuyu kiraya verme düşüncesi ve Sir Alex Ferguson’un biraz geri planda durması, Brezilyalı yıldızın 21 milyon Pound karşılığında Nou Camp’a gitmesine neden oldu.

F.C. Barcelona
Joan Laporta’nın seçim sözü olarak takıma getirilen Ronaldinho yeni teknik direktör Frank Rijkaard tarafından hemen takıma monte edildi. 2003/04 sezonunun ilk aylarında Ronaldinho sakatlıklar nedeniyle istenen başarıyı gösteremedi. Yılbaşından sonra oynanan Sevilla maçında uzaktan attığı harika gol onu taraftarın sevgilisi haline getirdi.

Sezonun ikinci yarısında Barcelona’yı adeta ateşleyen oyuncu 1990’larda Rivaldo’nun yaptıklarını yapmaya başladı. Nisan 2004’te oynanan Real Madrid maçında Ronaldinho Hollandalı golcü Patrick Kluivert’a harika bir uzun pas atarken Xavi’nin verdiği pası golle sonuçlandırarak takımına galibiyeti getirdi.

Barcelona 2004/05 sezonunda da bu çıkışı Samuel Eto’o, Deco, Ludovic Giuly ve Henrik Larsson ile devam ettirdi. O dönemde şüphe yok Avrupa’nın en iyi futbol oynayan takımı oldular. Bu oyuncular Barcelona’yı 2000 yılından bu yana ilk şampiyonluğa taşıdılar.

Buna rağmen Ronaldinho 20 Aralık 2004’te Yılın En iyi Oyuncusu ödülünü kazandı ve artık bir fenomen haline geldi. Bütün bu başarılar Ronaldinho’yu ilerlemekten vazgeçirmedi. 2005/06 sezonuna da harika başladı. Müthiş bir performans gösteren Ronaldinho hem Dünyanın hem de Avrupa’nın en iyi oyuncusu seçildi.

Barcelona için Ronaldinho sadece lig şampiyonluğu getiren oyuncu değil ayrıca Avrupa’da başarının mimarı sayılmıştı. O aylar Ronaldinho açısından kuşkusuz harika zamanlardı. Pele, Diego Maradona ve Johan Cruyff ile beraber anılır olmuştu. Sezonun kuşkusuz hafızalarda kalan maçı Real Madrid maçıydı. Bernabeu’de alınan 3-0'lık gelibiyetin tek kahramanı Ronaldinho idi.

Bütün bu başarılan oyuncuyu 2006 Dünya Kupası’nın yıldızı haline getirdi. Almanya’da bütün gözler onun üzerindeydi. Ancak çeyrek finalde Zidane’ın Fransa’sına karşı alınan mağlubiyet bütün beklentileri alt üst etti. 2006/07 sezonuna pek iyi başlayamayan Ronaldinho gezegende en çok korkulan oyuncu durumundaydı. Bu nedenle karşı takımlar ona karşı özel önlemler alma yoluna gittiler. Artık eskisi kadar boş alan ve dribling şansı bulamıyordu. Gittikçe rakipleri üzerindeki etkisi kaybolan Ronaldinho’nun Barcelona’daki kariyeri düşüşe geçmişti. Brezilyalı yılın futbolcusu ödülünü de Cannavaro’ya kaptırmıştı.

Ronaldinho’nun o sezon akıllarda kalan 2 hareketi vardı. İlki Nou Camp’taki Villareal maçında attığı gol. Diğeri de Şampiyonlar Ligi’nde takımını gruptan çıkaran frikiği attığı Werder Bremen maçı.

2007/08 sezonu öncesinde takımdan ayrılabileceği konuşulan Ronaldinho, baskılara boyun eğmedi ve takımda kaldı. Sezon boyunca yaşadığı şanssızlıklar ve performansındaki düşüşler onun sonun hazırladı. Taraftar tarafından da istenmeyen adam haline gelen Ronaldinho sonunda takımdan ayrılmayı kafasına koydu.

Transfer günleri
2008 yazının gelişiyle birlikte Brezilyalı yıldızla ciddi ciddi ilgilenen iki takım vardı. Bunlardan birisi Milan, diğeri ise Manchester City idi. İki takım arasındaki savaşta 19 Haziran’da ilginç bir gelişme oldu. Milan asbaşkanı Adriano Galliani Gazzetta Della Sport’a yaptığı açıklamada “Artık bazı şeylerle mücadele etmiyoruz. Manchester City Ronaldinho için yıllık 12 milyon ˆ öneriyor. Biz sadece Barcelona ile bonservis konusunda görüşebiliriz,” diyerek transferin suya düştüğünü söylemişti.

Zaman geçtikçe Ronaldinho City’e gitme fikrinden vazgeçmeye başladı ve Galliani de 3 Temmuz’da yaptığı açıklamada “Ronaldinho sanırım Milan’ı tercih edecek,” diyerek transfere yeniden yeşil ışık yaktı.

Manchester City ise transferden asla vazgeçmedi. Barcelona’ya 33 milyon ˆ önerirken oyuncuya da hatırı sayılır bir ücret önerildi. AC Milan ise bonservis bedeli olarak 22 milyon ˆ belirledi ve oyuncuya da haftalık 150.000 ˆ önerdi. Barça Başkanı Joan Laporta, Ronaldinho ve kardeşi ile görüşerek son kararı verdi. Artık Ronaldinho 2011’e kadar Milano’daydı.

Biliyor muydunuz?
Ronaldinho Brezilya’da her alanda ve takımda futbol oynayan birkaç futbolcudan birisidir: U-15, U-17, U-20, U-23 ve A milli takımı.
Ronaldinho, Ocak 2007’de İspanyol vatandaşı oldu.
Ronaldinho 25 Şubat 2005’te ilk kez baba oldu. Brezilyalı dansçı Janaina Nattielle Viana Mendes’ten bir oğlu olan Ronaldinho ona babasının adı Joao’yu verdi.

Kaynak: Goal.com
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 15:35
Umutcan - avatarı
Umutcan
Ziyaretçi
21 Nisan 2018       Mesaj #4
Umutcan - avatarı
Ziyaretçi