Arama

Fernando Alonso

Güncelleme: 29 Temmuz 2010 Gösterim: 24.639 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Eylül 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fernando Alonso
Fernando Alonso Díaz (29 Temmuz 1981, Oviedo) iki kere dünya şampiyonu olmuş İspanyol Formula 1 pilotu.
Oxford, İngiltere'de yaşamaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar
25 Eylül 2005'de kazandığı Dünya Şampiyonluğu ile birlikte En Genç Dünya Şampiyonu Olmuş Formula 1 Pilotu ünvanını Emerson Fittipaldi'den almıştır. İlk şampiyonluğunu 24 yıl 58 günlükken kazanmış ve ertesi sene tekrar Dünya Şampiyonu olmuştur. Eğer 2005'de şampiyon olmasaydı 2006'daki şampiyonluğu ile Emerson Fittipaldi rekorunu yine geçebilecekti. Lakabı El Nano'dur.
Formula 1'de yarışmış en genç 3. pilottur. Formula 1'de Pole Pozisyonu alan, Yarış kazanan, Şampiyon olan ve üst üste 2 kere Şampiyon olan en genç isimdir.


Ad:  222px-Fernando_Alonso_2006_Malaysia.jpg
Gösterim: 259
Boyut:  15.7 KB
Fernando Alonso, 1981 doğumlu 2 kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan ‘El Nano’ lakaplı, İspanyol yarış pilotu. 25 Eylül 2005’de (24 yaş 59 günlük iken) ilk F1 Dünya Şampiyonluğu’nu kazandı ve Emerson Fittipaldi’ye ait olan en genç dünya şampiyonu olma ünvanını eline aldı. Alonso, Michael Schumacher’in 5 yıl boyunca ardarda kazandığı şampiyonluklara da bir nokta koydu.
Ad:  A1.PNG
Gösterim: 405
Boyut:  9.3 KB
Fernando Alonso Diaz, 29 Temmuz 1981’de İspanya’nın kuzeyindeki Oviedo, Asturias’da dünyaya geldi. Alonso soyadını, maden endüstrisinde patlayıcı uzmanlığı yapan babasından, Diaz soyadını ise bir alışveriş mağazasında çalışan annesinden aldı. Fernando’nun babası Jose Luis Alonso, amatör bir kart yarışçısıydı ve bu tutkusunun çocuklarına da geçmesini diliyordu. Bu yüzden çocukları için F1 aracına benzeyen pedallı bir kart aracı yaptı. Aracı öncelikli olarak 8 yaşındaki kızı Lorena için planlamıştı fakat o ilgi göstermeyince araç, 3 yaşındaki Fernando’ya kaldı. Böylece genç yaştan itibaren yarışmacı kişiliğe sahip olan Alonso ve ona yardımcı olan babası, kart yarışmalarına katılmaya başladılar ve bunun için tüm İspanya’yı dolaştılar. Ailesi onun motorsporlarında kariyer sahibi olabilmesi için yeterli ekonomik düzeye sahip olmamasına rağmen, Alonso’nun başarıları ona birçok destek gelmesini sağladı. Sponsorlarla hızlanan çalışmalarının sonucu olarak 1994, 1996 ve 1997 ‘de 3 İspanya kart yarışı kazandı. Aynı zamanda Avrupa Karting Şampiyonası’na katılan Alonso, 2. oldu ve 1996 yılında World Junior Karting Championship 1.si oldu.
1999 yılında F1 takımlarından Minardi’nin eski pilotu Adrián Campos’un yardımı ile katıldığı Euro Open MoviStar by Nissan yarışında şampiyon olması, 2000
yılında ona çabuk bir şekilde Formula 3000 yarışçısı olma yolunu açtı. O sezon Formula 3000’de Spa-Francorchamps’da şampiyonluk kazanan Alonso, böylece genel sürücüler klasmanında 4.lüğe yükseldi ve Formula 1’e transfer oldu.
Formula 1’de yarışan 3. en genç pilot olan Alonso, F1’e Minardi takımında 2001 Avustralya Yarışı ile başladı. Çaylak sezonunda, arabası yarışçı değildi ve sezonu hiç puan alamadan tamamladı. Yine de yarışları mekanik problem yaşamadan bitirmesi ve takım arkadaşları Tarso Marques ve Alex Yoong ‘dan zaman zaman daha iyi olmasıyla kendini tanıttı.
2002 yılında yetenekleri sayesinde Renault takım menajeri Flavio Briatore’nin de dikkatini çekmeyi başardı ve test pilotu olarak takıma girdi. Bir sezon sonra sürücü koltuğuna oturan Alonso, daha yarışçı bir arabayla 2003 Malezya Yarışı'nda en genç pole pozisyon (1 numaralı çıkış pozisyonu) kazanan sürücü oldu. Fakat yarış sonunda Kimi Raikkonen ve Rubens Barrichello’nun ardından 3. sırayı aldı.
2003 Brezilya Yarışı'nda 180 mil hızla giderken yaptığı kazanın arkasından, performansında bir düşüş yaşamasına rağmen iki yarış sonra kendi evi İspanya’daki formula yarışını 2. sırada bitirdi. Kısa bir süre sonra 2003Macaristan Yarışı'nı kazanarak F1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu oldu. Alonso, sezonu 4 podyum zaferi ve kazandığı 55 puan ile 6. sırada bitirdi.
2004 sezonunda da Renault takımında kalan Alonso, sezonu 4 podyum zaferi ve 59 puan ile 4. bitirdi. Takım arkadaşı Jarno Trulli ise Renault’dan ayrılıp son üç yarışta Toyota takımı ile yarıştı.
Alonso, 2005 sezonuna yeni takım arkadaşı Giancarlo Fisichella ile iyi başladı ve ilk iki yarışda aldığı 3.'lüklerden sonra, ardarda 1.'likler aldı. Sezonun beşinci yarışında, kendi evinde çok istediği podyum biriciliğini, yaşadığı problem nedeniyle alamadı ama yarışı ikinci olarak bitirdi. Sonraki Avrupa Grand Prix’inde Raikkonen ile girdiği rekabeti kazandı ve yarışı 1. bitirdi. Kanada Grand Prix’inde Villeneuve virajında duvara çarparak yarış dışı kaldı ve puan alamadı.
Fernando Alonso, 2005 Amerika Yarışı'nda ise lastik üreticisi Michellin‘in güvenlik garantisi vermemesi üzerine yarışa çıkmadı.
2005 sezonunu 15 podyum zaferi, 7 yarış birinciliği ve 133 puanla şampiyon bitiren Alonso, aynı zamanda Renault F1 takımına da şampiyonluk getirdi ve şu açıklamayı yaptı:
Bu şampiyonluğu aileme ve kariyerim boyunca beni destekleyen tüm yakın arkadaşlarıma adıyorum. İspanya Formula 1 kültürü olan bir ülke değil ve bu yüzden bu yoldaki her etapta, yalnız bir şekilde savaşmamız gerekti. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Onlar F1’in en iyileri. Bu işi beraber başardık. Ben dünya şampiyonu oldum ama hepimiz şampiyonuz ve onlar bunu hakediyorlar.
2005 Prince of Asturias Award of Sports ödülünü alan en genç kişi olan Alonso, 2006 sezonunda 14 podyum zaferi, 7 birincilik ve 134 puanla 2. kez F1 şampiyonu oldu.
İspanyol müzik grubu El Sueño de Morfeo’nun vokalisti Raquel del Rosario ile nişanlı olan Alonso, İngiltere’de Oxford kentinde yaşıyor.
Fernando Alonso, 2007 sezonunda McLaren Mercedes takımında yarışacak.

Formula 1 Yarışlarında Aldığı Sonuçlar
Ad:  A2.jpg
Gösterim: 419
Boyut:  68.1 KB

Biyografi Konusu: Fernando Alonso nereli hayatı kimdir.
ManantiaL - avatarı
ManantiaL
Ziyaretçi
9 Eylül 2007       Mesaj #2
ManantiaL - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul'da hiç kazanamadım

Sponsorlu Bağlantılar
Formula 1'de son 2 sezonun dünya şampiyonu MCLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, İstanbul'da daha önce yarış kazanamadığını, bu kez birinci olmak istediğini söyledi.

Tuzla Karting Pisti'nde yapılan Vodafone Go-Kart Cup 2007 finali sonrası dereceye girenlere ödüllerini veren ve pistte Go-Kart aracıyla 5 tur atan Alonso, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Alonso, ''Buraya her geldiğimde çok güzel anlar geçiriyorum'' dedi.

Macaristan Grand Prix'si sonrası 2 haftalık ara bulunduğunu hatırlatan İspanyol pilot, İstanbul'daki yarışa iyi hazırlandıklarını ve hafta sonunda kendilerini güzel bir yarışın beklediğini ifade etti.

Alonso, İstanbul Park'da daha önce yapılan 2 yarışta da 2. olduğunu vurgulayarak, ''İstanbul'da hiç kazanamadım. bu kez birinci olmak istiyorum'' derken en büyük rakiplerinin Ferrari olacağını söyledi.

Ferrari'nin İstanbul Park Pisti'nde güçlü olduğunu anlatan Alonso, ''Onları burada geçmek zor olacak. Uzun virajlar onlar için avantaj. Ancak biz de burada elimizden geleni yapacağız'' dedi.

İspanyol pilot, bu pistte daha önce Raikkonen ve Massa'nın kazandığının ve 2 pilotun da şimdi Ferrari adına yarıştıklarının hatırlatılması üzerine, ''Yarışın ben, takım arkadaşım Hamilton, Massa ve Raikkonen arasında geçeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

100. YARIŞINA ÇIKACAK
İstanbul Park'ta kariyerindeki 100. yarışına çıkacak olan Alonso, bunun kendisi için bir baskı yaratıp yaratmadığı sorusuna, ''Kazanırsam çok önemli olacak. Kaybedersem de hemen unutmaya çalışacağım'' yanıtını verdi.

''SCHUMACHER'İN REKORLARINI KIRMAK ZOR''
Fernando Alonso, Formula 1'i bırakan efsane pilot Michael Schumacher'in rekorlarını kırıp kıramayacağı sorusu karşısında da, ''7 şampiyonluk çok zor. Michael bunu yaptı. Benim 5 kez daha kazanmam lazım. Bunun için de elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

PİST REKORUNU KIRDI
Alonso, Tuzla Karting Pisti'nde attığı 5 tur sırasında 59.894 olan pist rekorunu, 55.829'luk derecesiyle kırdı. Go-kart'ı çok sevdiğini anlatan Alonso, Vodafone Go-Kart Cup 2007'de birinci olan Torun Olgun, 2. Gökhan Özgüven ve 3. İlyas Güvelioğlu'na kupalarını verdi.




Alonso,namı değer >>el nano<< benim motor sporlarında en beğendiğim pilot.ben şimdkki takımında değilde renultta yarışması taraftarıydım.kendisininde dediği gibi bu seneki formulada ona bir şans lazımdı ve bu şansı ona takım arkadaşı Hamilton sağladı.yarışta yaşadığı talihsizlik üzerine 5. sıraya gerileyin hamilton.alonsonun 3. sıraya yerleşmesinde etkili oldu.ve alonso nun şansı yaver gittiMsn Happy

Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2015 01:20
ManantiaL - avatarı
ManantiaL
Ziyaretçi
26 Aralık 2007       Mesaj #3
ManantiaL - avatarı
Ziyaretçi






Şampiyonluklarını kazandığı Renault'a dönen Alonso ile yeni takımındaki ilk söyleşisi

Fernando, ING Renault F1 Takımının 2008 için yeni pilotusun. Mutlu musun?
Fernando Alonso: "Evet, çok. Herkes, ING Renault F1 takımının, ne kadar büyük bir takım olduğunu ve Formula 1'deki hünerlerini bilir."
"Birlikte bunları unutamazsınız. 2005 ve 2006'da ard arda şampiyonlukları kazandık. Bu başarının bir parçası olma şansıma sahiptim. Önemli firmalar tarafından destelnen en büyük takımlar biri. Kazanmak için neler yapılacağını bilen bir takım"
Uzun bir bekleyiş mi oldu? Verilecek kararı beklerken geçen bir kaç haftada neler hissettin?
Alonso: "Dürüst olmak gerekirse Kasım ayının ilk 3 haftası daha çok, Formula 1 ile bağlantımın olmadığı tatile ihtiyacım vardı. Bir takım seçme kararı, bir haftadan fazla sürmedi. Ben ve bana yakın olan insanlar, ne istediğimiz konusunda açıktık."
Neden Renault'u seçtin? Kaç seçeneğe sahiptin?
Alonso: "Seçenekler... Hımm, gerçeği söylemek gerekirse bunun kolay olmayacağını biliyorduk. Her sene bir Dormula 1 aracı kullanan 22 ayrıcalıklı insandan biriyim."
"Ve bunlar arasında bir harika takımdan diğer bir harika takıma giden daha ayrıcaklıklarından biriyim. Ki bir Formula 1 aracı kullanamayan bir çok pilot var"
"Karar alması kolay değildi. Benimle çalışmaya ilgili diğer bütün takımlara teşekkür etmek istiyorum. Önceden de söylediğim gibi, spora bağlılıklarını göz önünde bulundurarak ve güçlü pist kayıtları nedeniyle Renault'u seçtim"
Basın ilgisinin ne kadar çok olduğunu farkettin mi?
Alonso: "Gerçekten etmedim. Çünkü söyledğim gibi ilk 3 hafta, tatildeydim ama seçeneklerimize bakmaya başlar başlamaz, bütün gazetelerde ve neredeyse internet sitelerinde, bütün takımlarla temas halinde olduğumun yazıldığını farkettim."
"1 senelik, 3 senelik anlaşmalardan, fabrikaları gezmemden ve bir yıl uzak kalma düşüncelerinden bahsediyorlardı. Neler olduğunu faketttiğim zaman buydu ve gazeteleri her sabah okumak eğlenceliydi"
Ama insanların, senin nerede yarışacağını veya sürmeden seneyi geçireceğini merak etmeleri normal değil mi?
Alonso: "Gelecek sene sürüş yapmayacağım asla aklıma gelmedi. Şüphesiz gri ve siyah pantolon arasında yaptığım seçim gibi değildi. Çok önemli bir karar hakkında konuşuyorduk ve Ocak veya ŞLubay aylarında bir aracın direksiyonuna geri dönememe kadar, hiç acele yoktu"
"İnsanların neden çok ilgili olduklarını anlıyorum. Taraftarlar, daima beni destekleyenlerden oldular. Bu sene benim için ne kadar insanın orada olduğunu ve bana ne kadar duygusal geldiğini hâlâ hatırlıyorum. Belki de asla gerçekten neler dediklerini göremedim, çünkü gazeteler arasında ilk olarak yayınlamak (haberleri) yayınlamak adına çeşit çeşit rekabetler var. Çok fazlası, uydurmaydı"
McLaren ile geçen seneni nasıl derecelendirirsin?
Alonso: "Bir sezonu, sadece derece veya numara ile ifade etmek kolay değil. Kesin olan şey; 2007, insanların düşüncelerine rağmen benim için çok iyi bir yıl oldu"
"Brezilya'daki yarış turundan 20 tur önce dünya şampiyonluğunu hâlâ kazanabilecek durumda olduğumu unutan insanları sevmiyorum. Ardından Kimi Massa'yı geçti, bu zaferle kendisinin dünya şampiyonu olmasına yetecek puanları aldı."
"Bunu hesaba katarsanız, sezonun başlangıcında sezonun son duruna kadar savaşabilmek için imza atmıştım, yeni bir dünya şampiyonluğu için. Bundan daha fazla mutlu olamazdım"
Gelecek sezon ne olacak?
Alonso: "Bu, hepimizin sorduğu bir soru ve buna kimsenin kesin olarak cevap verebileceğini düşünmüyorum. Ferrari gibi takımların daima favoriler olduğunu bilirsiniz. Ayrıca Bridgestone lastiklerine göre ayarlanmada sorun yaşayan takımlar, sorunlarını çözerek zirveye geri dönmesini umuyorum"
"Belki de Renault, bu sezon tekrar zirvedeki takımlardan biri olur. Bugünün meydan okuması, daha Ocak ve Şubat aylarından Renault'un listenin zirvesine geri dönmesi olacaktır. Sonra, gelecek sezon podyuma yakınlaşmak. Bu sene fazlasıyla sıkıntı yaşadılar"
Gelecek sezon yine şampiyonluk için mücadele edecek misin?
Alonso: "Neler yapılabileceğine bakacağız. Atın önüne at arabasını koymamalıyız. Yapılacak ilk iş, Ocak'ta R28'i piste çıkarmak ve sonrasında, sezonun ilk yarışına mümkün olan en iyi araçla çıkabilmek için çalışmaya başlamak."
"Kış sezonu boyunca geçen seneki gibi meydan okumalarda bulunmam gerekiyordu ve bunun tekrar olabileceğine inanıyorum. Bundan sonra, harika bir sezon geçirmem ve diğerlerinin çok hızlı olmamalarını ummam gerekiyor."
Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2015 01:21
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
29 Temmuz 2010       Mesaj #4
kyle - avatarı
VIP katekolamin
fernandoalonso
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

6 Ağustos 2008 / Misafir Spor ww
5 Nisan 2014 / Jumong Moda ww
14 Mayıs 2016 / Safi Tiyatro ww
14 Mayıs 2016 / Safi Edebiyat ww
17 Eylül 2015 / Safi Siyaset ww